Gondatlanság okozza a dugulást
Utoljára módositva: 2020-01-21 12:37:51

A nagykárolyi lakosok jelentős része továbbra is szemetesnek használja az illemhelyet; a legnagyobb problémákkal a tömbháznegyedekben szembesülnek a vízszolgáltató munkatársai.

Hiába a számtalan figyelmeztetés, a nagykárolyi lakosok jelentős része továbbra is szemetesnek használja az illemhelyet, legalábbis erről árulkodnak a vezeték dugulásának megszüntetésekor előkerülő, fennakadást okozó „tartalmak”.

„Alig tudunk eleget tenni a számtalan feladatnak, szinte mindennaposak a vezetékben keletkezett dugulások elhárítását célzó beavatkozásaink. A nagykárolyi kanálisrendszer folyamatosan bedugul valahol. A legnagyobb problémákkal a tömbháznegyedekben szembesülünk, pontosabban a Regele Ferdinand utcában és annak környékén” — sorolták sérelmeiket az Apaserv Rt. Vízszolgáltató Vállalat munkatársai.

A konyhai papírtörlők, a különböző nedves törlőkendők mellett használt betétek, ételmaradék, használt óvszerek tömege kerül elő egy-egy dugulás elhárítása során a vezetékekből. A vízszolgáltató vállalat illetékesei tehetetlenül állnak a jelenséggel szemben, hiszen dacára a figyelmeztetéseknek a nagykárolyi lakosok egy része egyszerűen képtelen más megoldást kieszelni, mint azt, hogy a felesleges, oda nem való szemetét a vécén húzza le.

„Hasonló problémákkal mindenütt szembesülünk, de a téli ünnepek ideje alatt egyszerűen elképesztő méreteket öltött a lakosok felelőtlensége: volt, aki a csirkebelsőségeket és a törölközőt is lehúzta a vécén, s az ilyen jellegű hulladék felgyülemlése olyan mértékű dugulást eredményez, amely miatt nemcsak szenteste, de még karácsony első napján is dolgozhattunk. A téli ünnepek ideje alatt nem volt olyan nap, amikor ne kellett volna terepmunkát végeznünk mások hanyagsága miatt. Elkeserítő és felháborító ez a helyzet” — mondták a vállalat munkatársai.

„Az ilyen esetek során nem egyszerű dugulás alakul ki, hanem olyan mértékű, mely az egész vezetékrendszert blokkolja az adott lakónegyedben. Az esetek többségében a probléma már a lépcsőházakban kialakul: a földszinti lakásokban élők már a saját fürdőszobájukban láthatják, mivel jár lakótársaik felelőtlensége” — mesélik az illetékesek.

A vállalat munkatársai azt kérik a nagykárolyiaktól, hogy a jövőben szokjanak le arról, hogy szemetesnek használják a lakásuk illemhelyét. A konyhai papírtörlők, pelenkák, csirkebelsőségek stb. nem a vécébe valók. Előbbiek lebomlási ideje nagyon hosszú, s mire megtörténne, addig nem csupán a saját lakókörnyezetük, hanem egy egész lakónegyed életét megkeserítik felelőtlenségükkel az ezeket a vécébe dobók.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...