Gyorsabban jön a segítség
Utoljára módositva: 2019-09-10 17:45:45

A Zsibón átadott, országos szinten kilencedik SMURD-mentőhelikopter bázis az Észak-Nyugati Régió megyéit, köztük Szatmárt is kiszolgálja.

Megszámlálhatatlanul sok esetben volt már szükség arra, hogy a szatmárnémeti kórházból SMURD-mentőhelikopterrel szállítsák a beteget, vagy közlekedési balesetek, tűzesetek, robbanások súlyos sérültjét más városokban lévő szakklinikákra, de arra is volt már példa, hogy a mentőhelikopter egyenesen a szerencsétlenség helyszínén landolt — s ilyenkor valóban szó szerint minden perc számít. Ezentúl pedig még közelebbről és gyorsabban érkezik a segítség, ugyanis tegnap a Szilágy megyei Zsibón átadták azt a mentőhelikopter-bázist, amely az Észak-Nyugati Régió megyéit (Szatmár, Bihar, Kolozs, Máramaros, Szilágy és Beszterce-Naszód egy része) látja el. A zsibói tűzoltóparancsnokságon hangárt és 327 négyzetméteres leszállópályát alakítottak ki, illetve azt az épületet, amelyben gyógyszer- és felszerelésraktár, irodák, multifunkcionális terem és személyzeti (orvosi és műszaki) pihenők kaptak helyet — létrehozva az országban a kilencedik SMURD-mentőhelikopter bázist. A közel 1 650 000 lejes beruházás a civil légiszállítók felügyelőségének és a SMURD (Sürgősségi Életmentő Szolgálat) összefogásával, s nem mellesleg a Szilágy Megyei Tanács támogatásával valósult meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...