Hajnalig tartó óév-búcsúztató bulik
Utoljára módositva: 2016-01-03 16:04:48

Újra divat lett vendéglőben, nagy társaságban szilveszterezni Szatmárnémetiben, az óév utolsó és az új év első éjszakáján nem volt olyan mulatóhely, amelyik ne lett volna tele vendéggel. A batyus bál és a teljes menüs szilveszteréjszaka egyaránt népszerű volt.

Forró csók a jeges hidegben: volt, aki átcsókolta magát az újévbe

 

Az RMDSZ óévbúcsúztató buliján egy percet sem pihentek, amíg a táncosok, addig az Amulett zenekar tagjai is bírták

Amelyik szatmárnémeti diszkó, étterem vagy akár kávézó úgy döntött, hogy évbúcsúztató bulit szervez, egyáltalán nem bánta meg, mert mindenütt megteltek a helyek. Megteltek a falvak kultúrházai, kocsmái is évbúcsúztató társaságokkal, vidéken és városon egyaránt jellemző volt, hogy pirkadatig húzatták a cigánnyal a zenét, és ha enni nem is volt már mit hat után, de koccintani koccintottak napfelkeltéig. Késő hajnalig buliztak azok is, akik nem foglaltak helyet maguknak 150–250 lejért egy-egy vendéglátóipari egységben, sok helyen szomszédok, baráti társaságok jöttek össze, tömbházlakásokból és magánházakból is tánczene szűrődött ki mindenfelől egész szilveszter éjszaka. Az éjféli, főtéri tűzijátéknak nem csak azok örültek, akik fittyet hánytak a hidegre, hanem az otthon szilveszterezők is, a megyeszékhely egyes pontjain már az első-második emeletről is látni lehetett a magasabban robbanó rakétákat. Saját tűzijátékokat is szerveztek a szilveszterezők házuk, tömbházuk előtt, de intézményes szinten is lőttek fel rakétákat, a tűzoltók például a Fabricii úti felüljáró környékét világították be színes szilveszteri pirotechnikával.

A PSD szervezte szilveszteri bulin hajnalig tele volt a tánctér

Politikai pártok is szerveztek politikai színezettől mentes szilveszteri bulikat, a szatmárnémeti RMDSZ a Mioriţa étteremben szilveszterezett, a megyeszékhelyi PSD a Poiana Codrului étteremben búcsúztatta az óévet, a szatmárnémeti NDF pedig a Svábházat vette uralma alá.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ városi szervezetének elnöke a Szövetség báljának megnyitóján elmondta, 2016-ban új kihívások várnak a szatmári magyar politikusokra, akiknek legfontosabb feladatuk az kell hogy legyen, hogy helyes irányba állítsák a várost és a szatmári közösséget. Pataki Csaba megyei elnök arról beszélt, hogy ha a szatmári magyarság egységes marad, a jövő könnyebb lesz mindenkinek.

Nehéz lenne rangsorolni a pártok szilveszterét, hiszen mindenütt magasra hágott a hangulat még az éjféli pezsgőbontás előtt, az étterem előtt kilőtt konfettik és kisebb tűzijátékok után pedig mindenütt hátat fordítottak az óévnek és úgy folytatódott a buli, mintha soha nem is akarna véget érni.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...