Gyors tanácsülés Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-09-21 20:37:27

Mindössze két napirendi pont megvitatása várt tegnap délelőtt a nagykárolyi tanács tagjaira: az első a helyi költségvetés módosítására vonatkozott, míg a második az önkormányzat szerkezeti felosztásának megváltoztatására.

Az első témakör kapcsán egy személynek — Ilie Ciuta — volt hozzászólni valója, pontosabban kérdése, amit Bekő Tamás városmenedzserhez intézett. Ciuta arra volt kíváncsi, hogy miért volt szükség a költségvetés módosítására, illetve hogy lesz-e a hőszigetelési programban szereplő tízemeletesekben élőknek komoly többletkiadásuk az eredeti szerződésben foglaltakhoz képest.

Bekő elmondta, hogy a költségvetés-kiegészítés azért volt szükséges, mert az önkormányzat képviselői által aláírt szerződések előkészítési kiadásai más fejezetbe kerültek. A tízemeletesek hőszigetelésével kapcsolatos tanácsosi felvetésre a következőket nyilatkozta:

„A toronyblokkok szigetelésére vonatkozó projekt menete szerint, miután eldőlt, ki lesz a kivitelező, kötöttünk egy szerződést a lakóegyesületek képviselőivel tavaly októberben. A kivitelezés februárban kezdődött, s a munkavégzés elején kiderült, hogy vannak olyan munkák, amelyeket kötelezően el kell végezni, viszont nem voltak benne a kiírásban. A szigetelésre váró felület például nagyobb volt, mint ahogy azt a tervező előzetesen felmérte, valamint a lépcsőházakban is volt olyan munka, amit el kellett végezniük. Mikor megkaptuk az új árajánlatokat, júniusban a tanács elé is terjesztettük azokat. Kissé csodálkozom is, hogy a tanácsos kolléga arra nem emlékszik. A lakókkal kötött szerződésbe bele volt foglalva, hogy az előre nem látott dolgok miatt keletkezett esetleges pluszköltségeket újraszámoljuk majd. Az elvégzendő munkák összértékének 25 százalékát kell kifizetniük a lakóknak. Ez is ilyen jellegű, előre nem látható kiadás. Mintegy két héten belül befejeződik annak a két toronyblokknak a hőszigetelése, s a kapott számok alapján fogjuk újraszámolni az összegeket. Megnyugtatnék mindenkit, hogy nem változnak a szerződésben foglalt vállalások, s a lakóegyesületeknek akár öt év is rendelkezésükre áll a törlesztésre. Szokatlanul magas az önkormányzati önrésze ennek a projektnek, 40 százalék, de reméljük, hogy a következő ilyen jellegű pályázatok esetén már kedvezőbb feltételeket biztosítanak az önkormányzatoknak. Úgy tudom egyébként, hogy a lakóegyesületek egy részének már össze van gyűjtve a pénze, és amint végeznek a kivitelezéssel, már ki is fizetik a rájuk eső részt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...