Gondban van a Dinamo
Utoljára módositva: 2014-05-14 19:06:17

Bár EL– helyen áll a Liga 1-ben a Dinamo csapata, az UEFA kizárhatja a sorozatból a bukarestieket, és a Kolozsvári CFR veheti át a helyét.

Ionuţ Negoiţă

Csődeljárási folyamat megindítását kérte a Dinamo labdarúgó–egyesületre a bukaresti törvényszéktől Ionuţ Negoiţă. A klubtulajdonos állítja, fizetésképtelenné váltak, bár a csapat edzője, Flavius Stoican azt mondja, hogy a játékosok és a szakmai stáb is majdnem naprakészen kapják fizetéseiket. Negoiţă azonban egy nyílt levélben magyarázta el döntését. Ebben leírja, hogy tavaly márciustól, amióta átvette a klub irányítását, mintegy 14 millió eurót fektetett be, de még mindig nem sikerült az előző klubvezetés által felhalmozott adósságokat rendezni. Tovább emlékeztet arra, hogy a csapat jelenlegi negyedik pozíciója a Liga 1 táblázatában az elmúlt évek legjobb teljes1tményét jelenti.

„Az elmúlt hat hónapban próbáltam üzlettársakat keresni, hogy segítsenek az egyesület támogatásába. Ők, akik nem szívvel döntenek ez ügyben, azt a választ adták, hogy a Dinamot előbb »meg kell gyógyítani«, utána érdemes befektetni – írta a magánvállalkozó. – Úgy vélem, hogy ez a legjobb megoldás, eljött a fordulópont ideje: csődeljárás folyamán újjá kell szervezni a klubot”.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dinamo nem kap szereplési jogot az európai kupaszereplésekbe, habár a klub korábban már kifizette és megkapta az erre feljogosító licencet.

„Az Európa Labdarúgó–szövetség hozza meg a végső döntést a Dinamo ügyében, de rend szerint visszavonja a licencét azoknak a csapatoknak, ahol a klub anyagi gondokkal küzd és csődeljárás zajlik ellenük” – magyarázta Viorel Duru, a román föderáció licencadási bizottságának az igazgatója.

Amennyiben az UEFA a kizárás mellett fog dönteni, akkor a Kolozsvári CFR vehetné át a Dinamo EL–helyét, amely így – a semmiből – menthet meg egy borzalmas idényt. Vasile Miriuţă edző elismerte: csak akkor élhetnek az ölükbe pottyant lehetőséggel, amennyiben a csapat nem hibázik az utolsó két bajnoki fordulóban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...