Görögország a kastélyban
Utoljára módositva: 2014-03-26 19:00:09

Március 25., azaz Görögország nemzeti ünnepe alkalmából rendeztek be egy fotókiállítást a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság munkatársai a Károlyi-kastély lovagtermében.

Változatos tárlatot rendeztek be a lovagteremben

A 23 fényképből álló tárlat értelemszerűen csak egy töredékét mutatja be a mérhetetlenül gazdag görög kultúrának, hagyományoknak. Ennek tükrében csupán a legjelentősebb műalkotások — Mürón „Diszkoszvetője”, az athéni Akropolisz, a méloszi Aphrodité stb. — kerültek kiállításra, ezen felül viszont több neves görög személyiséggel (Elia Kazan görög származású amerikai filmrendező, az irodalmi Nobel-díjas Giorgos Seferis), hagyományos ételekkel, italokkal (frappé, görög saláta, uzó) és természeti értékekkel (Olümposz-hegység, Korinthoszi-földszoros, Szantorini-szigetcsoport stb.) is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a kiállításra. A kiállítás révén továbbá megtudhatjuk, hogy Nafplio volt az első görög köztársaság fővárosa 1821-től 1834-ig. A fotókiállítás, amely az ötödik állomása az Európai Unió tagállamainak nemzeti ünnepei elnevezést viselő projektnek, ezen a héten látogatható a Nagykárolyi Városi Múzeum hivatalos nyitva tartási programja szerint (keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 23.
Érdemes megragadnia a felajánlott továbbképzési lehetőséget, akár szakmai téren teheti ezt meg, akár önismeretét fejlesztheti valahogyan.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...