Hadad napja — sok résztvevővel
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:14:43

Vasárnap tizenharmadik alkalommal rendezték meg Hadad község napját.

A magyarországi Szihalom küldöttsége

A rendezvény a Dégenfeld-kastély udvarán felállított színpadon vette kezdetét, ahol Balogh Ferenc polgármester és Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Szatmár és Szilágy megyeiek mellett Magyarországról, Németországból és Dél-Koreából is érkeztek vendégek. A köszöntők után Szilágyi Zoltán szilágycsehi református lelkipásztor hirdetett igét, majd Hadad község vallásfelekezeteinek lelkészei, papjai egy-egy bibliai igét olvastak fel, közben a hadadnádasdi és a szilágysámsoni baptista gyülekezetek összevont fúvószenekarai adtak elő egyházi énekeket. Dél-Koreából a hadadiakkal nyolc éve kapcsolatot tartó Crossway egyesület küldöttei érkeztek, akik huszonnégy I–IV. osztályos, hátrányos helyzetű gyerek számára biztosítanak ebédet és délutáni foglalkozást. Magyarországról Szihalom (Hadad testvértelepülése) küldöttei voltak jelen Joó Csaba alpolgármester vezetésével. A kétezer lelkes település hagyományőrző csoportja négy éve jár Hadadra, a hadadiak pedig viszonozzák a látogatást. Ma már nagyon sok hadadi család baráti kapcsolatot alakított ki szihalmiakkal.

Délután kulturális programok voltak, Balogh Ferenc polgármester és a helyi tanácsosok arra törekednek, hogy minél színvonalasabb programokat szervezzenek, amelyek egyszerre szórakoztatóak és nevelőek. Fellépett: a szihalmi Tobán néptáncegyüttes, a szilágyszéri Kukurók, a korondi, a hadadnádasdi és a lelei néptáncegyüttesek, a krasznabélteki német néptáncegyüttes, Szihalom fúvószenekara, valamint Horváth Roberta és Moraru Emanuel, akik latin-amerikai és szalontáncokat adtak elő. Este tíz órakor tűzijáték volt, ezt követően a Bertici Fivérek és a Dynamit együttes szórakoztatta a közönséget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...