Gyűjtés a nepáli földrengés áldozatainak megsegítéséért
Utoljára módositva: 2015-06-05 15:53:10

A romániai Caritas szervezetek június 7-én egy gyűjtést szerveznek a katolikus templomokban az április 25-én bekövetkezett nepáli földrengés áldozatainak megsegítése céljából.

Az összegyűlt pénzt szociális programokra és az ország infrastruktúrájának feljavítására szánják. A Romániai Caritas Konfederáció jelen pillanatig 30 000 euróval támogatta a nepáli közösségeket, melyet már át is utaltak a Nepáli Caritas részére. A természeti katasztrófa aggasztó adatokkal jellemezhető: 7000 halott és 14 000 sérült. Az Egyesült Nemzetek által közölt adatok szerint, több mint 8 millió személyt érintett ez a katasztrófa. Az első számok alapján több mint 160 000 ház ment tönkre. Nepál egy hegyvidéki ország, sok nehezen megközelíthető területtel. Ebben az időszakban, legfőképp éjszakánként, a hőmérséklet nagyon alacsony és néhány héten belül sűrű esőzések nehezítik majd meg a bajbajutottakhoz való jutást. Nagyon sokan hajléktalanná is váltak. A földrengést követően a Nepáli Caritas a leginkább sújtott területeken tett azonnali intézkedéseket, élelmiszercsomagokat, takarókat, vedreket és a rossz időjárás ellen védő lemezeket osztva ki a rászorulók között. Ugyanakkor az áldozatok higiéniai csomagokat is kaptak, melyek használatáról is felvilágosították őket. Eddig 30 000 személy részesült a Caritas által nyújtott támogatásban. A Caritas csapatai jelenleg is látogatják és felmérik az érintett területeket. A legsürgősebb most hajlékot biztosítani azon személyeknek, akik elvesztették otthonaikat. Egy másik probléma az ivóvíz, az élelem és a háztartásbeli felszerelések hiánya. A segélyek kiosztásakor elsőbbséget élveznek azon személyek, akik elvesztették valamely családtagjukat, fedél nélkül maradtak vagy otthonuk megrongálódott. A Nepáli Caritas ezen célokat tűzte ki az elkövetkezendő időszakra: 20 000 család elhelyezése a nemzetközi standardok alapján létrehozott ideiglenes menedékhelyeken; 20 000 család részesítése takarókban, tisztító, illetve tisztálkodási eszközökben és konyhai felszerelésekben életszínvonaluk növelése és javítása céljából; ivóvíz hozzáférés biztosítása 20 000 család számára. Ezen célok elérése érdekében a Romániai Caritas Konfederáció a Caritas Internationalis hálózaton belüli partnereivel közösen segítséget és támogatást szeretne nyújtani a nepáli áldozatoknak.

Ön is hozzájárulhat adományával a nepáli áldozatok helyzetének javításához június 7-én, a katolikus templomokban szervezett gyűjtés során, vagy adományát átutalhatja a következő bankszámlaszámokra: adományok lejben:

Confederația Caritas Romania, UniCredit Tiriac Bank, RO78 BACX 0000 0000 3011 7510; adományok euróban: Confederația Caritas Romania, UniCredit Tiriac Bank, RO07 BACX 0000 0000 3011 7042, SWIFT/BIC: BACXROBU.

„Nagyon lenyűgözött a világ körüli családunk nagylelkűsége és támogatása, most, amikor Nepálnak nagy szüksége van a segítségre. Meg szeretném köszönni a világszerte értünk imádkozó közösségeknek, a nepáliak számára nyújtott támogatást. Nagyon nagy szükség van az adományokra, együtt érzünk a katasztrófa sújtotta közösségekkel és hosszú távon szeretnénk életkörülményeiken javítani” — mondta Pius Perumana atya, Nepáli Caritas igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...