Gokartpálya épül Gombáspusztán
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:09:39

Jövőre már versenyek rendezésére is alkalmas lesz az a gokartpálya, amelyet nemrég kezdtek el építeni Gombáspuszta határában. Emellett még két beruházás lesz Egri községben.

 

Egri községben a közeljövőben három beruházás is elkezdődik, ugyanis a polgármesteri hivatalhoz ennyi, az építkezések megkezdéséhez szükséges részleges területrendezési tervet (PUZ) nyújtottak be. Ebből az egyik egyedülálló a megyében, ugyanis — amint Szabó Elek polgármester elmondta — egy külföldön vállalt munkából hazatért fiatal avasi vállalkozó gokartpályát épít, ebben az esetben már el is kezdődtek a földmunkálatok Gombáspuszta előtt, a Szatmárnémetibe vezető út bal oldalán, az egykori Gostat területén. „Itt már telekkönyvezték is a területet, a fiatalember nagyon komolyan gondolja, hogy jó befektetés lesz, a tervezést is egy, a szakmában elismert személyre bízta. Az elképzelések szerint jövő nyáron már lehet is versenyeket rendezni az aszfaltcsíkon” — jegyezte meg a polgármester.

Egy másiki beruházás az új munkahelyek létrehozása szempontjából is jelentős lesz, egy román–dán vegyesvállalat baromfitenyésztő üzemet építene, erre már az szükséges engedélyeket be is szerezték, és talán idén már elkezdik az építkezést. „Ennek a cégnek Józsefházán már van egy működő csarnoka, nálunk mintegy 50 embert tudnának foglalkoztatni. A tervek szerint a nevelt baromfikat fel is dolgoznák itt helyben” — tette hozzá Szabó, aki harmadik beruházásként egy zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőraktárat említett, melyet egy avasi üzletember hozna létre. Tekintve, hogy a környéken hagyománya van a zöldségtermesztésnek, ez is nagy hasznára válna a helyi termelőknek vagy termékeket felvásárlóknak. „Még vannak befektetési lehetőségek a község területén, így továbbra is várjuk a beruházni vágyó vállalkozókat” — mondta a polgármester.

 

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...