Gokartpálya épül Gombáspusztán
Utoljára módositva: 2014-09-15 16:09:39

Jövőre már versenyek rendezésére is alkalmas lesz az a gokartpálya, amelyet nemrég kezdtek el építeni Gombáspuszta határában. Emellett még két beruházás lesz Egri községben.

 

Egri községben a közeljövőben három beruházás is elkezdődik, ugyanis a polgármesteri hivatalhoz ennyi, az építkezések megkezdéséhez szükséges részleges területrendezési tervet (PUZ) nyújtottak be. Ebből az egyik egyedülálló a megyében, ugyanis — amint Szabó Elek polgármester elmondta — egy külföldön vállalt munkából hazatért fiatal avasi vállalkozó gokartpályát épít, ebben az esetben már el is kezdődtek a földmunkálatok Gombáspuszta előtt, a Szatmárnémetibe vezető út bal oldalán, az egykori Gostat területén. „Itt már telekkönyvezték is a területet, a fiatalember nagyon komolyan gondolja, hogy jó befektetés lesz, a tervezést is egy, a szakmában elismert személyre bízta. Az elképzelések szerint jövő nyáron már lehet is versenyeket rendezni az aszfaltcsíkon” — jegyezte meg a polgármester.

Egy másiki beruházás az új munkahelyek létrehozása szempontjából is jelentős lesz, egy román–dán vegyesvállalat baromfitenyésztő üzemet építene, erre már az szükséges engedélyeket be is szerezték, és talán idén már elkezdik az építkezést. „Ennek a cégnek Józsefházán már van egy működő csarnoka, nálunk mintegy 50 embert tudnának foglalkoztatni. A tervek szerint a nevelt baromfikat fel is dolgoznák itt helyben” — tette hozzá Szabó, aki harmadik beruházásként egy zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőraktárat említett, melyet egy avasi üzletember hozna létre. Tekintve, hogy a környéken hagyománya van a zöldségtermesztésnek, ez is nagy hasznára válna a helyi termelőknek vagy termékeket felvásárlóknak. „Még vannak befektetési lehetőségek a község területén, így továbbra is várjuk a beruházni vágyó vállalkozókat” — mondta a polgármester.

 

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...