Gondban van a Dinamo
Utoljára módositva: 2014-05-14 19:06:17

Bár EL– helyen áll a Liga 1-ben a Dinamo csapata, az UEFA kizárhatja a sorozatból a bukarestieket, és a Kolozsvári CFR veheti át a helyét.

Ionuţ Negoiţă

Csődeljárási folyamat megindítását kérte a Dinamo labdarúgó–egyesületre a bukaresti törvényszéktől Ionuţ Negoiţă. A klubtulajdonos állítja, fizetésképtelenné váltak, bár a csapat edzője, Flavius Stoican azt mondja, hogy a játékosok és a szakmai stáb is majdnem naprakészen kapják fizetéseiket. Negoiţă azonban egy nyílt levélben magyarázta el döntését. Ebben leírja, hogy tavaly márciustól, amióta átvette a klub irányítását, mintegy 14 millió eurót fektetett be, de még mindig nem sikerült az előző klubvezetés által felhalmozott adósságokat rendezni. Tovább emlékeztet arra, hogy a csapat jelenlegi negyedik pozíciója a Liga 1 táblázatában az elmúlt évek legjobb teljes1tményét jelenti.

„Az elmúlt hat hónapban próbáltam üzlettársakat keresni, hogy segítsenek az egyesület támogatásába. Ők, akik nem szívvel döntenek ez ügyben, azt a választ adták, hogy a Dinamot előbb »meg kell gyógyítani«, utána érdemes befektetni – írta a magánvállalkozó. – Úgy vélem, hogy ez a legjobb megoldás, eljött a fordulópont ideje: csődeljárás folyamán újjá kell szervezni a klubot”.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dinamo nem kap szereplési jogot az európai kupaszereplésekbe, habár a klub korábban már kifizette és megkapta az erre feljogosító licencet.

„Az Európa Labdarúgó–szövetség hozza meg a végső döntést a Dinamo ügyében, de rend szerint visszavonja a licencét azoknak a csapatoknak, ahol a klub anyagi gondokkal küzd és csődeljárás zajlik ellenük” – magyarázta Viorel Duru, a román föderáció licencadási bizottságának az igazgatója.

Amennyiben az UEFA a kizárás mellett fog dönteni, akkor a Kolozsvári CFR vehetné át a Dinamo EL–helyét, amely így – a semmiből – menthet meg egy borzalmas idényt. Vasile Miriuţă edző elismerte: csak akkor élhetnek az ölükbe pottyant lehetőséggel, amennyiben a csapat nem hibázik az utolsó két bajnoki fordulóban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...