Hadad napja — sok résztvevővel
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:14:43

Vasárnap tizenharmadik alkalommal rendezték meg Hadad község napját.

A magyarországi Szihalom küldöttsége

A rendezvény a Dégenfeld-kastély udvarán felállított színpadon vette kezdetét, ahol Balogh Ferenc polgármester és Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Szatmár és Szilágy megyeiek mellett Magyarországról, Németországból és Dél-Koreából is érkeztek vendégek. A köszöntők után Szilágyi Zoltán szilágycsehi református lelkipásztor hirdetett igét, majd Hadad község vallásfelekezeteinek lelkészei, papjai egy-egy bibliai igét olvastak fel, közben a hadadnádasdi és a szilágysámsoni baptista gyülekezetek összevont fúvószenekarai adtak elő egyházi énekeket. Dél-Koreából a hadadiakkal nyolc éve kapcsolatot tartó Crossway egyesület küldöttei érkeztek, akik huszonnégy I–IV. osztályos, hátrányos helyzetű gyerek számára biztosítanak ebédet és délutáni foglalkozást. Magyarországról Szihalom (Hadad testvértelepülése) küldöttei voltak jelen Joó Csaba alpolgármester vezetésével. A kétezer lelkes település hagyományőrző csoportja négy éve jár Hadadra, a hadadiak pedig viszonozzák a látogatást. Ma már nagyon sok hadadi család baráti kapcsolatot alakított ki szihalmiakkal.

Délután kulturális programok voltak, Balogh Ferenc polgármester és a helyi tanácsosok arra törekednek, hogy minél színvonalasabb programokat szervezzenek, amelyek egyszerre szórakoztatóak és nevelőek. Fellépett: a szihalmi Tobán néptáncegyüttes, a szilágyszéri Kukurók, a korondi, a hadadnádasdi és a lelei néptáncegyüttesek, a krasznabélteki német néptáncegyüttes, Szihalom fúvószenekara, valamint Horváth Roberta és Moraru Emanuel, akik latin-amerikai és szalontáncokat adtak elő. Este tíz órakor tűzijáték volt, ezt követően a Bertici Fivérek és a Dynamit együttes szórakoztatta a közönséget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...