Gyülekezeti találkozó
Utoljára módositva: 2019-10-07 11:55:23

Szatmárhegyen találkozott a Szatmári Református Egyházmegye öt gyülekezete tegnap, ünnepi istentiszteletet és műsort tartottak.

Az október hatodikai gyászünnep alkalmából a szatmárhegyi református templomban emlékezett közös gyökereiről, tett bizonyságot magyar hitvallásáról és vett részt hálaadó istentiszteleten a Szatmári Református Egyházmegye öt gyülekezete: a dobrai, az erdődi, a kismajtényi, a magyargéresi és a szatmárhegyi. A résztvevőket ünnepi prédikációjával először Kaszanicki Csongor üdvözölte, aki János első leveléből idézve arra szólította fel az egybegyűlteket, hogy ne csak szóban, hanem cselekedettel és valóságosan szeressenek. A gyülekezeti találkozó résztvevőit aztán Kovács József házigazda lelkipásztor, a meghívott gyülekezetek papjai és Király Lajos esperes is köszöntötte. Az ünnepi igehirdetésben Kaszanicki Márai Sándort idézve arról beszélt, hogy ünnepelni egészen kell, feledve a hétköznapok feladatait és szertartásait, de cselekedve és nem csak a szavak szintjén. Mert ha a jelenben nem cselekszünk, akkor a jövőnek nem lesz múltja, a jövő generációjának nem lesz miből táplálkoznia. Cselekedni magunkért és embertársainkért is kell, meg kell tanulni önzetlenül lehajolni hozzájuk, emberként kell szolgálni Istent és a velünk együtt élőket.

A házigazdák ünnepi műsorral is várták a meghívottakat, Fehér Nóra Amália és Nagy Vanessza szavaltak verseket, a Nagybányáról érkezett Papp László, a Dinu Lipatti filharmonikusok tagja, Zágonyi Mihály és Félegyházi Árpád szatmárhegyi kántor adtak elő, illetve kísértek tárogatón előadott zeneműveket.

A találkozó a templomkertben folytatódott, ahol az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején elhunytak emlékére állított kopjafánál tették tiszteletüket a résztvevők és koszorúzták azt meg. A gyülekezeti teremben a szatmárhegyi református gyülekezet néhány tárgyi emlékéből nyílt kiállítás, majd az összejövetel a kultúrházba szervezett, gyermekek és pedagógusaik által összeállított műsorral és a megterített asztalokra tett ételek elfogyasztásával ért véget.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...