Hálaadás a Németi-templomban
Utoljára módositva: 2013-08-29 17:14:10

Vasárnap hálaadó istentiszteletet tartanak a Szatmár–Németi Református Egyházközségben, hogy megköszönjék Istennek azt a sok segítséget, amit az elmúlt nyolc év munkálatai során adott.

A Németi-templom

Sipos Miklós, a Szatmár-Németi Református Egyházközség lelkipásztora arról tájékoztatott, hogy az elmúlt nyolc év során számos építkezési és felújítási munkálat történt az egyházközségben, nem akartak minden egyes alkalommal külön hálaadó istentiszteletet tartani, mert tudták, hogy a következő évben egy újabb munkálat kerül befejezésre. Most úgy érzik, hogy a nagy volumenű munkálatokon túlvannak, ezért tartanak egy családias légkörű hálaadó istentiszteletet, amelyre a hívek mellett meghívják a szatmárnémeti egyházközségek lelkipásztorait.

Megvalósítások

A lelkipásztor elmondta, hogy az elmúlt nyolc év során befejeződött a lelkészlakás külső és belső felújítása, a tetőszerkezetet is beleértve, sor került a lelkészhivatal felújítására, befejeződött a gyülekezeti terem és a segédlelkész-lakás építése, megtörtént a gyülekezeti terem tetőszerkezetének beépítése, az ifjúsági központ és a vendégszobák kialakítása, a templom belső és külső felújítása, az orgona felújítása, új toronyóra elhelyezése és a harang villamos szerkezetének kicserélése.

Az egyházközség lelkészhivatala

Elmondhatjuk, hogy teljesen megújultak az ingatlanok, a jövőben az lesz a legfőbb cél, hogy a lelkek is megújuljanak, hiszen az egyháznak ez a legfőbb feladata. A vasárnap tíz órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten igét hirdet Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházközség püspöke. Amíg a hívek gyülekeznek, Alföldi Lakatos Tibor orgonakoncertje lesz hallható, istentisztelet közben fellép az egyházközség kórusa, és elhangzanak szavalatok is.

A Szatmár-Németi Református Egyházközség a város legjobban öregedő gyülekezete. A nyilvántartott lélekszám kétezer. 2012–ben öt házasságkötés volt és tizenkilenc keresztelő. Évente átlagosan hatvan-hetven temetés van.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...