Görög művész állított ki Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-11-13 10:41:22

Szombat délután Manolis Metzakis görög fotóművész képeiből nyílt kiállítás Nagykárolyban. Díjazott fotói a világ valamennyi szegletében ki voltak állítva, és több filmes megaprodukció fotósa is volt. Az eseményen több elismert fotós is részt vett.

 

Manolis Metzakis, a Global Photographic Union fotógráfiai világszervezet elnöke Shots… című kiállítását szombat délután nyitották meg a Károlyi-kastélyban. A szépszámú közönséget Emil Gherasim (Fluidian) rendhagyó improvizációs zeneműve köszöntötte, ami — elmondása szerint — a fotóművészt is lenyűgözte, aki szinte az egész világon megfordult már, de ilyen előadással és előadásmóddal még nem találkozott.

Ezt követően Bikfalvi Zsolt, az esemény főszervezője köszöntötte a megjelenteket, külön kitérve arra is, hogy Manolis Metzakis első szóra elfogadta a meghívást, és személyesen is eljött nagykárolyi kiállításának megnyitójára.

Ezután dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke is méltatta a fotóművész hozzáállását az eseményhez, és kifejtette, milyen fontos ennek a szerepe úgy a város, mint a fotóklub megítélésének a nagyvilágban.

Michele Macinai, a Vasile Vénig László Fotóklub Nemzetközi Szalonjának 2016-os fődíjasa (Hammar Sunset alkotásával) is felszólalt az eseményen. A díjátadóra annak idején nem tudott eljönni, viszont most nagy örömére szolgált, hogy itt lehetett, és köszönetét fejezte ki a díjért és a mostani meghívásért is.

Végül Manolis Metzakis kért szót, és rövid beszédében megköszönte a szervezőknek és Bikfalvi Zsoltnak a munkát és a remek szervezést. A kiállítás anyagáról és annak kialakulásáról is beszélt. A tárlat anyaga egy bemutatkozó kiállítás, amely átfogó képet mutat a munkásságáról. A

fotók zöme régebben készült, de kiállításra kerültek azok a képek is, amelyek idén május-juniúsban készültek a Szilágyságban szervezett nemzetközi fotós alkotótáborba.

A rangos kiállításon jelen volt még Virgilo Bardosi olaszországi fotós, aki bár Romániában tartózkodott, de több száz kilométert tett meg azért, hogy részt vegyen az eseményen.

A hazai fotóművészek közül is többen fontosnak tartották, hogy eljöjjenek a kiállításmegnyitóra. Jelen volt Flavian Savescu, a resicabányai Banatul Montan fotóklub elnöke, a GPU romániai

képviselője Resicabányáról, továbbá Adela Lia Rusu és Ovi D. Pop nagyváradi fotóművészek a Varadinum Oradea Fotóklub képviseletében. Úgy a külföldi, mint a romániai fotóművészek jelenléte ezen az eseményen igen jelentős szereppel bír, hisz valamennyien a nemzetközi és romániai fotóművészet jelenlegi irányítói, munkásságuk és szerepvállalásuk meghatározó, irányadó a kortárs fótóművészetben.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 19.
Kedvese sokszor eltúlozza kicsit a dolgait, de ne nevesse ki ezért. Mindez arra szolgál, hogy elrejtse bizonytalanságát és önbizalomhiányát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...