Gyülekezeti találkozó
Utoljára módositva: 2019-10-07 11:55:23

Szatmárhegyen találkozott a Szatmári Református Egyházmegye öt gyülekezete tegnap, ünnepi istentiszteletet és műsort tartottak.

Az október hatodikai gyászünnep alkalmából a szatmárhegyi református templomban emlékezett közös gyökereiről, tett bizonyságot magyar hitvallásáról és vett részt hálaadó istentiszteleten a Szatmári Református Egyházmegye öt gyülekezete: a dobrai, az erdődi, a kismajtényi, a magyargéresi és a szatmárhegyi. A résztvevőket ünnepi prédikációjával először Kaszanicki Csongor üdvözölte, aki János első leveléből idézve arra szólította fel az egybegyűlteket, hogy ne csak szóban, hanem cselekedettel és valóságosan szeressenek. A gyülekezeti találkozó résztvevőit aztán Kovács József házigazda lelkipásztor, a meghívott gyülekezetek papjai és Király Lajos esperes is köszöntötte. Az ünnepi igehirdetésben Kaszanicki Márai Sándort idézve arról beszélt, hogy ünnepelni egészen kell, feledve a hétköznapok feladatait és szertartásait, de cselekedve és nem csak a szavak szintjén. Mert ha a jelenben nem cselekszünk, akkor a jövőnek nem lesz múltja, a jövő generációjának nem lesz miből táplálkoznia. Cselekedni magunkért és embertársainkért is kell, meg kell tanulni önzetlenül lehajolni hozzájuk, emberként kell szolgálni Istent és a velünk együtt élőket.

A házigazdák ünnepi műsorral is várták a meghívottakat, Fehér Nóra Amália és Nagy Vanessza szavaltak verseket, a Nagybányáról érkezett Papp László, a Dinu Lipatti filharmonikusok tagja, Zágonyi Mihály és Félegyházi Árpád szatmárhegyi kántor adtak elő, illetve kísértek tárogatón előadott zeneműveket.

A találkozó a templomkertben folytatódott, ahol az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején elhunytak emlékére állított kopjafánál tették tiszteletüket a résztvevők és koszorúzták azt meg. A gyülekezeti teremben a szatmárhegyi református gyülekezet néhány tárgyi emlékéből nyílt kiállítás, majd az összejövetel a kultúrházba szervezett, gyermekek és pedagógusaik által összeállított műsorral és a megterített asztalokra tett ételek elfogyasztásával ért véget.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 11.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...