Govor lemondott a pártelnökségről
Utoljára módositva: 2015-12-22 09:07:15

A PSD Szatmár megyei szervezetét vaskézzel irányító, jelenleg házi őrizetben lévő elnök, Mircea Govor benyújtotta lemondását — a pártot egyelőre városi és megyei szinten is Coica „vezeti”.

Hátrányos helyzetű térséggé nyilváníttatná Bükkalját Octavian Petric

Egész éves tevékenységét összefoglaló sajtótájékoztatót tartott tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyébként csendes és nem sok vizet zavaró képviselője, Octavian Petric, a parlament pénzügyi bizottságának tagja, aki a jövő évi költségvetésről, a szatmárnémeti reptérről, illetve a Bükkalja hátrányos helyzetű térséggé nyilvánításáról beszélt — ám azon bejelentése, hogy Mircea Govor benyújtotta lemondását pártelnöki tisztségéről, mindezen témákat kissé háttérbe szorította. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét és a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei szervezetének elnökét, Mircea Govort a Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) múlt héten előállította és hatalommal való visszaélés, valamint többrendbeli zsarolás vádjával eljárást indított ellene. Az ügyben kihallgatták Liviu Dragnea országos PSD-elnököt és Andrei Dolineanschi képviselőt, országos alelnököt is, a tovább folytatódó nyomozás során pedig felmerült Adrian Ştef megyei tanácselnök és Ovidiu Silaghi képviselő, egykori szállításügyi miniszter neve is. Mint ismeretes, Silaghi számára 2014 elején „forróvá vált a szék” a Nemzeti Liberális Pártnál (PNL), amelynek megyei elnöke is volt (a DNA vádjai szerint 200 000 eurós kenőpénzt fogadott el Nelu Iordache milliárdostól) és hirtelen pártváltással átigazolt a szociáldemokratákhoz — a júniusi előrehozott parlamenti választásokon már piros színben indult a 2-es körzet képviselőségéért, amelyet aztán meg is nyert.

A jelen pillanatban házi őrizetben lévő Mircea Govor — mint ahogy arra számítani is lehetett — benyújtotta lemondását a PSD Szatmár megyei szervezetének elnöki tisztségéről. A párt belső szabályzata értelmében a központi vezetőségnek kell kineveznie egy ideiglenes elnököt, aki addig tölti be a tisztséget, amíg a megyei szervezet választás útján dönti el, ki is vezesse őket — erre azonban 2017 tavaszánál hamarabb nem kerülhet sor. S míg a bukaresti vezetőség el nem dönti, ki lesz az ideiglenes elnök, ezt a tisztséget a városi szervezetet vezető s egyben a megyei szervezet ügyvezető igazgatói tisztségét ellátó Dorel Coica szatmárnémeti polgármester tölti be. „Legfőbb feladatunk, hogy higgadtan kezeljük ezt a helyzetet, hogy ne teremtődjön ellentét és ellenségeskedés a szatmári szociáldemokraták között. A szatmári szervezet egy erős, jól felépített szervezet, amely nem torpan most meg, hanem tovább megy és a jövő évi célok — Szatmárnémeti polgármesteri tisztsége, valamint minél több szociáldemokrata tanácsos a városi és megyei tanácsban — elérésére összpontosítja energiáit” — fogalmazott Petric. Újságírói kérdésre kijelentette ugyanakkor azt is: egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy „harcba szálljon” a megyei szervezet ideiglenes vagy végleges elnökségéért.

A képviselő elmondta azt is, mandátuma végéig szeretné elérni, hogy a Bükkalját hátrányos helyzetű térséggé nyilvánítsák — erre elvileg minden esélye meg is van a térségnek, ugyanis rossz minőségű, gyenge termést adó szántóföldjei nem tudnak megélhetést biztosítani az ott lakóknak, akiknek talpon maradását csak a hátrányos helyzetű térséggé nyilvánítással járó különböző adókedvezmények és nagyobb állami támogatások tudnák biztosítani.

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...