Gyógyszer helyett életörömök
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:38:43

 

 

Van egy mondás, amely szerint az ember élete első felét a betegségek megszervezésével, a másikat azok gyógyításával tölti. Sajnos ez nagyon sok ember életére érvényes, annak ellenére, hogy mindenhol az egészséges életmód fontosságáról, a betegségek megelőzéséről beszélnek. Hangsúlyozom, beszélnek, mert kevesen vannak azok, akik tesznek is valamit egészségük megőrzése érdekében. A hiteles orvosi vélemények szerint nem a betegségek megelőzését, hanem éppen azok megszerzését szolgálja az, ha például a vitaminokat nem zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, hanem tabletta vagy egyéb formában visszük be a szervezetbe. A gyógyszeres kezelés sok esetben elkerülhetetlen, de nagyon sok esetben — főként fiatalabb korban — az addig nem létező betegségek kiváltásához, az egészség egyensúlyának a felbomlásához vezethet. Ma már tejben-vajban fürösztjük a gyermekeinket, minden fizikai és szellemi megterhelőstől féltve-óvva őket gyógyszerek és különböző készítmények használatával próbáljuk elérni azt, amit régebben mozgással, a „nem válogatós” táplálkozással, a testnek-léleknek szükséges dolgok megadásával értek el az emberek. Ma már a gyerek egyre kevesebb időt tölt a szabadban, de jár gyógytornára, hogy mindenféle eszközökkel és módszerekkel próbálják kiegyenesíteni a hajladozó hátgerincét. Gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt féltik a bőrt a napsütéstől, a széltől, a víztől és a levegőtől, inkább nem tudni, miből készült, és hosszú távon milyen következményekkel járó kozmetikai szerekkel próbálják azt eltakarni. Mert ma már divatok szerint történik az étkezés, a mozgás, a szabadidő eltöltése (ha van), a családi, a magán- és a közösségi élet és minden, ami bennünk és körülöttünk zajlik. Férjnek és feleségnek nincs ideje egymásra, de masszázsra járnak és konditerembe, hogy pénzért jussanak ahhoz, amit otthon ingyen megadhatnának egymásnak a közös együttlét során.

Akiknek nincs idejük a betegségek megelőzésére, majd lesz idejük azok gyógyítására — hangzik egy másik mondás. Az egészséges környezet azt jelenti, hogy a minket körülvevő családtagok is egészségesek legyenek. Éppen ezért nemcsak a magunk, hanem a családtagjaink és környezetünk egészségét is óvni kell. Nemcsak magunk miatt kell óvni az egészségünket, hanem azért is, hogy a magunk betegségével ne okozzunk majd gondot másoknak. Sokan megszokják a testi fájdalmakat, egy bizonyos kor után természetesnek tartják azokat, nem gondolnak arra, hogy a test épsége amiatt fontos, mert benne él a lélek. A lélek pedig csak ép testben tud épségben megmaradni, a lelki örömök kibontakozásához szükség van testi örömökre is.

Az ember életének első felét úgy is eltöltheti, hogy megerősíti, alkalmazkodóvá teszi magát. Nem gyógyszerekkel, nem mesterséges eszközökkel, hanem életörömökkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...