Hadad napja — sok résztvevővel
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:14:43

Vasárnap tizenharmadik alkalommal rendezték meg Hadad község napját.

A magyarországi Szihalom küldöttsége

A rendezvény a Dégenfeld-kastély udvarán felállított színpadon vette kezdetét, ahol Balogh Ferenc polgármester és Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Szatmár és Szilágy megyeiek mellett Magyarországról, Németországból és Dél-Koreából is érkeztek vendégek. A köszöntők után Szilágyi Zoltán szilágycsehi református lelkipásztor hirdetett igét, majd Hadad község vallásfelekezeteinek lelkészei, papjai egy-egy bibliai igét olvastak fel, közben a hadadnádasdi és a szilágysámsoni baptista gyülekezetek összevont fúvószenekarai adtak elő egyházi énekeket. Dél-Koreából a hadadiakkal nyolc éve kapcsolatot tartó Crossway egyesület küldöttei érkeztek, akik huszonnégy I–IV. osztályos, hátrányos helyzetű gyerek számára biztosítanak ebédet és délutáni foglalkozást. Magyarországról Szihalom (Hadad testvértelepülése) küldöttei voltak jelen Joó Csaba alpolgármester vezetésével. A kétezer lelkes település hagyományőrző csoportja négy éve jár Hadadra, a hadadiak pedig viszonozzák a látogatást. Ma már nagyon sok hadadi család baráti kapcsolatot alakított ki szihalmiakkal.

Délután kulturális programok voltak, Balogh Ferenc polgármester és a helyi tanácsosok arra törekednek, hogy minél színvonalasabb programokat szervezzenek, amelyek egyszerre szórakoztatóak és nevelőek. Fellépett: a szihalmi Tobán néptáncegyüttes, a szilágyszéri Kukurók, a korondi, a hadadnádasdi és a lelei néptáncegyüttesek, a krasznabélteki német néptáncegyüttes, Szihalom fúvószenekara, valamint Horváth Roberta és Moraru Emanuel, akik latin-amerikai és szalontáncokat adtak elő. Este tíz órakor tűzijáték volt, ezt követően a Bertici Fivérek és a Dynamit együttes szórakoztatta a közönséget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...