Gyors tanácsülést tartottak
Utoljára módositva: 2014-02-27 18:47:16

A központi politikai helyzettől függetlenül, politikai csatározásoktól mentes, gyors tanácsülést tartottak csütörtökön Szatmárnémetiben, a tanácsosok a feladataikra összpontosítottak.

 

Fél óra alatt tizenhat határozattervezetet szavaztak meg gyakorlatilag ellenvetés nélkül tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok

Futószalagon ment csütörtökön a napirendre tűzött határozattervezetek elfogadása a szatmárnémeti tanácsi testület ülésén, az ellenzéki román tanácsosok szokásos ülés végi felszínes kritikáin kívül semmi rendkívüli nem történt.

A tanácsosok döntése értelmében egy lépéssel közelebb került a kivitelezéshez az a beruházó, aki a városközponti Micu Klein utcában akar egy új épületet felhúzni — a testület tagjai elfogadták az eléjük terjesztett övezeti városrendezési tervet. A Mihai Eminescu Főgimnáziummal átellenben egy maximum kétemeletes épületről van szó, ebben kereskedelmi vagy szolgáltatói egységeket kíván majd működtetni a tulajdonos.

A polgármester az ülést megelőzően arra is kérte a tanácsosokat, hogy szavazzák meg, hogy az elektronikai hulladékok begyűjtésével foglalkozó cégnek ingyenes használatra átadhasson egy területet, ahol az illető cég ideiglenesen tárolhatná a városban összegyűjtött elektronikai hulladékot. Erre a tervezetre is igent mondtak tegnap, ennek értelémben a RoRec a Depozitelor utca 23. szám alatti telken tárolhatja a begyűjtött hulladékot addig, amíg azt a fővárosi lerakatba tovább nem tudja szállítani.

Zöld utat kapott a víz- és csatornahálózat további bővítéséhez az Apaserv vízszolgáltató részvénytársaság is, a tegnapi döntés értelmében Szamosborhídon, Érszakácsiban, Aranyomeggyesen, Krasznabélteken és Turcon is kiépülhet a szatmárnémeti szolgáltató hálózata.

Újból felmerült — a „különfélék” megtárgyalása során — a Mondiala óvoda ügye, Cosmin Raţiu PD-L-s tanácsos szerint mindent meg kell tennie a városvezetésnek annak érdekében, hogy az intézményt ne zárják be, ne legyen szükség óvoda-összevonásra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...