Hadad napja — sok résztvevővel
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:14:43

Vasárnap tizenharmadik alkalommal rendezték meg Hadad község napját.

A magyarországi Szihalom küldöttsége

A rendezvény a Dégenfeld-kastély udvarán felállított színpadon vette kezdetét, ahol Balogh Ferenc polgármester és Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. A Szatmár és Szilágy megyeiek mellett Magyarországról, Németországból és Dél-Koreából is érkeztek vendégek. A köszöntők után Szilágyi Zoltán szilágycsehi református lelkipásztor hirdetett igét, majd Hadad község vallásfelekezeteinek lelkészei, papjai egy-egy bibliai igét olvastak fel, közben a hadadnádasdi és a szilágysámsoni baptista gyülekezetek összevont fúvószenekarai adtak elő egyházi énekeket. Dél-Koreából a hadadiakkal nyolc éve kapcsolatot tartó Crossway egyesület küldöttei érkeztek, akik huszonnégy I–IV. osztályos, hátrányos helyzetű gyerek számára biztosítanak ebédet és délutáni foglalkozást. Magyarországról Szihalom (Hadad testvértelepülése) küldöttei voltak jelen Joó Csaba alpolgármester vezetésével. A kétezer lelkes település hagyományőrző csoportja négy éve jár Hadadra, a hadadiak pedig viszonozzák a látogatást. Ma már nagyon sok hadadi család baráti kapcsolatot alakított ki szihalmiakkal.

Délután kulturális programok voltak, Balogh Ferenc polgármester és a helyi tanácsosok arra törekednek, hogy minél színvonalasabb programokat szervezzenek, amelyek egyszerre szórakoztatóak és nevelőek. Fellépett: a szihalmi Tobán néptáncegyüttes, a szilágyszéri Kukurók, a korondi, a hadadnádasdi és a lelei néptáncegyüttesek, a krasznabélteki német néptáncegyüttes, Szihalom fúvószenekara, valamint Horváth Roberta és Moraru Emanuel, akik latin-amerikai és szalontáncokat adtak elő. Este tíz órakor tűzijáték volt, ezt követően a Bertici Fivérek és a Dynamit együttes szórakoztatta a közönséget.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...