Gyakorlatozott a tűzoltóság
Utoljára módositva: 2014-07-08 10:03:04

Körülbelül tíz perc alatt állítottak fel egy rögtönzött kórházat a tűzoltók és a SMURD-osok. Jól vizsgázott a pályázati pénzből vásárolt új tűzoltó-felszerelés és a mentőautók is.

 

Próbálgatja új eszközparkját a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) — tegnap a Batiz község határában levő Sam Mills tésztagyárnál hajtottak végre mentőgyakorlatot. Mint arról korábban írtunk, az ISU felszereltsége az elmúlt hónapok során több tűzoltó-, illetve mentőautóval bővült, és egy kórház-sátrat is kaptak, melyeket be is vetettek a szimulált tűz oltásánál és az azt követő elképzelt robbanás során megsérült emberek mentésénél. Az akciót megelőzően Nicolae Dima ezredes tartott eligazítást, aki elmagyarázta, hogy a sikeres fellépéshez elengedhetetlen feltétel a gyár alkalmazottai közül kikerülő képzett személyzet munkája is, hiszen ők kell hogy megtegyék az első intézkedéseket. A gyakorlat során egyébként a komoly vészhelyzetekkor életbe léptetett, úgynevezett vörös kód esetén alkalmazott forgatókönyvet követték. A szimuláció arról szólt, hogy tűz üt ki a raktárban, mely szétterjed, majd robbanáshoz vezet, aminek következtében 14 személy megsérül. A vörös kód érvénybe léptetése egyébként akkor kötelező, ha az áldozatok száma eléri a 12 főt. A gyár udvarán megszólalt a sziréna, akcióba léptek a helyi felelősök, majd egyre nagyobb erőkkel szállt ki a tűzoltóság, akik vízsugárral igyekeztek megfékezni az elképzelt lángokat. A „robbanást” követően riasztották a SMURD rohammentő szolgálatot, valamint az állami mentőszolgálatot és dr. Dorel Coica egységeit is, akik szintén a helyszínen teremtek pár perc alatt. Felállították a felfújható modern kórház-sátrat, ahol elsősegélyt nyújtottak a sérülteknek, majd a problémáik súlyosságától függően eldöntötték, hogy melyik kórházba szállíttatják őket. Érdekes volt, ahogy az égési sérülteket kategorizálták. Különböző színű fóliával takarták le őket, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen az állapotuk súlyossága anélkül, hogy ismételten hozzájuk érnének. Mindent egybevetve, jól vizsgáztak a tűzoltók és a mentősök egyaránt.

Nézze meg a helyszínen készült többi képet is!

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...