Gyújtottam gyertyákat — könyvbemutató a Károlyi-kastélyban
Utoljára módositva: 2019-09-29 16:15:30

Péntek délután a Károlyi-kastély lovagtermében népes közönség jelenlétében került bemutatásra Erdei Péter: Gyújtottam gyertyákat című kötete.

A szerző jelenlétében tartott bemutató moderátora Enyedi Anna Regina volt, míg a konferanszié szerepét Adrian Ştefănuţi vállalta.

Kovács Jenő polgármester is jelen volt a rendezvényen. Mint mondta, külön öröm számára, hogy Nagykárolyban is bemutatásra kerül ez a kötet, mely sok helyi vonatkozással bír. Hiszen Erdei Péternek fontos szerepe volt abban, hogy a város több emblematikus épülete — többek között a Károlyi-kastély, a református templom épülete stb. — este is lenyűgöző hatást keltsen, jól átgondolt és megszerkesztett kivilágítás révén.

Nemcsak épületek megvilágítása, hanem a nagykárolyiak számára oly fontos műemléképületek kandeláberei is Erdei Péter munkája révén nyerték vissza méltó „fényüket”. A Víztorony épületének jellegzetes lámpateste, az egyik Doina utcai műemléképület külső világítását biztosító fényforrás is az ő munkájának az eredménye, és még sorolhatnánk.

A kötetet, illetve a könyvből származó információk gazdag tárházára Enyedi Anna Regina hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Nem egy hivalkodó, sokkal inkább egy alázatos alkotóval van dolgunk, aki munkájával láttatni szeretne, nem pedig látszani. Precizitás és tisztelet jellemzi a szerzőt, nemcsak az általa megvilágított épületekkel kapcsolatban, hanem a munkatársaival való kapcsolatában is. S bár gazdag, több évtizedes pályája során biztosan sok gáncsoskodásban és akadályoztatásban is része volt, ezeket nem hánytorgatja fel, sokkal inkább az eredményekre, az elvégzett munka sikerére fókuszál — fogalmazott Enyedi Anna Regina.

A kötet bemutatását követően a könyv megvásárlására is lehetőség nyílt, illetve a szerző szívesen dedikált és válaszolt a különböző kérdésekre is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...