Gokartpálya épül Gombáspusztán
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:09:39

Jövőre már versenyek rendezésére is alkalmas lesz az a gokartpálya, amelyet nemrég kezdtek el építeni Gombáspuszta határában. Emellett még két beruházás lesz Egri községben.

 

Egri községben a közeljövőben három beruházás is elkezdődik, ugyanis a polgármesteri hivatalhoz ennyi, az építkezések megkezdéséhez szükséges részleges területrendezési tervet (PUZ) nyújtottak be. Ebből az egyik egyedülálló a megyében, ugyanis — amint Szabó Elek polgármester elmondta — egy külföldön vállalt munkából hazatért fiatal avasi vállalkozó gokartpályát épít, ebben az esetben már el is kezdődtek a földmunkálatok Gombáspuszta előtt, a Szatmárnémetibe vezető út bal oldalán, az egykori Gostat területén. „Itt már telekkönyvezték is a területet, a fiatalember nagyon komolyan gondolja, hogy jó befektetés lesz, a tervezést is egy, a szakmában elismert személyre bízta. Az elképzelések szerint jövő nyáron már lehet is versenyeket rendezni az aszfaltcsíkon” — jegyezte meg a polgármester.

Egy másiki beruházás az új munkahelyek létrehozása szempontjából is jelentős lesz, egy román–dán vegyesvállalat baromfitenyésztő üzemet építene, erre már az szükséges engedélyeket be is szerezték, és talán idén már elkezdik az építkezést. „Ennek a cégnek Józsefházán már van egy működő csarnoka, nálunk mintegy 50 embert tudnának foglalkoztatni. A tervek szerint a nevelt baromfikat fel is dolgoznák itt helyben” — tette hozzá Szabó, aki harmadik beruházásként egy zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőraktárat említett, melyet egy avasi üzletember hozna létre. Tekintve, hogy a környéken hagyománya van a zöldségtermesztésnek, ez is nagy hasznára válna a helyi termelőknek vagy termékeket felvásárlóknak. „Még vannak befektetési lehetőségek a község területén, így továbbra is várjuk a beruházni vágyó vállalkozókat” — mondta a polgármester.

 

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...