Gödörtömés hétfőtől
Utoljára módositva: 2019-06-07 19:18:50

Hétfőtől kezdődik a gödörtömés a járhatatlan 193A (köznyelvben homoródi) úton, amelynek teljes felújítását a Tehnic Asist kellene elvégezze.

Spontán tüntetésre gyűltek össze tegnap délben a környéken lakók Amac bejáratánál a már traktorral és terepjáróval is alig járható, 193A megyei út állapota miatt — a Szatmárnémetitől Szakaszig tartó, 11 falut érintő megyei út teljes körű felújítási és szélesítési jogát a Tehnic Asist cég nyerte el, amely hat alvállalkozóval közösen kezdett neki a nagyberuházás tervezésének és kivitelezésének, s az előirányzottaknak megfelelően haladtak is — egészen pár hónappal ezelőttig, amikor az ország egyik legnagyobb útépítő cégének számító Tehnic Asist fizetésképtelenséget jelentett, majd a jogi végrehajtó utasítására csapot-papot, járhatatlan homoródi utat hátrahagyva „visszavonult”. A megyei tanács vezetősége szerette volna elérni, hogy a jogi végrehajtó engedélyezze a kivitelezőnek a munkálatok folytatását s ezzel egyidejűleg az „építőtelepnek” minősített útszakasz biztonságosan közlekedhető állapotának fenntartását, vagy ha ezt nem, akkor egy átadás-átvételi egyezménnyel adja vissza a tanácsnak az „építőtelepet”, hogy mielőbb új közbeszerzési eljárást írhasson ki — s nem mellesleg kezdhesse el az útkarbantartást és gödörtömést. Addig ugyanis, amíg az „építőtelep” egy bizonyos kivitelezőnek van átadva, más ott nem dolgozhat.

A Botoşani-i Törvényszéken június 6-án kellett volna tárgyalják a megyei tanács (amely szerződésszegés vádjával jogi feljelentést is tett, és 10 millió lejes kártérítést követel a cégtől) és a Tehnic Asist közötti szerződésbontást, ám a tárgyalást elnapolták június 20-ra — hogy milyen döntés születik (ha születik), azt nem tudni, az viszont tény: a megyei tanács június 10-től, hétfőtől elkezdi az útkarbantartást és gödörtömést a homoródi úton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...