Hagyományteremtő Dohan-torna
Utoljára módositva: 2015-05-11 18:02:18

Szoros, jó iramú mérkőzéseket hozott az utánpótlás-korosztályos 4. Mircea Dohan Emléktorna, de a öregfiú kézilabdázók gálameccse is remek hangulatban telt szombaton, Nagykárolyban.

A Nagykárolyi Victoria hőskorszakának játékosai és a kézilabdaedzők szombaton is remek formában játszottak

Negyedik alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a Dohan család Nagykárolyban a Mircea Dohan Emléktornát fiatal lány és fiú kézilabdázóknak, az idei kiírásnak viszont nagy sikere volt, hiszen a sportág hazai neves személyiségei is ide látogattak. Az egykori kézilabdázó emléke előtt tisztelgett a román szakági szövetség egykori elnöke, Cristian Gaţu is, aki a pénteki megnyitón elsősorban a jelen levő fiatalokhoz beszélt. „Örülök, amikor sportoló, kézilabdázó fiatalokat látok. Itt, Nagykárolyban hagyománya van már ennek a sportágnak, és a mostani népes mezőnyt látva arra gondolok, hogy volt értelme a munkámnak, mint szövetségi elnök ugyanis a kézilabda népszerűsítését tűztem ki célul, hogy ismét arra a szintre jusson Románia, ahol egykor volt” — mondta a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes egykori kézilabdázó.

Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere elismerte, az önkormányzatok erőfeszítéseinek ellenére nehéz támogatni az élsportot, a jelenlegi jogszabályok ugyanis nem egyértelműek, így könnyen törvénytelenségbe csúszhat a jó szándék.

A nagyváradi Victor Mihalcea sportriporter olvasta fel idősebb Mircea Dohan sportolói pályájának fontosabb mozzanatait, majd az emléktornán a kommentátor szerepében remek hangulatot teremtett a sportteremben.

Cristian Gaţu és ifjabb Mircea Dohan

A megmérettetés egyébként izgalmas mérkőzéseket hozott. A 17 éven aluli fiúknál hétméteresek döntötték el az első hely sorsát, miután a Naszódi Cătanele Negre SK és a Nagybányai 2-es Számú CSS ’98 csapatok közötti finálé állása a rendes játékidő után 19–19 volt. A máramarosiak nyertek, így a sportiskolások dupláztak, ugyanis a női tornát is a Nagybányai 2-es Számú CSS nyerte.

Az esemény csúcspontjának is nevezhető az öregfiúk szombati gálameccse, ahol a Nagykárolyi Victoria hőskorszakának (1970–1980) játékosai a tornán szereplő csapatok edzőivel mérkőztek. A nagykárolyi kispadról ismét Pacz Árpád és Karácsony Károly irányították a csapatot, míg a kézilabdatrénereket a hazai kézilabda legendás alakja, Lacăr Pană érdemes edző irányította. A jó hangulatú mérkőzés a rendes játékidőben és a hétméteresek után sem dőlt el, így megegyeztek, hogy jövőre ismét találkoznak és folytatják a összecsapást. „Természetesen hagyományt akarunk teremteni ebből a tornából. A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság most is támogatott, partnerünk volt a Román Kézilabda Szövetség is. Köszönjük a segítségüket, és reméljük, a következő években is mellettünk állnak, hogy ilyen rangos tornán, ilyen jeles személyiségek társaságában emlékezhetünk édesapámra” — nyilatkozta lapunknak az egykori kézilabdázó, a 2010-ben elhunyt idősebb Mircea Dohan fia, ifjabb Mircea Dohan, aki édesapja nyomdokaiba lépve testnevelő tanár lett.

A torna végeredménye

Lányok: Nagybányai 2-es Számú CSS, 2. Érmihályfalvi Unirea, 3. Naszódi Cătanele Negre SK; részt vettek még: Zilahi CSS, Tasnádi Unirea, Piskolti Speranţa, Avasfelsőfalui Olimpus.

Fiúk: 1. Nagybányai 2-es Számú CSS ’98, 2. Naszódi Cătanele Negre SK, 3. Nagybányai 2-es Számú CSS ’99; részt vettek még: Nagykárolyi Elméleti Líceum, nagykárolyi Iuliu Maniu Szakközépiskola, nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...