Habos és pezsgő hétvége
Utoljára módositva: 2019-08-11 19:48:51

Az időjárás is a Hops & Beats Sörfesztivál szervezőivel és résztvevőivel tartott: a nagy melegben igencsak jól csúszott a finom szatmári sör, a színpadon egymást váltották az előadók.

Habos és pezsgő hétvégét tudhatnak maguk mögött a szatmáriak: megyeközpontunkban ugyanis már második ízben rendezték meg az igazi, kézműves szatmári sörök fesztiválját. A hőségben remekül csúszott a hűs ital, miközben közismert helyi, hazai és nemzetközi előadók szórakoztatták az érdeklődőket. Az újragondolt Hops & Beats Sörfesztivál idén ugyanis nem csak a helyi sörkészítés hagyományaival kapcsolta össze a részvevőket, hanem egy feledhetetlen élő zenei élményre hívott mindenkit olyan műfajok kíséretében, mint a rock, a dzsessz, a pop, a reggae vagy az elektronikus zene. Emellett pedig a kicsik számára is jutott tevékenység bőven, a Borókagyökér és az Aranykapu Egyesület kézműveseinek segítségével az apró kezek szebbnél szebb tárgyakat készíthettek, volt mini vidámpark, szombat délután pedig Ella Bella gondoskodott az apróságok felhőtlen mulatásáról.

Ami pedig a felnőtteket illeti, zsetonjaikat nem kevesebb mint 30 csapnál válthatták be, ahol a szomjas, frissülésre váró szatmáriak négyféle kézműves, tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmazó, szatmári sörfinomságból választhattak: a 4,5 fokos Samburger mellett az 5 fokos HAB és az 50 napig érlelt, prémium kategóriájú, 7,2 fokos Transylvania szőke és barna változatát. Azok pedig, akik megéheztek, a lacikonyhák kínálatából választhattak a folyékony kenyér mellé különböző kolbászokat, húsokat no meg persze többek között a gyerekek által is nagyon kedvelt sült krumplit.

A szatmári sörfesztiválon már pénteken délután nagy volt a mozgás, a szervezők ugyanis csapra verték a hűsítő italokat, a látogatók pedig egy hosszú munkahét után vidáman vetették bele magukat a forgatagba, szürcsölgették a hideg nedűt, és várták, hogy a legendás fellépők a húrok közé csapjanak a színpadon. Az első napot az Inedit zenekar indította, majd Mészáros Amanda és a Black River Blues Band zenélt, míg az est fő fellépője a legendás Iris és Viţa de Vie zenekarok voltak, levezetésül pedig Dj. Leviciusz biztosította a kiváló muzsikát a felfrissült fesztiválozóknak.

Szombaton a Primagym oktatói mozgatták meg egy kicsit a résztvevőket, a folkzene kedvelőinek Petrică Mureşan zenélt, majd a szatmári fellépők sorát Matuz János és Teodora Oprea zárta. Az est folyamán a gyergyószentmiklósi No Sugar pop-rock együttes belevaló koncertjén szórakozhattak a fesztiválozók, majd Románia egyik legsikeresebb alternatív rockbandájával, a The Mono Jacks együttessel bulizhattak, végül pedig Mihail lépett színpadra, aki ugyan nem hozta el eddigi legnépszerűbb slágerét, a Mă ucide ea című dalt, de a tehetséges fiatalember előadását így is roppantul élvezte a közönség.

A szatmáriak pedig fáradhatatlannak bizonyultak ezen a hétvégén, a két remekül sikerült napot követően szívesen tértek vissza vasárnap is, hogy a hideg, hűsítő szatmári kézműves sörök kortyolgatása mellett ismét kiváló zenei élményben legyen részük. Érdemes is volt újra kilátogatni az új főtérre, hiszen a harmadik napra a minőségi „házi sör” mellett igazi, nemzetközi ínyencségekkel készültek a szervezők: a szatmári fellépők — Strangers, Pfeifer Melany, Hey Roop — előadását követően a közkedvelt Desperado slágereire bulizhattak a résztvevők, majd a „nemzet csótánya”, azaz Nagy Feró és a Beatrice koncertezett az új főtéri színpadon, míg a fesztivált a ’90-es évek egyik németországi közönségkedvence, a Mr. President együttes frontembere, LayZee koncertje zárta lapzártánk után. A finom sörök és a remek fellépők mellett ugyanakkor rengeteg szatmári, kézműves sör, sőt, kerékpár is gazdára talált a fesztiválon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...