Hadsereg-napi parádé
Utoljára módositva: 2019-10-23 17:21:26

Az ünnepségre való készülődés-gyakorlatozás miatt a vadászgépek és helikopterek ma és holnap többször is felbukkannak majd Szatmárnémeti és Nagykároly légterében.

Október 25-e a Román Katonaság Napja — százhatvan évvel ezelőtt, 1859-ben rendelte el Alexandru Ioan Cuză uralkodó az egységes román hadsereg megalakítását, illetve 85 évvel később, 1944. október 25-én vonultak be Nagykárolyba, felszabadítva „az utolsó barázdát is”. E két eseményre emlékezve, mint minden évben, idén is több helyszínen zajlanak koszorúzások és megemlékezési ünnepségek pénteken: Szatmárnémetiben 15.30-kor a Vasile Lucaciu sugárúton lévő Ismeretlen katona szobránál koszorúznak s vonul fel a díszosztag; Nagykárolyba a kastélykertben már 14 órától megkezdődik a bemutatókkal egybekötött látványos harcászati kiállítás, 17 órakor a Román Katona Emlékművénél zajlik a megemlékezési ceremónia és koszorúzás, amelyet egy különösen látványos katonai parádé követ a legkülönfélébb szárazföldi és légi egységek felvonulásával (beleértve a vadászgépek és helikopterek levegőszántását is), majd 19 órakor a nem kevésbé látványos fáklyás visszavonulással zárul a hadsereg napi rendezvényt. Az ünnepségre való készülődés-gyakorlatozás miatt a vadászgépek és helikopterek ma és holnap többször is felbukkannak majd Szatmárnémeti és Nagykároly légterében — a szervezők a lakosság megértését kérik a pár percnyi kellemetlenségek miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...