Govor lemondott a pártelnökségről
Utoljára módositva: 2015-12-22 09:07:15

A PSD Szatmár megyei szervezetét vaskézzel irányító, jelenleg házi őrizetben lévő elnök, Mircea Govor benyújtotta lemondását — a pártot egyelőre városi és megyei szinten is Coica „vezeti”.

Hátrányos helyzetű térséggé nyilváníttatná Bükkalját Octavian Petric

Egész éves tevékenységét összefoglaló sajtótájékoztatót tartott tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyébként csendes és nem sok vizet zavaró képviselője, Octavian Petric, a parlament pénzügyi bizottságának tagja, aki a jövő évi költségvetésről, a szatmárnémeti reptérről, illetve a Bükkalja hátrányos helyzetű térséggé nyilvánításáról beszélt — ám azon bejelentése, hogy Mircea Govor benyújtotta lemondását pártelnöki tisztségéről, mindezen témákat kissé háttérbe szorította. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét és a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei szervezetének elnökét, Mircea Govort a Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) múlt héten előállította és hatalommal való visszaélés, valamint többrendbeli zsarolás vádjával eljárást indított ellene. Az ügyben kihallgatták Liviu Dragnea országos PSD-elnököt és Andrei Dolineanschi képviselőt, országos alelnököt is, a tovább folytatódó nyomozás során pedig felmerült Adrian Ştef megyei tanácselnök és Ovidiu Silaghi képviselő, egykori szállításügyi miniszter neve is. Mint ismeretes, Silaghi számára 2014 elején „forróvá vált a szék” a Nemzeti Liberális Pártnál (PNL), amelynek megyei elnöke is volt (a DNA vádjai szerint 200 000 eurós kenőpénzt fogadott el Nelu Iordache milliárdostól) és hirtelen pártváltással átigazolt a szociáldemokratákhoz — a júniusi előrehozott parlamenti választásokon már piros színben indult a 2-es körzet képviselőségéért, amelyet aztán meg is nyert.

A jelen pillanatban házi őrizetben lévő Mircea Govor — mint ahogy arra számítani is lehetett — benyújtotta lemondását a PSD Szatmár megyei szervezetének elnöki tisztségéről. A párt belső szabályzata értelmében a központi vezetőségnek kell kineveznie egy ideiglenes elnököt, aki addig tölti be a tisztséget, amíg a megyei szervezet választás útján dönti el, ki is vezesse őket — erre azonban 2017 tavaszánál hamarabb nem kerülhet sor. S míg a bukaresti vezetőség el nem dönti, ki lesz az ideiglenes elnök, ezt a tisztséget a városi szervezetet vezető s egyben a megyei szervezet ügyvezető igazgatói tisztségét ellátó Dorel Coica szatmárnémeti polgármester tölti be. „Legfőbb feladatunk, hogy higgadtan kezeljük ezt a helyzetet, hogy ne teremtődjön ellentét és ellenségeskedés a szatmári szociáldemokraták között. A szatmári szervezet egy erős, jól felépített szervezet, amely nem torpan most meg, hanem tovább megy és a jövő évi célok — Szatmárnémeti polgármesteri tisztsége, valamint minél több szociáldemokrata tanácsos a városi és megyei tanácsban — elérésére összpontosítja energiáit” — fogalmazott Petric. Újságírói kérdésre kijelentette ugyanakkor azt is: egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy „harcba szálljon” a megyei szervezet ideiglenes vagy végleges elnökségéért.

A képviselő elmondta azt is, mandátuma végéig szeretné elérni, hogy a Bükkalját hátrányos helyzetű térséggé nyilvánítsák — erre elvileg minden esélye meg is van a térségnek, ugyanis rossz minőségű, gyenge termést adó szántóföldjei nem tudnak megélhetést biztosítani az ott lakóknak, akiknek talpon maradását csak a hátrányos helyzetű térséggé nyilvánítással járó különböző adókedvezmények és nagyobb állami támogatások tudnák biztosítani.

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...