Gyanúsítgat a tanügyminiszter
Utoljára módositva: 2014-06-18 09:51:15

Megfenyegette a tanárokat és a diákokat Remus Pricopie, súlyos következményeket helyezve kilátásba a csalók számára. A tárcavezető emellett egy tavaszi pótérettségi bevezetését tervezi.

 

Háromra emelné a vizsgaszessziók számát a tárcavezető

Kemény hangvételű közleményben figyelmeztette Remus Pricopie tanügyminiszter az érettségiző diákokat és a vizsgasorozat lebonyolításában közreműködő tanárokat, hogy súlyos következményekkel járhat, ha csalni merészelnek. Emlékeztetett: tavaly is volt, aki próbálta megbundázni a záróvizsgát, azonban az állásába került, sőt, van olyan is, aki ellen bűnvádi eljárás indult. „Egyetértek azzal, hogy büntessék meg példásan azt, aki csal, de ne általánosítsanak, mert nem minden diák puskázik, és nem minden tanár korrupt. Hiszek abban, hogy a többség tisztességes. Fenyegetéssel egyrészt nem lehet megállítani a csalást, a gyanúsítgatások és a rosszindulatú feltételezések viszont ártanak az egész rendszernek, aláássák a tanári szakma tekintélyét” — osztotta meg véleményét lapunkkal Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója, aki rámutatott: az érettségit még a monarchia idején vezették be, és mindig akadtak csalások — például Móricz Zsigmond is számol be ilyesmiről —, ezek viszont elszigetelt esetek. Az igazgató szerint nem ez az első kezdeményezés, amikor fölülről próbálják meg a tanárok becsületét kikezdeni, azonban úgy vélte, ez egy veszélyes dolog, mert az a társadalom, aki a nevelőit nem becsüli meg, az a saját jövőjét ítéli halálra. Pataki Enikő szerint különösen igazságtalan a nyilatkozat mögött megbúvó feltételezés, ha figyelembe vesszük, hogy a társadalomnak arról a rétegéről beszélünk, mely egyedüli, aki hajlandó ingyen végezni pluszmunkát — például pótórákat és kirándulásokat szervezve —, annak ellenére, hogy siralmasan gyengén keres. A tavaszi pótérettségi kapcsán az igazgató kifejtette: nem érti, tulajdonképpen mit akarnak elérni ezáltal. Úgy vélte, ha a cél az, hogy mindenki leérettségizzen, akkor nincs értelme a szigornak. Elmondta: a jelenlegi két vizsga is sok, hiszen aki az elsőn nem megy át, nem valószínű, hogy a másodikra alaposan felkészül. „Nem muszáj mindenkinek sikerüljön a vizsga, az érettségi tekintélyét pedig épp az adja meg, ha meg kell dolgozni érte” — fejtette ki Pataki Enikő, aki szerint az lenne jó, ha nálunk is bevezetnék a kétszintű érettségit.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...