Görögország a kastélyban
Utoljára módositva: 2014-03-26 19:00:09

Március 25., azaz Görögország nemzeti ünnepe alkalmából rendeztek be egy fotókiállítást a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság munkatársai a Károlyi-kastély lovagtermében.

Változatos tárlatot rendeztek be a lovagteremben

A 23 fényképből álló tárlat értelemszerűen csak egy töredékét mutatja be a mérhetetlenül gazdag görög kultúrának, hagyományoknak. Ennek tükrében csupán a legjelentősebb műalkotások — Mürón „Diszkoszvetője”, az athéni Akropolisz, a méloszi Aphrodité stb. — kerültek kiállításra, ezen felül viszont több neves görög személyiséggel (Elia Kazan görög származású amerikai filmrendező, az irodalmi Nobel-díjas Giorgos Seferis), hagyományos ételekkel, italokkal (frappé, görög saláta, uzó) és természeti értékekkel (Olümposz-hegység, Korinthoszi-földszoros, Szantorini-szigetcsoport stb.) is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a kiállításra. A kiállítás révén továbbá megtudhatjuk, hogy Nafplio volt az első görög köztársaság fővárosa 1821-től 1834-ig. A fotókiállítás, amely az ötödik állomása az Európai Unió tagállamainak nemzeti ünnepei elnevezést viselő projektnek, ezen a héten látogatható a Nagykárolyi Városi Múzeum hivatalos nyitva tartási programja szerint (keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...