Hajdúnánáson a tasnádi nőszövetség
Utoljára módositva: 2014-04-17 10:21:28

A Hajdúnánási Református Nőszövetséggel ápol testvéri kapcsolatot a tasnádi református gyülekezet nőszövetsége, ennek jegyében szerveztek találkozót szombaton a Hajdú-Bihar megyei városban.

A két gyülekezet nőszövetségei Hajdúnánáson

Április 12-én, szombaton a tasnádi református gyülekezet nőszövetsége Hajdúnánásra utazott a helyi református nőszövetség meghívásának eleget téve. A két település református gyülekezetei között testvéri kapcsolat áll fenn már 4 éve. Közös elhatározás alapján született meg a döntés, hogy a két gyülekezet nőszövetsége is hivatalosan felveszi a kapcsolatot, melynek elsődleges célja az együttműködés, a tapasztalatcsere, valamint közös tevékenységek elindítása.

A találkozóra érkezett vendégeket a helybeliek kávéval, teával és süteményekkel kínálták érkezéskor. A szeretetvendégség után Pakulár Julianna tasnádi lelkésznő rövid áhítatot tartott, melyben kiemelte, hogy bármilyen együttműködés csak akkor lehet krisztusi és testvéri, ha követjük Jézus Krisztusnak azt a tanítását, amely aranyszabály: „Azt cselekedjétek az emberekkel, amit szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek.” /Máté ev. 7,12/. Az áhítatot követően Asztalos Zoltán nyugalmazott lelkipásztor, a liebenzelli misszió egykori magyarországi vezetője tartott előadást a liebenzelli misszióról és Molnár Mária református diakonisszáról és misszionáriusról, aki több Csendes-óceáni szigeten teljesített külmissziói szolgálatot, majd mártírhalált halt a II. világháború ideje alatt.

Balogh Erzsébet adta át a tasnádiak ajándékát

A tartalmas előadást beszélgetés követte, melynek során Balogh Erzsébet tasnádi nőszövetségi elnök és dr. Szécsi Anna hajdúnánási nőszövetségi elnök beszámoltak a nőszövetségek tevékenységeiről. Közös tervek is születtek. Mivel az erdélyi Magyarlapád református gyülekezete is testvéri kapcsolatot ápol mindkét gyülekezettel, ezért a tervek szerint a nyár folyamán a három gyülekezet nőszövetsége csendes napokat tart majd a hadadi Dégenfeld-kastélyban, melynek a programját a hajdúnánási asszonyok dolgozzák ki, lévén hogy évekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkeznek ezen a téren. A terv kidolgozását követően a két nőszövetség megajándékozta egymást, majd egy rövid kávészünet után átvonultak a templomba, ahol megcsodálhatták a hajdúnánási református templom egyedi belsőépítészeti megoldásait. Közös ebédre a helybéli Református Szeretetotthonban került sor. A tasnádi nőszövetség tagjai ajándékcsomaggal lepték meg a szeretetotthon idős lakóit. Az ebéd után a találkozó résztvevői a helyi múzeumba látogattak, ahol állandó és időszakos kiállításokat tekinthettek meg, főképpen a helytörténethez kapcsolódóan. Ezt követően Istennek hálát adva a tasnádiak hazautaztak. A résztvevőknek csodás élményekben és sok áldásban volt részük ezen a napon.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...