Gyorsabban jön a segítség
Utoljára módositva: 2019-09-11 13:45:47

A Zsibón átadott, országos szinten kilencedik SMURD-mentőhelikopter-bázis az Északnyugati Régió megyéit, köztük Szatmárt is kiszolgálja.

Megszámlálhatatlanul sok esetben volt már szükség arra, hogy a szatmárnémeti kórházból SMURD-mentőhelikopterrel szállítsák a beteget vagy közlekedési balesetek, tűzesetek, robbanások súlyos sérültjeit más városokban lévő szakklinikákra, de arra is volt már példa, hogy a mentőhelikopter egyenesen a szerencsétlenség helyszínén landolt — s ilyenkor valóban szó szerint minden perc számít. Ezentúl pedig még közelebbről és gyorsabban érkezik a segítség, ugyanis tegnap a Szilágy megyei Zsibón átadták azt a mentőhelikopter-bázist, amely az Északnyugati Régió megyéit (Szatmár, Bihar, Kolozs, Máramaros, Szilágy és Beszterce-Naszód egy része) látja el. A zsibói tűzoltóparancsnokságon hangárt és 327 négyzetméteres leszállópályát alakítottak ki, illetve azt az épületet, amelyben gyógyszer- és felszerelésraktár, irodák, multifunkcionális terem és személyzeti (orvosi és műszaki) pihenők kaptak helyet — létrehozva a kilencedik SMURD-mentőhelikopter-bázist az országban. A közel 1 650 000 lejes beruházás a civil légi szállítók felügyelőségének és a SMURD (Sürgősségi Életmentő Szolgálat) összefogásával, s nem mellesleg a Szilágy Megyei Tanács támogatásával valósult meg.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mi a véleményed a határátkelőkön nemrégiben kialakult helyzetről?
Kész idegbaj, valamit tenni kell!
Meg kell oldani, hogy az itt lakók ne a külföldiek miatt szoruljanak háttérbe
Nem indulok útnak ezekben a napokban
Csendben kivárom a sorom
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...