Gyerekközpontú fesztivál Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:34:23

Több ezer gyerekmosollyal kezdődött el hétfő délután a nagykárolyi kastélykertben a város nyári fesztiválja. Immár a második alkalommal tartottak külön gyerekközpontú napot a szervezők, és a Junior Day ezúttal is különlegesen nagy tetszést aratott.

Majdhogynem megszámlálhatatlanul sok foglalkozáson, interaktív előadáson no meg megannyi játékon vehettek részt a csöppségek a 17 és 21 óra között megtartott rendezvény keretében. Például volt íjászat a Corvus Regia Egyesület tagjaival, airsoft, óriási ugrálóvár, a Nagykárolyi Városi Könyvtár munkaközössége festésre hívta a gyerekeket, és könyveket is hozott magával, azokból is lehetett egy-egy mesét olvasni. A mezőfényi telephelyű Polipol Mobila Kft. sátraiban madáretető házikót készíthettek, pólót festhettek, lufit kaptak. Jelen volt a Borókagyökér Egyesület is, amelynél agyagozni, fúrni-faragni lehetett, de karkötőt is készíthettek a gyerkőcök. Persze arcfestésre is lehetőségük volt, sőt, lufikból kardot, virágot készítettek a kis királykisasszonykáknak, királyfiknak. Szappanbuborékokat is eregethettek, és kilátogatott az alkalomra Mickey és Minnie egér is — mindahány gyerekkel készítettek fotót.

Mindeközben interaktív előadásokon is részt lehetett venni — ott volt például a versekre épülő Ugrabugra Ákombákom című előadás, amelyet a marosvásárhelyi Kozsik József, illetőleg a sok-sok gyereknéző adott elő. A nagybányai Animo Puppet Studio Társulat egy román népmesét adott elő — szintén a gyerekek nagy örömére. Egyébként a tapsolásból derekasan kivették a részüket a jelen lévő szülők, nagyszülők is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...