Gyorssegély rászorulóknak
Utoljára módositva: 2014-11-20 10:26:13

A Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynökségének szatmári igazgatóságán (AJPS) és ezzel párhuzamosan a hivatalos lakcím szerinti polgármesteri hivatalban is kérhető gyorssegély.

 

Bartos Bertalan igazgató

Mint Bartos Bertalantól, a Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynöksége Szatmár Megyei Igazgatóságának vezetőjétől megtudtuk, hogy a váratlanul súlyos anyagi helyzetbe került állampolgárok igényelhetnek támogatást az intézménytől. Tekintettel arra, hogy megyei hatáskörrel rendelkező állami intézményről van szó, bármely településről is érkezik az igénylő, leadhatja kérelmét az intézmény titkárságán (Szatmárnémeti, Tudor Vladimirescu utca 8. szám). A gyakorlatban ez a következőket jelenti: munkanapokon hétfőn, kedden, csütörtökön 8 és 16.30 óra között, szerdán 8 és 18.30 óra között, míg pénteken 8 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás. Aki az igazgatóval személyesen akar beszélni, hétfőn és szerdán 14 és 15 óra között megteheti. Az iktatott kérvény alapján szociális ankétot készítenek a kérelmezőnél. Ha megalapozott a kérés, akkor az AJPS munkatársai javasolják a támogatást, de Bukarestből kell érkezzen a jóváhagyás rá. Ilyenfajta kérelmet évente 2–3 alkalommal tesznek le az emberek. Az a lényeg, hogy írásban kell kérni a segítséget, mert csak ennek alapján indulhat el az az eljárás, melynek révénl kisegítik a bajbajutottakat abból a helyzetből, amibe kerültek (például leégett a házuk, s nincs hol lakjanak). Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a hirtelen súlyos helyzetbe került emberek a hivatalos lakcímük szerinti polgármesteri hivatalban is kérhetnek segítséget. Hamarabb jön a segítségnyújtás akkor, ha az önkormányzat is magáénak érzi az ügyet.

 

A megyeszékhelyen

 

Mint már többször írtuk, Szatmárnémetiben a bajba jutott emberek a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatalban (SPAS), az Ilişeşti utca 4. szám alatt kérhetnek segítséget. A kifüggesztett órarend szerint kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás akkor, ha szociális vagy szükséglakást, családi pótlékot, egyéb segítséget várnak. De ha vészhelyzet van, akkor nem utasítanak el senkit az ott dolgozók, s meg lehet beszélni a problémát a téma szakértőjével. Ezenkívül az újközponti Közigazgatási Palotában, a Lakossági ügyfélfogadó és iktatóirodában is leadható a kérelem (11-es iroda).

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...