Gyarapodó református közösség
Utoljára módositva: 2018-09-11 08:39:38

Az idei iskolai évet összesen 670 óvodással és diákkal kezdte el a Szatmárnémeti Református Gimnázium, hangzott el a tanévnyitón.

Hétfőn a Láncos-templom harangja hívta össze a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjait és pedagógusait a 10 órától kezdődő tanévnyitó istentiszteletre. A templom padjai majdnem egészen megteltek, az iskola több mint 650 diákja, régi és új pedagógusai és megannyi szülő is eljött az ünnepi alkalomra.

Varga Szilárd Csaba, a líceum frissen kinevezett iskolalelkésze hirdette az igét a tanévnyitón. Prédikációjában igyekezett minden diákot és pedagógust arra inteni, tegye csak a dolgát, és soha ne gondolja azt, hogy az elé kerülő feladatokat lehetetlen volna elvégezni, hiszen Isten mindig ott lesz, hogy utat mutasson. Tedd a dolgod! — hangzott a felszólítás, arra biztatva mindenkit, hogy soha ne rettenjenek meg a mindennapok gondjaitól, hiszen az Úr mindenki számára olyan munkát rendel el, amivel képes is lesz megbirkózni.

A prédikációt követően Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket János evangéliuma első részének 12. versével, amely igerészből a befogadás fontosságát emelte ki, ugyanis erre van szükség ahhoz, hogy egy közösség fejlődni, növekedni tudjon. Ezt a Szatmárnémeti Református Gimnázium munkaközössége is tudja, hiszen az elmúlt évek során számos új közösséget fogadott be, úgy óvodai csoportokat, mint új középiskolai osztályokat is, amelyek által gyarapodni tudott.

Az esperes után Magyar Lóránd parlamenti képviselő mondott beszédet, aki azt a magyar összefogást hangsúlyozta, amely ma Marosvásárhelyen felekezeti oktatást indít, illetve Szatmárnémetiben már a rendszerváltást követően megvalósított és támogat a mai napig is.

A képviselő szavai után Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő köszöntötte a népes gyülekezetet, majd Póti Eduárd iskolaigazgató szólt a tanévkezdő diákokhoz. Az iskolaigazgató elsősorban az elmúlt év eredményeit emelte ki, amelyek között az iskola fűtésrendszerének teljes megújulása volt az egyik legjelentősebb, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy az idei tanévben, csakúgy, mint az előzőben, a diákság előmenetele lesz a legfontosabb cél.

A köszöntőbeszédek után az iskola kórusa énekelt, majd a kivonulás előtt sor került az idén érkezett pedagógusok és diákok ünnepi fogadalomtételére.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...