Hajdúnánáson a tasnádi nőszövetség
Utoljára módositva: 2014-04-17 10:21:28

A Hajdúnánási Református Nőszövetséggel ápol testvéri kapcsolatot a tasnádi református gyülekezet nőszövetsége, ennek jegyében szerveztek találkozót szombaton a Hajdú-Bihar megyei városban.

A két gyülekezet nőszövetségei Hajdúnánáson

Április 12-én, szombaton a tasnádi református gyülekezet nőszövetsége Hajdúnánásra utazott a helyi református nőszövetség meghívásának eleget téve. A két település református gyülekezetei között testvéri kapcsolat áll fenn már 4 éve. Közös elhatározás alapján született meg a döntés, hogy a két gyülekezet nőszövetsége is hivatalosan felveszi a kapcsolatot, melynek elsődleges célja az együttműködés, a tapasztalatcsere, valamint közös tevékenységek elindítása.

A találkozóra érkezett vendégeket a helybeliek kávéval, teával és süteményekkel kínálták érkezéskor. A szeretetvendégség után Pakulár Julianna tasnádi lelkésznő rövid áhítatot tartott, melyben kiemelte, hogy bármilyen együttműködés csak akkor lehet krisztusi és testvéri, ha követjük Jézus Krisztusnak azt a tanítását, amely aranyszabály: „Azt cselekedjétek az emberekkel, amit szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek.” /Máté ev. 7,12/. Az áhítatot követően Asztalos Zoltán nyugalmazott lelkipásztor, a liebenzelli misszió egykori magyarországi vezetője tartott előadást a liebenzelli misszióról és Molnár Mária református diakonisszáról és misszionáriusról, aki több Csendes-óceáni szigeten teljesített külmissziói szolgálatot, majd mártírhalált halt a II. világháború ideje alatt.

Balogh Erzsébet adta át a tasnádiak ajándékát

A tartalmas előadást beszélgetés követte, melynek során Balogh Erzsébet tasnádi nőszövetségi elnök és dr. Szécsi Anna hajdúnánási nőszövetségi elnök beszámoltak a nőszövetségek tevékenységeiről. Közös tervek is születtek. Mivel az erdélyi Magyarlapád református gyülekezete is testvéri kapcsolatot ápol mindkét gyülekezettel, ezért a tervek szerint a nyár folyamán a három gyülekezet nőszövetsége csendes napokat tart majd a hadadi Dégenfeld-kastélyban, melynek a programját a hajdúnánási asszonyok dolgozzák ki, lévén hogy évekre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkeznek ezen a téren. A terv kidolgozását követően a két nőszövetség megajándékozta egymást, majd egy rövid kávészünet után átvonultak a templomba, ahol megcsodálhatták a hajdúnánási református templom egyedi belsőépítészeti megoldásait. Közös ebédre a helybéli Református Szeretetotthonban került sor. A tasnádi nőszövetség tagjai ajándékcsomaggal lepték meg a szeretetotthon idős lakóit. Az ebéd után a találkozó résztvevői a helyi múzeumba látogattak, ahol állandó és időszakos kiállításokat tekinthettek meg, főképpen a helytörténethez kapcsolódóan. Ezt követően Istennek hálát adva a tasnádiak hazautaztak. A résztvevőknek csodás élményekben és sok áldásban volt részük ezen a napon.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...