Gyorssegély rászorulóknak
Utoljára módositva: 2014-11-20 10:26:13

A Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynökségének szatmári igazgatóságán (AJPS) és ezzel párhuzamosan a hivatalos lakcím szerinti polgármesteri hivatalban is kérhető gyorssegély.

 

Bartos Bertalan igazgató

Mint Bartos Bertalantól, a Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynöksége Szatmár Megyei Igazgatóságának vezetőjétől megtudtuk, hogy a váratlanul súlyos anyagi helyzetbe került állampolgárok igényelhetnek támogatást az intézménytől. Tekintettel arra, hogy megyei hatáskörrel rendelkező állami intézményről van szó, bármely településről is érkezik az igénylő, leadhatja kérelmét az intézmény titkárságán (Szatmárnémeti, Tudor Vladimirescu utca 8. szám). A gyakorlatban ez a következőket jelenti: munkanapokon hétfőn, kedden, csütörtökön 8 és 16.30 óra között, szerdán 8 és 18.30 óra között, míg pénteken 8 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás. Aki az igazgatóval személyesen akar beszélni, hétfőn és szerdán 14 és 15 óra között megteheti. Az iktatott kérvény alapján szociális ankétot készítenek a kérelmezőnél. Ha megalapozott a kérés, akkor az AJPS munkatársai javasolják a támogatást, de Bukarestből kell érkezzen a jóváhagyás rá. Ilyenfajta kérelmet évente 2–3 alkalommal tesznek le az emberek. Az a lényeg, hogy írásban kell kérni a segítséget, mert csak ennek alapján indulhat el az az eljárás, melynek révénl kisegítik a bajbajutottakat abból a helyzetből, amibe kerültek (például leégett a házuk, s nincs hol lakjanak). Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a hirtelen súlyos helyzetbe került emberek a hivatalos lakcímük szerinti polgármesteri hivatalban is kérhetnek segítséget. Hamarabb jön a segítségnyújtás akkor, ha az önkormányzat is magáénak érzi az ügyet.

 

A megyeszékhelyen

 

Mint már többször írtuk, Szatmárnémetiben a bajba jutott emberek a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatalban (SPAS), az Ilişeşti utca 4. szám alatt kérhetnek segítséget. A kifüggesztett órarend szerint kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás akkor, ha szociális vagy szükséglakást, családi pótlékot, egyéb segítséget várnak. De ha vészhelyzet van, akkor nem utasítanak el senkit az ott dolgozók, s meg lehet beszélni a problémát a téma szakértőjével. Ezenkívül az újközponti Közigazgatási Palotában, a Lakossági ügyfélfogadó és iktatóirodában is leadható a kérelem (11-es iroda).

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...