Hadad napja — sok résztvevővel
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:14:43

Vasárnap tizenharmadik alkalommal rendezték meg Hadad község napját.

A magyarországi Szihalom küldöttsége

A rendezvény a Dégenfeld-kastély udvarán felállított színpadon vette kezdetét, ahol Balogh Ferenc polgármester és Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Szatmár és Szilágy megyeiek mellett Magyarországról, Németországból és Dél-Koreából is érkeztek vendégek. A köszöntők után Szilágyi Zoltán szilágycsehi református lelkipásztor hirdetett igét, majd Hadad község vallásfelekezeteinek lelkészei, papjai egy-egy bibliai igét olvastak fel, közben a hadadnádasdi és a szilágysámsoni baptista gyülekezetek összevont fúvószenekarai adtak elő egyházi énekeket. Dél-Koreából a hadadiakkal nyolc éve kapcsolatot tartó Crossway egyesület küldöttei érkeztek, akik huszonnégy I–IV. osztályos, hátrányos helyzetű gyerek számára biztosítanak ebédet és délutáni foglalkozást. Magyarországról Szihalom (Hadad testvértelepülése) küldöttei voltak jelen Joó Csaba alpolgármester vezetésével. A kétezer lelkes település hagyományőrző csoportja négy éve jár Hadadra, a hadadiak pedig viszonozzák a látogatást. Ma már nagyon sok hadadi család baráti kapcsolatot alakított ki szihalmiakkal.

Délután kulturális programok voltak, Balogh Ferenc polgármester és a helyi tanácsosok arra törekednek, hogy minél színvonalasabb programokat szervezzenek, amelyek egyszerre szórakoztatóak és nevelőek. Fellépett: a szihalmi Tobán néptáncegyüttes, a szilágyszéri Kukurók, a korondi, a hadadnádasdi és a lelei néptáncegyüttesek, a krasznabélteki német néptáncegyüttes, Szihalom fúvószenekara, valamint Horváth Roberta és Moraru Emanuel, akik latin-amerikai és szalontáncokat adtak elő. Este tíz órakor tűzijáték volt, ezt követően a Bertici Fivérek és a Dynamit együttes szórakoztatta a közönséget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...