Giorgiana Hosu fogja ügyvivő jelleggel ellátni a DIICOT vezetését
Utoljára módositva: 2019-10-02 14:29:52

Felix Bănilă lemondása nyomán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) jelenlegi helyettes vezetője, Giorgiana Hosu veszi át ügyvivő jelleggel a DIICOT vezetését – közölték az AGERPRES hírügynökséggel a DIICOT-hoz közel álló források.

A szabályzat értelmében a DIICOT vezetését ügyvivő jelleggel a főügyész egyik helyettesének kell átvennie. Az intézménynek két főügyészhelyettese van, Giorgiana Hosu és Oana Schmidt-Hăineală, utóbbi azonban nem kinevezett, csak delegált főügyészhelyettes.

Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze szerdán jelentette be, hogy benyújtja becsületbeli lemondását, miután Iohannis államfő bírálta azt a módot, ahogy a caracali gyilkosság ügyében zajlik a nyomozás.

‘Lemondásom oka nem az, hogy nem láttam volna el teljes hozzáértésemet, szaktudásomat és jóhiszeműségemet latba vetve a funkciómmal járó feladatokat, de úgy ítélem meg, hogy jelen pillanatban lemondásomra feltétlen szükség van ahhoz, hogy kollégáimnak ne feszült légkörben kelljen folytatniuk a munkát. Amint már említettem, a DIICOT tevékenysége nem korlátozódik a caracali ügyre, és ha ezt az – általam indokolatlannak tartott – árat kell fizetnem azért, hogy megfelelő körülmények között lehessen folytatni a munkát, akkor visszalépek tisztségemtől’ – olvasható a főügyész közleményében.

Eszerint Bănilă azt követően döntött lemondásáról, miután tárgyalt Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyésszel, Ana Birchall igazságügyi miniszterrel és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlegének illetékeseivel.

Becsületbeli lemondását már az igazságügyi miniszter elé terjesztette, akinek továbbítania kell azt az államfőnek. Amíg Klaus Iohannis elnök alá nem írja lemondását, addig ellátja a DIICOT irányításával járó feladatokat – szögezte le Bănilă.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...