Görögország a kastélyban
Utoljára módositva: 2014-03-26 19:00:09

Március 25., azaz Görögország nemzeti ünnepe alkalmából rendeztek be egy fotókiállítást a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság munkatársai a Károlyi-kastély lovagtermében.

Változatos tárlatot rendeztek be a lovagteremben

A 23 fényképből álló tárlat értelemszerűen csak egy töredékét mutatja be a mérhetetlenül gazdag görög kultúrának, hagyományoknak. Ennek tükrében csupán a legjelentősebb műalkotások — Mürón „Diszkoszvetője”, az athéni Akropolisz, a méloszi Aphrodité stb. — kerültek kiállításra, ezen felül viszont több neves görög személyiséggel (Elia Kazan görög származású amerikai filmrendező, az irodalmi Nobel-díjas Giorgos Seferis), hagyományos ételekkel, italokkal (frappé, görög saláta, uzó) és természeti értékekkel (Olümposz-hegység, Korinthoszi-földszoros, Szantorini-szigetcsoport stb.) is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a kiállításra. A kiállítás révén továbbá megtudhatjuk, hogy Nafplio volt az első görög köztársaság fővárosa 1821-től 1834-ig. A fotókiállítás, amely az ötödik állomása az Európai Unió tagállamainak nemzeti ünnepei elnevezést viselő projektnek, ezen a héten látogatható a Nagykárolyi Városi Múzeum hivatalos nyitva tartási programja szerint (keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...