Gyermekek horgásztak Darán
Utoljára módositva: 2014-08-12 10:26:10

 

Benépesült vasárnap a szamosdarai halastó partja

Több mint 60 gyerek — köztük állami gondozottak — vett részt vasárnap a szamosdarai halastavon rendezett horgászversenyen, melyet immár hatodik alkalommal szerveztek meg két korosztályban.
Immár hatodik alkalommal rendezték meg gyerekek számára a hagyományos horgászversenyt Szamosdarán, ahol két korosztályban, a 8–12 évesek és a 12–16 évesek kategóriájában mérték össze tudásukat az indulók. A Szatmári Sporthorgász Egyesület égisze alatt, a Márka Ramóna főszervező által menedzselt viadalon végül 63 fiú és lány ragadott horgászbotot, hogy megmutathassa ügyességét a darai halastó partján.
Tepfenhart Adalbert, az egyesület vezetője elmondta, a mezőnyben volt mintegy 20 állami gondozott gyerek is Szatmárnémetiből és Halmiból, akik közül a nagyobbaknál Rézműves Teréz dobogóra is állhatott. „A gyerekek nagyon lelkesek voltak, élvezték a versenyt, az idő is kegyes volt hozzánk, habár a vége felé már igencsak kezdett meleg lenni. De még így is jobb volt, mintha az eső áztatta volna el a versenyt, mert bizony eddig már négyszer is, Forma–1-es szóhasználattal élve esős futamon kellett összemérniük a tudásukat a gyerekeknek” — nyilatkozta lapunknak Tepfenhart. Az egyesület vezetője még hozzátette, a viadal 2 óráig tartott, ennyi idő alatt az összfogás szerint alakult ki a végeredmény. „Persze ilyen korban nem kell többkilós mennyiségekre gondolni, a nagyobbaknál az első helyezett kicsivel több mint fél kilogrammot horgászott össze, de a lényeg és a nagy élmény az volt, ha már horogra akadt egy akármilyen kicsi hal. A fogást meghatározta a rutin is, a kezdők mellett voltak olyanok is, akik már negyedik, ötödik alkalommal indultak” — jegyezte meg Tepfenhart, aki még hozzátette, etetőanyagot mindenki ingyen kapott, az állami gondozottaknak egy szakcég biztosította a felszerelést, a többiek saját bottal horgásztak.

A versenyen a legjobbak okleveleket és kupákat kaptak


A verseny dobogósai, 8–12 évesek: 1. Marghitaş Bogdan, 2. Barakonyi Dominik, 3. Pintye Dorottya. 12–16 évesek: 1. Katócz Ákos, 2. Rézműves Teréz, 3. Márka Ruben.

 Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...