Gyermekek horgásztak Darán
Utoljára módositva: 2014-08-12 10:26:10

 

Benépesült vasárnap a szamosdarai halastó partja

Több mint 60 gyerek — köztük állami gondozottak — vett részt vasárnap a szamosdarai halastavon rendezett horgászversenyen, melyet immár hatodik alkalommal szerveztek meg két korosztályban.
Immár hatodik alkalommal rendezték meg gyerekek számára a hagyományos horgászversenyt Szamosdarán, ahol két korosztályban, a 8–12 évesek és a 12–16 évesek kategóriájában mérték össze tudásukat az indulók. A Szatmári Sporthorgász Egyesület égisze alatt, a Márka Ramóna főszervező által menedzselt viadalon végül 63 fiú és lány ragadott horgászbotot, hogy megmutathassa ügyességét a darai halastó partján.
Tepfenhart Adalbert, az egyesület vezetője elmondta, a mezőnyben volt mintegy 20 állami gondozott gyerek is Szatmárnémetiből és Halmiból, akik közül a nagyobbaknál Rézműves Teréz dobogóra is állhatott. „A gyerekek nagyon lelkesek voltak, élvezték a versenyt, az idő is kegyes volt hozzánk, habár a vége felé már igencsak kezdett meleg lenni. De még így is jobb volt, mintha az eső áztatta volna el a versenyt, mert bizony eddig már négyszer is, Forma–1-es szóhasználattal élve esős futamon kellett összemérniük a tudásukat a gyerekeknek” — nyilatkozta lapunknak Tepfenhart. Az egyesület vezetője még hozzátette, a viadal 2 óráig tartott, ennyi idő alatt az összfogás szerint alakult ki a végeredmény. „Persze ilyen korban nem kell többkilós mennyiségekre gondolni, a nagyobbaknál az első helyezett kicsivel több mint fél kilogrammot horgászott össze, de a lényeg és a nagy élmény az volt, ha már horogra akadt egy akármilyen kicsi hal. A fogást meghatározta a rutin is, a kezdők mellett voltak olyanok is, akik már negyedik, ötödik alkalommal indultak” — jegyezte meg Tepfenhart, aki még hozzátette, etetőanyagot mindenki ingyen kapott, az állami gondozottaknak egy szakcég biztosította a felszerelést, a többiek saját bottal horgásztak.

A versenyen a legjobbak okleveleket és kupákat kaptak


A verseny dobogósai, 8–12 évesek: 1. Marghitaş Bogdan, 2. Barakonyi Dominik, 3. Pintye Dorottya. 12–16 évesek: 1. Katócz Ákos, 2. Rézműves Teréz, 3. Márka Ruben.

 Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...