Gondban van a Dinamo
Utoljára módositva: 2014-05-14 19:06:17

Bár EL– helyen áll a Liga 1-ben a Dinamo csapata, az UEFA kizárhatja a sorozatból a bukarestieket, és a Kolozsvári CFR veheti át a helyét.

Ionuţ Negoiţă

Csődeljárási folyamat megindítását kérte a Dinamo labdarúgó–egyesületre a bukaresti törvényszéktől Ionuţ Negoiţă. A klubtulajdonos állítja, fizetésképtelenné váltak, bár a csapat edzője, Flavius Stoican azt mondja, hogy a játékosok és a szakmai stáb is majdnem naprakészen kapják fizetéseiket. Negoiţă azonban egy nyílt levélben magyarázta el döntését. Ebben leírja, hogy tavaly márciustól, amióta átvette a klub irányítását, mintegy 14 millió eurót fektetett be, de még mindig nem sikerült az előző klubvezetés által felhalmozott adósságokat rendezni. Tovább emlékeztet arra, hogy a csapat jelenlegi negyedik pozíciója a Liga 1 táblázatában az elmúlt évek legjobb teljes1tményét jelenti.

„Az elmúlt hat hónapban próbáltam üzlettársakat keresni, hogy segítsenek az egyesület támogatásába. Ők, akik nem szívvel döntenek ez ügyben, azt a választ adták, hogy a Dinamot előbb »meg kell gyógyítani«, utána érdemes befektetni – írta a magánvállalkozó. – Úgy vélem, hogy ez a legjobb megoldás, eljött a fordulópont ideje: csődeljárás folyamán újjá kell szervezni a klubot”.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dinamo nem kap szereplési jogot az európai kupaszereplésekbe, habár a klub korábban már kifizette és megkapta az erre feljogosító licencet.

„Az Európa Labdarúgó–szövetség hozza meg a végső döntést a Dinamo ügyében, de rend szerint visszavonja a licencét azoknak a csapatoknak, ahol a klub anyagi gondokkal küzd és csődeljárás zajlik ellenük” – magyarázta Viorel Duru, a román föderáció licencadási bizottságának az igazgatója.

Amennyiben az UEFA a kizárás mellett fog dönteni, akkor a Kolozsvári CFR vehetné át a Dinamo EL–helyét, amely így – a semmiből – menthet meg egy borzalmas idényt. Vasile Miriuţă edző elismerte: csak akkor élhetnek az ölükbe pottyant lehetőséggel, amennyiben a csapat nem hibázik az utolsó két bajnoki fordulóban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...