Habos és pezsgő hétvége
Utoljára módositva: 2019-08-11 19:48:51

Az időjárás is a Hops & Beats Sörfesztivál szervezőivel és résztvevőivel tartott: a nagy melegben igencsak jól csúszott a finom szatmári sör, a színpadon egymást váltották az előadók.

Habos és pezsgő hétvégét tudhatnak maguk mögött a szatmáriak: megyeközpontunkban ugyanis már második ízben rendezték meg az igazi, kézműves szatmári sörök fesztiválját. A hőségben remekül csúszott a hűs ital, miközben közismert helyi, hazai és nemzetközi előadók szórakoztatták az érdeklődőket. Az újragondolt Hops & Beats Sörfesztivál idén ugyanis nem csak a helyi sörkészítés hagyományaival kapcsolta össze a részvevőket, hanem egy feledhetetlen élő zenei élményre hívott mindenkit olyan műfajok kíséretében, mint a rock, a dzsessz, a pop, a reggae vagy az elektronikus zene. Emellett pedig a kicsik számára is jutott tevékenység bőven, a Borókagyökér és az Aranykapu Egyesület kézműveseinek segítségével az apró kezek szebbnél szebb tárgyakat készíthettek, volt mini vidámpark, szombat délután pedig Ella Bella gondoskodott az apróságok felhőtlen mulatásáról.

Ami pedig a felnőtteket illeti, zsetonjaikat nem kevesebb mint 30 csapnál válthatták be, ahol a szomjas, frissülésre váró szatmáriak négyféle kézműves, tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmazó, szatmári sörfinomságból választhattak: a 4,5 fokos Samburger mellett az 5 fokos HAB és az 50 napig érlelt, prémium kategóriájú, 7,2 fokos Transylvania szőke és barna változatát. Azok pedig, akik megéheztek, a lacikonyhák kínálatából választhattak a folyékony kenyér mellé különböző kolbászokat, húsokat no meg persze többek között a gyerekek által is nagyon kedvelt sült krumplit.

A szatmári sörfesztiválon már pénteken délután nagy volt a mozgás, a szervezők ugyanis csapra verték a hűsítő italokat, a látogatók pedig egy hosszú munkahét után vidáman vetették bele magukat a forgatagba, szürcsölgették a hideg nedűt, és várták, hogy a legendás fellépők a húrok közé csapjanak a színpadon. Az első napot az Inedit zenekar indította, majd Mészáros Amanda és a Black River Blues Band zenélt, míg az est fő fellépője a legendás Iris és Viţa de Vie zenekarok voltak, levezetésül pedig Dj. Leviciusz biztosította a kiváló muzsikát a felfrissült fesztiválozóknak.

Szombaton a Primagym oktatói mozgatták meg egy kicsit a résztvevőket, a folkzene kedvelőinek Petrică Mureşan zenélt, majd a szatmári fellépők sorát Matuz János és Teodora Oprea zárta. Az est folyamán a gyergyószentmiklósi No Sugar pop-rock együttes belevaló koncertjén szórakozhattak a fesztiválozók, majd Románia egyik legsikeresebb alternatív rockbandájával, a The Mono Jacks együttessel bulizhattak, végül pedig Mihail lépett színpadra, aki ugyan nem hozta el eddigi legnépszerűbb slágerét, a Mă ucide ea című dalt, de a tehetséges fiatalember előadását így is roppantul élvezte a közönség.

A szatmáriak pedig fáradhatatlannak bizonyultak ezen a hétvégén, a két remekül sikerült napot követően szívesen tértek vissza vasárnap is, hogy a hideg, hűsítő szatmári kézműves sörök kortyolgatása mellett ismét kiváló zenei élményben legyen részük. Érdemes is volt újra kilátogatni az új főtérre, hiszen a harmadik napra a minőségi „házi sör” mellett igazi, nemzetközi ínyencségekkel készültek a szervezők: a szatmári fellépők — Strangers, Pfeifer Melany, Hey Roop — előadását követően a közkedvelt Desperado slágereire bulizhattak a résztvevők, majd a „nemzet csótánya”, azaz Nagy Feró és a Beatrice koncertezett az új főtéri színpadon, míg a fesztivált a ’90-es évek egyik németországi közönségkedvence, a Mr. President együttes frontembere, LayZee koncertje zárta lapzártánk után. A finom sörök és a remek fellépők mellett ugyanakkor rengeteg szatmári, kézműves sör, sőt, kerékpár is gazdára talált a fesztiválon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...