Győzött az Olimpia, de maradt a feszültség
Utoljára módositva: 2014-09-21 14:15:26

Bár a szünetben még a vendég Pankotai Şoimii vezetett 1-0-ra, végül a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata 3-1 arányban győzött. Ez volt a szatmári legénység idei első sikere, de a szurkolók még nem bocsájtottak meg a borzalmas idényrajtért.

„Gratulálunk... Mi elmentünk a bárba” - ezzel a felírattal függesztettek ki egy transzparenst a szurkolók a találkozó 45. percében

Idénybeli első hazai bajnoki mérkőzésén megszerezte első győzelmét is a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata, azonban úgy tűnik, az indulatok a csapaton belül, illetve a közönség és a csapat között nem csillapodtak. Mint ismeretes, a „sárga-kékek” a karánsebesi és a câmpinai bajnokin is kikaptak, a kettő között pedig a harmadosztályos Nemeszsuki Unirea búcsúztatta a csapatot a Román Kupából. Szombaton a szatmárnémeti alakulat a vendég Pankotai Şoimii ellen győzött 3-1-re, de a közönségnek ez nem volt elég, az ércelődő bekiabálások és a szurkolótáborok protestálása állandó volt a meccs idején. A Commando Oli tábor több mint negyven percen keresztül némán nézte a találkozót, majd – 1-0-s vendégvezetésnél – a pályát körülvevő kerítésre kifeszítettek egy transzparenst „Gratulálunk… Mi elmentünk a bárba” felirattal, és elhagyták a stadiont.

 

Bodeát (balról a második) nem foglalkoztatja a kritika

A második félidőben a Senzione Ostile tábor kifütyülte Cosmin Bodea vezetőedzőt és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kiabáltak, ezért a rendfentartók kikísérték őket a stadionból. Igaz, ekkor már 3-1 az Olimpia vezetett.

A feszültség az öltözőben sem szűnhetett, habár a múlt hét pénteken, a Şoimii elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón Cosmin Iuhas csapatkapitány, ha kicsit visszafogodtan is ugyan, de azt próbálta bizonygatni, hogy a játékosok egyeznek egymás között. Lehet, hogy ez így van, de úgy tűnik, Bodeát nem fogadják el. Gavrilescut a szünet előtti pillanatban sérülés miatt (felszakadt a szemöldöke és ömlött a vére, miután összefejelt az egyik ellenfelének) cserélte le a szakvezető. A középpályás mérgesen ment le a pályáról és kevés híján széttörte a játékoskijáró ajtaját, amelybe teljes erőből belerúgott. A 61. percben lecserélt Laso sem volt elragadtatva az edző döntésétől, nem fogadta el Bodea kézfogását, mérgesen ment az öltözőbe. Érdekes, hogy ez a sportszerűtlen gesztus elnyerte a közönség tetszését. „Nem bánt, hogy nem kedvel a közönség, ha nyerünk. Laso pedig nem érti meg, hogy nincs olyan erőnléti állapotban, hogy végig játszon egy meccset. Mondtam neki a találkozó elején, hogyha az eredmény jól alakul, akkor le fogom cserélni. Gondolom, hogy a klub vezetősége majd jobb belátásra téríti, ez nem az én feladatom. Nem fogok a közönség kedvéért senkit a pályán hagyni, ha az nem teljesít jól” – szögezte le Bodea.

 

Az első félidő után kifütyülték az Olimpia játékosait

Ami a szombati mérkőzést illeti, az a másodosztályban újonc Arad megyeiek helyzetével kezdődött, amikor Anca-Trip kellett védje Monac közeli lövését. Válaszként Laso és Bujor veszélyeztettek a pankotai kapu előtt, de a 29. percben egy hatalmas védelmi és kapushiba után Sălăjan betalált: a 16-oson belül kissé kiszorított helyzetből rúgott gyengén rövidsarokra, de Anca-Trip sehol sem volt, így a Şoimii vezetést szerzett. Szünet előtt Laso gólját leshelyzet miatt érvénytelenítette a kolozsvári bíró, Marius Nechita Chioran, majd az argentin középpályás kétszer egymás után találta telibe a vendégkapus Paşcalăut.

A második félidő elején negyed óra alatt fordított és beállította a végeredményt az Olimpia. Az 51. percben Bujor fejelt a rosszul helyezkedő kapus mellett a hálóba, hat perccel később pedig 11-esből Iuhas góljával vette át a vezetést a szatmári gárda. A büntetőt egyébként senki sem értette: egy szögletből beívelt labdára több játékos ugott és a sípmester szerint Staicu kézzel ért a lasztihoz. Előbb az Olimpia játékosai sem tudták, miért sípolt a bíró.

 

Gavrilescu (sárga mez) dűhrohamot kapott, amikor lecserélték

A 65. percben, a fél perccel azelőtt csereként beálló Feier nyolc méterről ollózott a Şoimii kapujába és ezzel „véget ért a meccs”. A folytatásban ugyanis nem jegyezhettünk fel helyzeteket, ami újabb elégedetlenséget váltott ki, több néző azt kiabálta, hogy bundázás történt. Ezt nem lehet bizonyítani, viszont érdekes módon a fogadóirodák kivették a listájukról az Olimpia – Şoimii mérkőzést. A találkozó végén Cristian Irimia másodedző (aki évekkel ezelőtt az Olimpia kapusa volt) egyáltalán nem tűnt elkeseredve a vereség miatt, azt mondta, ez annak tudható be, hogy Dan Cuedan vezetőedző ezen a meccsen a kevésbbé rutinos játékosoknak akart bizonyítási lehetőséget adni.

Liga 2, 2-es Csoport, 4. forduló

Szatmárnémeti FC Olimpia – Pankotai Şoimii 3-1 (0-1).

Gólszerzők: Bujor (51. perc), Iuhas (57. – 11-esből), Feier (65.), illetve Sălăjan (29.).

Olimpia: Anca-Trip – Muntean, Bălău, Ioniţă, Iuhas, Svarczkopf, Bic, Laso (Villand 61. perc), Gavrilescu (Burlacu 45.), Apostu (Feier 65.), Bujor.

Şoimii: Paşcalău – Maghici, Ugocian, Suciu (Dubeştean 61.), Viţu, Thiaw, Cuedan, Huţanu, Monac (Pantea 53.), Sălăjan, Staicu (Lung 70.).

További eredmények

 

Laso (sárga mez) sem bírja az idegekkel

Resicabányai Metalul – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0

Nagyváradi FC Bihor – CS Mioveni 0-1

FC Olt Slatina – Fortuna Poiana Câmpina 1-1 (Zsiga egyenlített a vendégeknél a 89. percben)

Temesvári ACS Poli – Karánsebesi FC 2-1

A Tatrangi Unirea szabadnapos volt.

1. Metalul 4 3 1 0 6-1 10
2. ACS Poli 4 3 0 1 5-2 9
3. Fortuna 4 2 1 1 7-4 7
4. Karánsebes 4 1 2 1 3-2 5
5. Vâlcea 4 1 2 1 2-3 5
6. Mioveni 4 1 2 1 1-2 5
7. Tatrang 3 1 1 1 2-2 4
8. Olimpia 3 1 0 2 3-4 3
9. FC Olt 3 0 2 1 3-4 2
10. Pankota 4 0 2 2 3-7 2
11. FC Bihor 3 0 1 2 2-5 1

Apostu (sárga mez) volt a csapat egyik leggyengébb játékosa

Bic (sárga mez) nem találta a helyét a pályán

Bujor (sárga mez) egyenlített az 51. percben

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...