Giorgiana Hosu fogja ügyvivő jelleggel ellátni a DIICOT vezetését
Utoljára módositva: 2019-10-02 14:29:52

Felix Bănilă lemondása nyomán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) jelenlegi helyettes vezetője, Giorgiana Hosu veszi át ügyvivő jelleggel a DIICOT vezetését – közölték az AGERPRES hírügynökséggel a DIICOT-hoz közel álló források.

A szabályzat értelmében a DIICOT vezetését ügyvivő jelleggel a főügyész egyik helyettesének kell átvennie. Az intézménynek két főügyészhelyettese van, Giorgiana Hosu és Oana Schmidt-Hăineală, utóbbi azonban nem kinevezett, csak delegált főügyészhelyettes.

Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze szerdán jelentette be, hogy benyújtja becsületbeli lemondását, miután Iohannis államfő bírálta azt a módot, ahogy a caracali gyilkosság ügyében zajlik a nyomozás.

‘Lemondásom oka nem az, hogy nem láttam volna el teljes hozzáértésemet, szaktudásomat és jóhiszeműségemet latba vetve a funkciómmal járó feladatokat, de úgy ítélem meg, hogy jelen pillanatban lemondásomra feltétlen szükség van ahhoz, hogy kollégáimnak ne feszült légkörben kelljen folytatniuk a munkát. Amint már említettem, a DIICOT tevékenysége nem korlátozódik a caracali ügyre, és ha ezt az – általam indokolatlannak tartott – árat kell fizetnem azért, hogy megfelelő körülmények között lehessen folytatni a munkát, akkor visszalépek tisztségemtől’ – olvasható a főügyész közleményében.

Eszerint Bănilă azt követően döntött lemondásáról, miután tárgyalt Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyésszel, Ana Birchall igazságügyi miniszterrel és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlegének illetékeseivel.

Becsületbeli lemondását már az igazságügyi miniszter elé terjesztette, akinek továbbítania kell azt az államfőnek. Amíg Klaus Iohannis elnök alá nem írja lemondását, addig ellátja a DIICOT irányításával járó feladatokat – szögezte le Bănilă.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...