Gyönyörű képek várják a látogatókat
Utoljára módositva: 2018-02-04 15:57:56

 

Szombaton délután került sor a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által meghirdetett XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítási anyagát tartalmazó tárlat megnyitójára.

Újabb rangos kiállítási anyaggal állt közönség elé a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub az elmúlt hétvégén. Ahogy az az utóbbi években lenni szokott, idén is elhozták a XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon legjobb alkotásait a nagykárolyi Károlyi-kastélyba. A szombat délutáni megnyitón elsőként dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Nyitóbeszédében megemlékezett arról a négy évvel ezelőtti időszakról, amikor először vették fel a kapcsolatot a Magyar Fotóművészek Világszövetségével, amely egyből pozitív választ adott kérésükre, miszerint a Partiumba is hozza el kiállítási anyagát. A tavalyi pályázatra is négy kategóriában lehetett nevezni: szabad színes és fekete fehér, Arany János élete és költészete (2017 Arany János-emlékév volt), Magyar népzene és S’Örömre fel! (sörfogyasztás, sörkultúra, -gyártás, -forgalmazás, stb. a Magyar Kereskedelmi Múzeum felkérésére) kategóriákban. Hágó Attila Nándor elmondta, hogy minden évben van a magyar népművészettel, a magyar néppel kapcsolatos témakör, az előző évben pl. a magyar népmese volt a megadott témakör. Ezt követően Bikfalvi Zsolt a Magyar Fotóművészek Világszövetségének képviselőjeként szólt a közönséghez. Elmondta, hogy a fotópályázat beküldési határideje tavaly augusztus volt, az első budapesti kiállításra pedig szeptemberben került sor. A vándorkiállításnak régen nem volt nagy hagyománya felénk, az elmúlt években viszont rendszeresen elhozzák a tárlatot Nagykárolyba, sőt, a bukaresti Balassi Intézetbe is. Összesen 17 helyen mutatják be a tárlatot. A Magyar Fotóművészek Világszövetségének célja a magyar kultúra népszerűsítése az egész Kárpát-medencében és azon túl is. A kiállított képek online is megtekinthetők a Magyar Fotóművészek Világszövetsége honlapján (www.mfvsz.com), függetlenül attól, hol élünk — tájékoztatott Bikfalvi Zsolt. Természeten a tárlat a Károlyi-kastély nyitvatartási idején belül személyesen is megtekinthető. Szolomájer Tímea, a kulturális központ munkatársa Arany János-versekkel biztosította a kultúrműsort az eseményen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...