Gyermekek horgásztak Darán
Utoljára módositva: 2014-08-12 10:26:10

 

Benépesült vasárnap a szamosdarai halastó partja

Több mint 60 gyerek — köztük állami gondozottak — vett részt vasárnap a szamosdarai halastavon rendezett horgászversenyen, melyet immár hatodik alkalommal szerveztek meg két korosztályban.
Immár hatodik alkalommal rendezték meg gyerekek számára a hagyományos horgászversenyt Szamosdarán, ahol két korosztályban, a 8–12 évesek és a 12–16 évesek kategóriájában mérték össze tudásukat az indulók. A Szatmári Sporthorgász Egyesület égisze alatt, a Márka Ramóna főszervező által menedzselt viadalon végül 63 fiú és lány ragadott horgászbotot, hogy megmutathassa ügyességét a darai halastó partján.
Tepfenhart Adalbert, az egyesület vezetője elmondta, a mezőnyben volt mintegy 20 állami gondozott gyerek is Szatmárnémetiből és Halmiból, akik közül a nagyobbaknál Rézműves Teréz dobogóra is állhatott. „A gyerekek nagyon lelkesek voltak, élvezték a versenyt, az idő is kegyes volt hozzánk, habár a vége felé már igencsak kezdett meleg lenni. De még így is jobb volt, mintha az eső áztatta volna el a versenyt, mert bizony eddig már négyszer is, Forma–1-es szóhasználattal élve esős futamon kellett összemérniük a tudásukat a gyerekeknek” — nyilatkozta lapunknak Tepfenhart. Az egyesület vezetője még hozzátette, a viadal 2 óráig tartott, ennyi idő alatt az összfogás szerint alakult ki a végeredmény. „Persze ilyen korban nem kell többkilós mennyiségekre gondolni, a nagyobbaknál az első helyezett kicsivel több mint fél kilogrammot horgászott össze, de a lényeg és a nagy élmény az volt, ha már horogra akadt egy akármilyen kicsi hal. A fogást meghatározta a rutin is, a kezdők mellett voltak olyanok is, akik már negyedik, ötödik alkalommal indultak” — jegyezte meg Tepfenhart, aki még hozzátette, etetőanyagot mindenki ingyen kapott, az állami gondozottaknak egy szakcég biztosította a felszerelést, a többiek saját bottal horgásztak.

A versenyen a legjobbak okleveleket és kupákat kaptak


A verseny dobogósai, 8–12 évesek: 1. Marghitaş Bogdan, 2. Barakonyi Dominik, 3. Pintye Dorottya. 12–16 évesek: 1. Katócz Ákos, 2. Rézműves Teréz, 3. Márka Ruben.

 Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...