Gyógytorna, felnőttek számára is
Utoljára módositva: 2019-07-22 14:46:24

Új szolgáltatással bővült a szatmárnémeti Boldog Scheffler János Központ, ugyanis ezentúl felnőttek számára is elérhetők az intézményben a gyógytornás és fizioterápiás kezelések.

A gyógytorna az egyik legősibb terápiás módszer, amelyet az elmúlt évtizedben kiemelt sikerrel használtak úgy a megelőzésben, mint a rehabilitációban. Fontos szerepe van a sportsérülések megelőzésében, a műtétre való felkészülésben, ugyanakkor sokszor elengedhetetlen a műtétek után, hogy megerősítsék az ízületeket és az izomzatot. A legtöbbször mozgásszervi, belgyógyászati, de akár neurológiai, kardiovaszkuláris, endokrinológiai esetekre is kiváló megoldás lehet egy rehabilitációs szakorvos által előírt terápiás foglalkozás.

A Boldog Scheffler János Központban minden csütörtökön 16 és 18 óra között dr. Vaşadi Ancuţa Rodica rehabilitációs szakorvos várja a pácienseket az intézményben, hiszen mostantól a felnőttek számára is elérhető egy változatos fizioterápiás szolgáltatási paletta. A klasszikus és a vízi gyógytorna mellett lehetőség van a hidroterápiás kezelésre, a Schroth-módszer alapján tridimenzionális gerinckezelésre, a tridimenzionális gerincelongációs kezelésre, a különböző elektroterápiás kezelésekre, a lökéshullám-kezelésre, továbbá a TECAR-kezelésre, a lézerterápiára, a bioptronos kezelésre, az ultrahangos kezelésre, a krioterápiára, a mágnesterápiás kezelésre, emellett lehetőség van a víz alatti vízsugár kezelésre, a hidromasszázsra, a négyrekeszes galvánfürdőre, a tartásvizsgálatra, a podoszkópos talpvizsgálatra, az artromot általi térdízület-mobilizációra és természetesen a gyógymasszázsra is. A gyógytornának ugyanakkor nagy szerepe lehet abban, hogy rávezesse a pácienseket a helyes testtartásra, hiszen sokaknál, akik ülőmunkát végeznek, hamar kialakulhat a helytelen testtartás, a diákoknál pedig egyre gyakoribb probléma a hátgerincferdülés, így egy helyesen megtervezett és kivitelezett, rendszeres terápiával nagyon sok baj megelőzhető.

A felnőttrehabilitációs szakrendelésekre a Boldog Scheffler János Központ recepcióján lehet jelentkezni személyesen a Ştefan cel Mare utca 9. szám alatt vagy a 0770–737471-es telefonszámon minden hétköznap 8 és 18 óra között.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...