Győzött az Olimpia, de maradt a feszültség
Utoljára módositva: 2014-09-21 14:15:26

Bár a szünetben még a vendég Pankotai Şoimii vezetett 1-0-ra, végül a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata 3-1 arányban győzött. Ez volt a szatmári legénység idei első sikere, de a szurkolók még nem bocsájtottak meg a borzalmas idényrajtért.

„Gratulálunk... Mi elmentünk a bárba” - ezzel a felírattal függesztettek ki egy transzparenst a szurkolók a találkozó 45. percében

Idénybeli első hazai bajnoki mérkőzésén megszerezte első győzelmét is a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata, azonban úgy tűnik, az indulatok a csapaton belül, illetve a közönség és a csapat között nem csillapodtak. Mint ismeretes, a „sárga-kékek” a karánsebesi és a câmpinai bajnokin is kikaptak, a kettő között pedig a harmadosztályos Nemeszsuki Unirea búcsúztatta a csapatot a Román Kupából. Szombaton a szatmárnémeti alakulat a vendég Pankotai Şoimii ellen győzött 3-1-re, de a közönségnek ez nem volt elég, az ércelődő bekiabálások és a szurkolótáborok protestálása állandó volt a meccs idején. A Commando Oli tábor több mint negyven percen keresztül némán nézte a találkozót, majd – 1-0-s vendégvezetésnél – a pályát körülvevő kerítésre kifeszítettek egy transzparenst „Gratulálunk… Mi elmentünk a bárba” felirattal, és elhagyták a stadiont.

 

Bodeát (balról a második) nem foglalkoztatja a kritika

A második félidőben a Senzione Ostile tábor kifütyülte Cosmin Bodea vezetőedzőt és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kiabáltak, ezért a rendfentartók kikísérték őket a stadionból. Igaz, ekkor már 3-1 az Olimpia vezetett.

A feszültség az öltözőben sem szűnhetett, habár a múlt hét pénteken, a Şoimii elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón Cosmin Iuhas csapatkapitány, ha kicsit visszafogodtan is ugyan, de azt próbálta bizonygatni, hogy a játékosok egyeznek egymás között. Lehet, hogy ez így van, de úgy tűnik, Bodeát nem fogadják el. Gavrilescut a szünet előtti pillanatban sérülés miatt (felszakadt a szemöldöke és ömlött a vére, miután összefejelt az egyik ellenfelének) cserélte le a szakvezető. A középpályás mérgesen ment le a pályáról és kevés híján széttörte a játékoskijáró ajtaját, amelybe teljes erőből belerúgott. A 61. percben lecserélt Laso sem volt elragadtatva az edző döntésétől, nem fogadta el Bodea kézfogását, mérgesen ment az öltözőbe. Érdekes, hogy ez a sportszerűtlen gesztus elnyerte a közönség tetszését. „Nem bánt, hogy nem kedvel a közönség, ha nyerünk. Laso pedig nem érti meg, hogy nincs olyan erőnléti állapotban, hogy végig játszon egy meccset. Mondtam neki a találkozó elején, hogyha az eredmény jól alakul, akkor le fogom cserélni. Gondolom, hogy a klub vezetősége majd jobb belátásra téríti, ez nem az én feladatom. Nem fogok a közönség kedvéért senkit a pályán hagyni, ha az nem teljesít jól” – szögezte le Bodea.

 

Az első félidő után kifütyülték az Olimpia játékosait

Ami a szombati mérkőzést illeti, az a másodosztályban újonc Arad megyeiek helyzetével kezdődött, amikor Anca-Trip kellett védje Monac közeli lövését. Válaszként Laso és Bujor veszélyeztettek a pankotai kapu előtt, de a 29. percben egy hatalmas védelmi és kapushiba után Sălăjan betalált: a 16-oson belül kissé kiszorított helyzetből rúgott gyengén rövidsarokra, de Anca-Trip sehol sem volt, így a Şoimii vezetést szerzett. Szünet előtt Laso gólját leshelyzet miatt érvénytelenítette a kolozsvári bíró, Marius Nechita Chioran, majd az argentin középpályás kétszer egymás után találta telibe a vendégkapus Paşcalăut.

A második félidő elején negyed óra alatt fordított és beállította a végeredményt az Olimpia. Az 51. percben Bujor fejelt a rosszul helyezkedő kapus mellett a hálóba, hat perccel később pedig 11-esből Iuhas góljával vette át a vezetést a szatmári gárda. A büntetőt egyébként senki sem értette: egy szögletből beívelt labdára több játékos ugott és a sípmester szerint Staicu kézzel ért a lasztihoz. Előbb az Olimpia játékosai sem tudták, miért sípolt a bíró.

 

Gavrilescu (sárga mez) dűhrohamot kapott, amikor lecserélték

A 65. percben, a fél perccel azelőtt csereként beálló Feier nyolc méterről ollózott a Şoimii kapujába és ezzel „véget ért a meccs”. A folytatásban ugyanis nem jegyezhettünk fel helyzeteket, ami újabb elégedetlenséget váltott ki, több néző azt kiabálta, hogy bundázás történt. Ezt nem lehet bizonyítani, viszont érdekes módon a fogadóirodák kivették a listájukról az Olimpia – Şoimii mérkőzést. A találkozó végén Cristian Irimia másodedző (aki évekkel ezelőtt az Olimpia kapusa volt) egyáltalán nem tűnt elkeseredve a vereség miatt, azt mondta, ez annak tudható be, hogy Dan Cuedan vezetőedző ezen a meccsen a kevésbbé rutinos játékosoknak akart bizonyítási lehetőséget adni.

Liga 2, 2-es Csoport, 4. forduló

Szatmárnémeti FC Olimpia – Pankotai Şoimii 3-1 (0-1).

Gólszerzők: Bujor (51. perc), Iuhas (57. – 11-esből), Feier (65.), illetve Sălăjan (29.).

Olimpia: Anca-Trip – Muntean, Bălău, Ioniţă, Iuhas, Svarczkopf, Bic, Laso (Villand 61. perc), Gavrilescu (Burlacu 45.), Apostu (Feier 65.), Bujor.

Şoimii: Paşcalău – Maghici, Ugocian, Suciu (Dubeştean 61.), Viţu, Thiaw, Cuedan, Huţanu, Monac (Pantea 53.), Sălăjan, Staicu (Lung 70.).

További eredmények

 

Laso (sárga mez) sem bírja az idegekkel

Resicabányai Metalul – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0

Nagyváradi FC Bihor – CS Mioveni 0-1

FC Olt Slatina – Fortuna Poiana Câmpina 1-1 (Zsiga egyenlített a vendégeknél a 89. percben)

Temesvári ACS Poli – Karánsebesi FC 2-1

A Tatrangi Unirea szabadnapos volt.

1. Metalul 4 3 1 0 6-1 10
2. ACS Poli 4 3 0 1 5-2 9
3. Fortuna 4 2 1 1 7-4 7
4. Karánsebes 4 1 2 1 3-2 5
5. Vâlcea 4 1 2 1 2-3 5
6. Mioveni 4 1 2 1 1-2 5
7. Tatrang 3 1 1 1 2-2 4
8. Olimpia 3 1 0 2 3-4 3
9. FC Olt 3 0 2 1 3-4 2
10. Pankota 4 0 2 2 3-7 2
11. FC Bihor 3 0 1 2 2-5 1

Apostu (sárga mez) volt a csapat egyik leggyengébb játékosa

Bic (sárga mez) nem találta a helyét a pályán

Bujor (sárga mez) egyenlített az 51. percben

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció
Ma, 15:00
A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenst
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció
Ma, 16:55
A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenst
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 18:50
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:05
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 20.
Ha kikérik a véleményét valamiben, alaposan fontolja meg a válaszát, mert szavának sokkal nagyobb súlya lesz az illető számára, mint azt gondolná!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...