Hajnalig tartó óév-búcsúztató bulik
Utoljára módositva: 2016-01-03 16:04:48

Újra divat lett vendéglőben, nagy társaságban szilveszterezni Szatmárnémetiben, az óév utolsó és az új év első éjszakáján nem volt olyan mulatóhely, amelyik ne lett volna tele vendéggel. A batyus bál és a teljes menüs szilveszteréjszaka egyaránt népszerű volt.

Forró csók a jeges hidegben: volt, aki átcsókolta magát az újévbe

 

Az RMDSZ óévbúcsúztató buliján egy percet sem pihentek, amíg a táncosok, addig az Amulett zenekar tagjai is bírták

Amelyik szatmárnémeti diszkó, étterem vagy akár kávézó úgy döntött, hogy évbúcsúztató bulit szervez, egyáltalán nem bánta meg, mert mindenütt megteltek a helyek. Megteltek a falvak kultúrházai, kocsmái is évbúcsúztató társaságokkal, vidéken és városon egyaránt jellemző volt, hogy pirkadatig húzatták a cigánnyal a zenét, és ha enni nem is volt már mit hat után, de koccintani koccintottak napfelkeltéig. Késő hajnalig buliztak azok is, akik nem foglaltak helyet maguknak 150–250 lejért egy-egy vendéglátóipari egységben, sok helyen szomszédok, baráti társaságok jöttek össze, tömbházlakásokból és magánházakból is tánczene szűrődött ki mindenfelől egész szilveszter éjszaka. Az éjféli, főtéri tűzijátéknak nem csak azok örültek, akik fittyet hánytak a hidegre, hanem az otthon szilveszterezők is, a megyeszékhely egyes pontjain már az első-második emeletről is látni lehetett a magasabban robbanó rakétákat. Saját tűzijátékokat is szerveztek a szilveszterezők házuk, tömbházuk előtt, de intézményes szinten is lőttek fel rakétákat, a tűzoltók például a Fabricii úti felüljáró környékét világították be színes szilveszteri pirotechnikával.

A PSD szervezte szilveszteri bulin hajnalig tele volt a tánctér

Politikai pártok is szerveztek politikai színezettől mentes szilveszteri bulikat, a szatmárnémeti RMDSZ a Mioriţa étteremben szilveszterezett, a megyeszékhelyi PSD a Poiana Codrului étteremben búcsúztatta az óévet, a szatmárnémeti NDF pedig a Svábházat vette uralma alá.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ városi szervezetének elnöke a Szövetség báljának megnyitóján elmondta, 2016-ban új kihívások várnak a szatmári magyar politikusokra, akiknek legfontosabb feladatuk az kell hogy legyen, hogy helyes irányba állítsák a várost és a szatmári közösséget. Pataki Csaba megyei elnök arról beszélt, hogy ha a szatmári magyarság egységes marad, a jövő könnyebb lesz mindenkinek.

Nehéz lenne rangsorolni a pártok szilveszterét, hiszen mindenütt magasra hágott a hangulat még az éjféli pezsgőbontás előtt, az étterem előtt kilőtt konfettik és kisebb tűzijátékok után pedig mindenütt hátat fordítottak az óévnek és úgy folytatódott a buli, mintha soha nem is akarna véget érni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...