Gyönyörű képek várják a látogatókat
Utoljára módositva: 2018-02-04 15:57:56

 

Szombaton délután került sor a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által meghirdetett XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítási anyagát tartalmazó tárlat megnyitójára.

Újabb rangos kiállítási anyaggal állt közönség elé a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub az elmúlt hétvégén. Ahogy az az utóbbi években lenni szokott, idén is elhozták a XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon legjobb alkotásait a nagykárolyi Károlyi-kastélyba. A szombat délutáni megnyitón elsőként dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Nyitóbeszédében megemlékezett arról a négy évvel ezelőtti időszakról, amikor először vették fel a kapcsolatot a Magyar Fotóművészek Világszövetségével, amely egyből pozitív választ adott kérésükre, miszerint a Partiumba is hozza el kiállítási anyagát. A tavalyi pályázatra is négy kategóriában lehetett nevezni: szabad színes és fekete fehér, Arany János élete és költészete (2017 Arany János-emlékév volt), Magyar népzene és S’Örömre fel! (sörfogyasztás, sörkultúra, -gyártás, -forgalmazás, stb. a Magyar Kereskedelmi Múzeum felkérésére) kategóriákban. Hágó Attila Nándor elmondta, hogy minden évben van a magyar népművészettel, a magyar néppel kapcsolatos témakör, az előző évben pl. a magyar népmese volt a megadott témakör. Ezt követően Bikfalvi Zsolt a Magyar Fotóművészek Világszövetségének képviselőjeként szólt a közönséghez. Elmondta, hogy a fotópályázat beküldési határideje tavaly augusztus volt, az első budapesti kiállításra pedig szeptemberben került sor. A vándorkiállításnak régen nem volt nagy hagyománya felénk, az elmúlt években viszont rendszeresen elhozzák a tárlatot Nagykárolyba, sőt, a bukaresti Balassi Intézetbe is. Összesen 17 helyen mutatják be a tárlatot. A Magyar Fotóművészek Világszövetségének célja a magyar kultúra népszerűsítése az egész Kárpát-medencében és azon túl is. A kiállított képek online is megtekinthetők a Magyar Fotóművészek Világszövetsége honlapján (www.mfvsz.com), függetlenül attól, hol élünk — tájékoztatott Bikfalvi Zsolt. Természeten a tárlat a Károlyi-kastély nyitvatartási idején belül személyesen is megtekinthető. Szolomájer Tímea, a kulturális központ munkatársa Arany János-versekkel biztosította a kultúrműsort az eseményen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...