Gyakorlatozott a tűzoltóság
Utoljára módositva: 2014-07-08 10:03:04

Körülbelül tíz perc alatt állítottak fel egy rögtönzött kórházat a tűzoltók és a SMURD-osok. Jól vizsgázott a pályázati pénzből vásárolt új tűzoltó-felszerelés és a mentőautók is.

 

Próbálgatja új eszközparkját a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) — tegnap a Batiz község határában levő Sam Mills tésztagyárnál hajtottak végre mentőgyakorlatot. Mint arról korábban írtunk, az ISU felszereltsége az elmúlt hónapok során több tűzoltó-, illetve mentőautóval bővült, és egy kórház-sátrat is kaptak, melyeket be is vetettek a szimulált tűz oltásánál és az azt követő elképzelt robbanás során megsérült emberek mentésénél. Az akciót megelőzően Nicolae Dima ezredes tartott eligazítást, aki elmagyarázta, hogy a sikeres fellépéshez elengedhetetlen feltétel a gyár alkalmazottai közül kikerülő képzett személyzet munkája is, hiszen ők kell hogy megtegyék az első intézkedéseket. A gyakorlat során egyébként a komoly vészhelyzetekkor életbe léptetett, úgynevezett vörös kód esetén alkalmazott forgatókönyvet követték. A szimuláció arról szólt, hogy tűz üt ki a raktárban, mely szétterjed, majd robbanáshoz vezet, aminek következtében 14 személy megsérül. A vörös kód érvénybe léptetése egyébként akkor kötelező, ha az áldozatok száma eléri a 12 főt. A gyár udvarán megszólalt a sziréna, akcióba léptek a helyi felelősök, majd egyre nagyobb erőkkel szállt ki a tűzoltóság, akik vízsugárral igyekeztek megfékezni az elképzelt lángokat. A „robbanást” követően riasztották a SMURD rohammentő szolgálatot, valamint az állami mentőszolgálatot és dr. Dorel Coica egységeit is, akik szintén a helyszínen teremtek pár perc alatt. Felállították a felfújható modern kórház-sátrat, ahol elsősegélyt nyújtottak a sérülteknek, majd a problémáik súlyosságától függően eldöntötték, hogy melyik kórházba szállíttatják őket. Érdekes volt, ahogy az égési sérülteket kategorizálták. Különböző színű fóliával takarták le őket, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen az állapotuk súlyossága anélkül, hogy ismételten hozzájuk érnének. Mindent egybevetve, jól vizsgáztak a tűzoltók és a mentősök egyaránt.

Nézze meg a helyszínen készült többi képet is!

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...