Hajnalig tartó óév-búcsúztató bulik
Utoljára módositva: 2016-01-03 16:04:48

Újra divat lett vendéglőben, nagy társaságban szilveszterezni Szatmárnémetiben, az óév utolsó és az új év első éjszakáján nem volt olyan mulatóhely, amelyik ne lett volna tele vendéggel. A batyus bál és a teljes menüs szilveszteréjszaka egyaránt népszerű volt.

Forró csók a jeges hidegben: volt, aki átcsókolta magát az újévbe

 

Az RMDSZ óévbúcsúztató buliján egy percet sem pihentek, amíg a táncosok, addig az Amulett zenekar tagjai is bírták

Amelyik szatmárnémeti diszkó, étterem vagy akár kávézó úgy döntött, hogy évbúcsúztató bulit szervez, egyáltalán nem bánta meg, mert mindenütt megteltek a helyek. Megteltek a falvak kultúrházai, kocsmái is évbúcsúztató társaságokkal, vidéken és városon egyaránt jellemző volt, hogy pirkadatig húzatták a cigánnyal a zenét, és ha enni nem is volt már mit hat után, de koccintani koccintottak napfelkeltéig. Késő hajnalig buliztak azok is, akik nem foglaltak helyet maguknak 150–250 lejért egy-egy vendéglátóipari egységben, sok helyen szomszédok, baráti társaságok jöttek össze, tömbházlakásokból és magánházakból is tánczene szűrődött ki mindenfelől egész szilveszter éjszaka. Az éjféli, főtéri tűzijátéknak nem csak azok örültek, akik fittyet hánytak a hidegre, hanem az otthon szilveszterezők is, a megyeszékhely egyes pontjain már az első-második emeletről is látni lehetett a magasabban robbanó rakétákat. Saját tűzijátékokat is szerveztek a szilveszterezők házuk, tömbházuk előtt, de intézményes szinten is lőttek fel rakétákat, a tűzoltók például a Fabricii úti felüljáró környékét világították be színes szilveszteri pirotechnikával.

A PSD szervezte szilveszteri bulin hajnalig tele volt a tánctér

Politikai pártok is szerveztek politikai színezettől mentes szilveszteri bulikat, a szatmárnémeti RMDSZ a Mioriţa étteremben szilveszterezett, a megyeszékhelyi PSD a Poiana Codrului étteremben búcsúztatta az óévet, a szatmárnémeti NDF pedig a Svábházat vette uralma alá.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ városi szervezetének elnöke a Szövetség báljának megnyitóján elmondta, 2016-ban új kihívások várnak a szatmári magyar politikusokra, akiknek legfontosabb feladatuk az kell hogy legyen, hogy helyes irányba állítsák a várost és a szatmári közösséget. Pataki Csaba megyei elnök arról beszélt, hogy ha a szatmári magyarság egységes marad, a jövő könnyebb lesz mindenkinek.

Nehéz lenne rangsorolni a pártok szilveszterét, hiszen mindenütt magasra hágott a hangulat még az éjféli pezsgőbontás előtt, az étterem előtt kilőtt konfettik és kisebb tűzijátékok után pedig mindenütt hátat fordítottak az óévnek és úgy folytatódott a buli, mintha soha nem is akarna véget érni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...