Gyors pályán izgalmas futamok – Eredmények és képsorozat
Utoljára módositva: 2014-07-27 18:12:15

Rekkenő hőségben rendezték meg a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi országos bajnokság 4. fordulóját a szatmárnémeti Transilvania sugárúton. Ötvenhárom pilóta állt rajthoz, a pálya széléről pedig több százan kísérték figyelemmel a futamokat.

A pilóták élvezték a pályát, remek köröket futottak a versenysorozat negyedik fordulójában

Megkapták a „szükséges adagot” az adrenalin–függők, ugyanis a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Rider’s SK szombaton megrendezte a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi országos bajnokság 4. fordulóját.

A szatmárnémeti Transilvania sugárúton kánikulában zajlott a verseny, amelyre ezúttal ötvenhárman neveztek. Ez ugyan nem érte el a múlt fordulóbeli, nagykárolyi verseny létszámát, mindenesetre biztató lehet a szervezőknek a jövőre nézve, hogy futamról futamra legalább félszáz pilóta nevez a régió minden szegletéből. Szombaton nagyon izgalmas futamokat láthattak a kilátogatók, rendkívüli gyors pályán egyre javultak az idők is, a leggyorsabbak 1 perc 8 másodperc alatt teljesítették a távot. Ez nem sikerült az abszolút címvédő Májer Richárdnak. Ricsi lapunknak elismerte, a pálya vonalvezetése nem kedvez az ő Hondájának. „Ez a pálya a több mint kétszáz lóerős BMW-nek kedvez. Én megpróbálok mindent kihozni az autóból, érzem, néha határon autózom – mondta Ricsi. – A technikásabb pályákon azonban rájuk verek néhány másodpercet. Így lesz ez jövőhéten, a zilahi VTM-en (hegyi úti gyorsasági verseny – szerk. megj.)” – tette hozzá mosolyogva. A fiatal pilóta egyébként vasárnap ünnepelte 20. születésnapját, ezúton is kívánunk neki boldog születésnapot.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

A rekkenő hőség ellenére szép számban gyűlt össze a Transilvania sugárút mentén a szatmári közönség

Ricsinek nem, de más pilótának sikerült eldöntenie még az utolsó előtti fordulóban a bajnoki címet. A 15–18 évesek korosztályában a szatmárnémeti 16 éves Balogh Alex sorozatban a negyedik idei futamot nyerte meg, így a záró etap eredménytől függetlenül bajnok lesz az évad végén. Az 1500–2000 köbcentis, elsőkerék meghajtású autók géposztályában (ON2) a nagybányai Havrilla Péter biztosította be a bajnoki címét, míg a hátsókerék meghajtásúak között (ON3) a szatmárnémeti Kovács Levente bizonyult verhetetlennek ebben az idényben, ő is bajnoki aranyéremmel zárja majd az évet.

A rekkenő hőség és a gyorsaság „megfelelő” párosítás volt egyeseknek, hogy elnézzenek egy–két sikánt: néhányan elbóbiskolhattak a meleg autóban, mert benézték a kanyart, így a gumifal lassította le őket. Sérülés nem történt, autó sem tört, de a hibázó pilótának elszállt az időeredménye.

Természetesen nem hiányozhattak a driftezők sem, három pilóta vállalta, hogy a közönség szórakoztatására trappára ver egy–egy szett gumit. Nyilván, a közönség mindezt nem bánta még akkor sem, ha a gumifüstben percek után már semmit sem lehetett látni.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

A 4. forduló eredményei

Junior 1 korosztály: 1. Leontin Iocsak (13 éves, Sárközújlak, Suzuki), 2. David Tarţa (12 éves, Nagybánya, Suzuki Swift), 3. Pintye Balázs (12 éves, Szatmárnémeti, Honda).

Junior 2 korosztály: 1. Balogh Alex (16 éves, Szatmárnémeti, Peugeot), 2. Laurenţiu Kira (17 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Flaviu Purgui (Szatmárnémeti, Peugeot).

ON1 géposztály: 1. Ioan Iocsák (Sárzközújlak, Suzuki), 2.Füstös Tibor (Dés, Mitsubishi), 3. Füstös András (Dés, Mitsubishi).

ON2 géposztály: 1. Havrilla Péter (Nagybánya, Opel Astra), 2. Doru Găvruţă (Nagyvárad, Ford Fiesta), 3. Dumitru Cristian Popa (Váradszentmárton, Ford Puma).

ON3 géposztály: 1. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW), 2. Treger Oszkár (Nagybánya, BMW), 3. Gulya Zsolt (Szatmárnémeti, BMW).

OOP1 kategória: 1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda), 2. Májer Richard (Szatmárnémeti, Honda), 3. Kürti Zsolt (Margitta, Honda).

OOP2 kategória: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW).

Nyílt verseny: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW), 2. Ioan Tirpe (Nagyvárad, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW).

Különdíjak: lány kategória: Natalia Ramona Iocsak (Sárközújlak, 10 éves). A legfiatalabb navigátor: Darius Tóth (Szatmárnémeti). Driftező: Alex Ciulean (Nagybánya).

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A VERSENYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...