Gyors tanácsülést tartottak
Utoljára módositva: 2014-02-27 18:47:16

A központi politikai helyzettől függetlenül, politikai csatározásoktól mentes, gyors tanácsülést tartottak csütörtökön Szatmárnémetiben, a tanácsosok a feladataikra összpontosítottak.

 

Fél óra alatt tizenhat határozattervezetet szavaztak meg gyakorlatilag ellenvetés nélkül tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok

Futószalagon ment csütörtökön a napirendre tűzött határozattervezetek elfogadása a szatmárnémeti tanácsi testület ülésén, az ellenzéki román tanácsosok szokásos ülés végi felszínes kritikáin kívül semmi rendkívüli nem történt.

A tanácsosok döntése értelmében egy lépéssel közelebb került a kivitelezéshez az a beruházó, aki a városközponti Micu Klein utcában akar egy új épületet felhúzni — a testület tagjai elfogadták az eléjük terjesztett övezeti városrendezési tervet. A Mihai Eminescu Főgimnáziummal átellenben egy maximum kétemeletes épületről van szó, ebben kereskedelmi vagy szolgáltatói egységeket kíván majd működtetni a tulajdonos.

A polgármester az ülést megelőzően arra is kérte a tanácsosokat, hogy szavazzák meg, hogy az elektronikai hulladékok begyűjtésével foglalkozó cégnek ingyenes használatra átadhasson egy területet, ahol az illető cég ideiglenesen tárolhatná a városban összegyűjtött elektronikai hulladékot. Erre a tervezetre is igent mondtak tegnap, ennek értelémben a RoRec a Depozitelor utca 23. szám alatti telken tárolhatja a begyűjtött hulladékot addig, amíg azt a fővárosi lerakatba tovább nem tudja szállítani.

Zöld utat kapott a víz- és csatornahálózat további bővítéséhez az Apaserv vízszolgáltató részvénytársaság is, a tegnapi döntés értelmében Szamosborhídon, Érszakácsiban, Aranyomeggyesen, Krasznabélteken és Turcon is kiépülhet a szatmárnémeti szolgáltató hálózata.

Újból felmerült — a „különfélék” megtárgyalása során — a Mondiala óvoda ügye, Cosmin Raţiu PD-L-s tanácsos szerint mindent meg kell tennie a városvezetésnek annak érdekében, hogy az intézményt ne zárják be, ne legyen szükség óvoda-összevonásra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...