Gyorssegély rászorulóknak
Utoljára módositva: 2014-11-20 10:26:13

A Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynökségének szatmári igazgatóságán (AJPS) és ezzel párhuzamosan a hivatalos lakcím szerinti polgármesteri hivatalban is kérhető gyorssegély.

 

Bartos Bertalan igazgató

Mint Bartos Bertalantól, a Szociális Kifizetések és Ellenőrzések Országos Ügynöksége Szatmár Megyei Igazgatóságának vezetőjétől megtudtuk, hogy a váratlanul súlyos anyagi helyzetbe került állampolgárok igényelhetnek támogatást az intézménytől. Tekintettel arra, hogy megyei hatáskörrel rendelkező állami intézményről van szó, bármely településről is érkezik az igénylő, leadhatja kérelmét az intézmény titkárságán (Szatmárnémeti, Tudor Vladimirescu utca 8. szám). A gyakorlatban ez a következőket jelenti: munkanapokon hétfőn, kedden, csütörtökön 8 és 16.30 óra között, szerdán 8 és 18.30 óra között, míg pénteken 8 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás. Aki az igazgatóval személyesen akar beszélni, hétfőn és szerdán 14 és 15 óra között megteheti. Az iktatott kérvény alapján szociális ankétot készítenek a kérelmezőnél. Ha megalapozott a kérés, akkor az AJPS munkatársai javasolják a támogatást, de Bukarestből kell érkezzen a jóváhagyás rá. Ilyenfajta kérelmet évente 2–3 alkalommal tesznek le az emberek. Az a lényeg, hogy írásban kell kérni a segítséget, mert csak ennek alapján indulhat el az az eljárás, melynek révénl kisegítik a bajbajutottakat abból a helyzetből, amibe kerültek (például leégett a házuk, s nincs hol lakjanak). Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a hirtelen súlyos helyzetbe került emberek a hivatalos lakcímük szerinti polgármesteri hivatalban is kérhetnek segítséget. Hamarabb jön a segítségnyújtás akkor, ha az önkormányzat is magáénak érzi az ügyet.

 

A megyeszékhelyen

 

Mint már többször írtuk, Szatmárnémetiben a bajba jutott emberek a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatalban (SPAS), az Ilişeşti utca 4. szám alatt kérhetnek segítséget. A kifüggesztett órarend szerint kedden és csütörtökön 9 és 14 óra között zajlik az ügyfélfogadás akkor, ha szociális vagy szükséglakást, családi pótlékot, egyéb segítséget várnak. De ha vészhelyzet van, akkor nem utasítanak el senkit az ott dolgozók, s meg lehet beszélni a problémát a téma szakértőjével. Ezenkívül az újközponti Közigazgatási Palotában, a Lakossági ügyfélfogadó és iktatóirodában is leadható a kérelem (11-es iroda).

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...