Gyógyszer helyett életörömök
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:38:43

 

 

Van egy mondás, amely szerint az ember élete első felét a betegségek megszervezésével, a másikat azok gyógyításával tölti. Sajnos ez nagyon sok ember életére érvényes, annak ellenére, hogy mindenhol az egészséges életmód fontosságáról, a betegségek megelőzéséről beszélnek. Hangsúlyozom, beszélnek, mert kevesen vannak azok, akik tesznek is valamit egészségük megőrzése érdekében. A hiteles orvosi vélemények szerint nem a betegségek megelőzését, hanem éppen azok megszerzését szolgálja az, ha például a vitaminokat nem zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, hanem tabletta vagy egyéb formában visszük be a szervezetbe. A gyógyszeres kezelés sok esetben elkerülhetetlen, de nagyon sok esetben — főként fiatalabb korban — az addig nem létező betegségek kiváltásához, az egészség egyensúlyának a felbomlásához vezethet. Ma már tejben-vajban fürösztjük a gyermekeinket, minden fizikai és szellemi megterhelőstől féltve-óvva őket gyógyszerek és különböző készítmények használatával próbáljuk elérni azt, amit régebben mozgással, a „nem válogatós” táplálkozással, a testnek-léleknek szükséges dolgok megadásával értek el az emberek. Ma már a gyerek egyre kevesebb időt tölt a szabadban, de jár gyógytornára, hogy mindenféle eszközökkel és módszerekkel próbálják kiegyenesíteni a hajladozó hátgerincét. Gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt féltik a bőrt a napsütéstől, a széltől, a víztől és a levegőtől, inkább nem tudni, miből készült, és hosszú távon milyen következményekkel járó kozmetikai szerekkel próbálják azt eltakarni. Mert ma már divatok szerint történik az étkezés, a mozgás, a szabadidő eltöltése (ha van), a családi, a magán- és a közösségi élet és minden, ami bennünk és körülöttünk zajlik. Férjnek és feleségnek nincs ideje egymásra, de masszázsra járnak és konditerembe, hogy pénzért jussanak ahhoz, amit otthon ingyen megadhatnának egymásnak a közös együttlét során.

Akiknek nincs idejük a betegségek megelőzésére, majd lesz idejük azok gyógyítására — hangzik egy másik mondás. Az egészséges környezet azt jelenti, hogy a minket körülvevő családtagok is egészségesek legyenek. Éppen ezért nemcsak a magunk, hanem a családtagjaink és környezetünk egészségét is óvni kell. Nemcsak magunk miatt kell óvni az egészségünket, hanem azért is, hogy a magunk betegségével ne okozzunk majd gondot másoknak. Sokan megszokják a testi fájdalmakat, egy bizonyos kor után természetesnek tartják azokat, nem gondolnak arra, hogy a test épsége amiatt fontos, mert benne él a lélek. A lélek pedig csak ép testben tud épségben megmaradni, a lelki örömök kibontakozásához szükség van testi örömökre is.

Az ember életének első felét úgy is eltöltheti, hogy megerősíti, alkalmazkodóvá teszi magát. Nem gyógyszerekkel, nem mesterséges eszközökkel, hanem életörömökkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...