Haladnak a kórházkorszerűsítéssel
Utoljára módositva: 2019-07-24 13:29:48

Újabb lépés történt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új épületszárnyának projektjében: zöld utat kapott, így másfél hónapon belül elkészül a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya.

A szatmári egészségügy egyik legfontosabb infrastrukturális projektje egyre jobban körvonalazódni látszik: kedden aláírták ugyanis a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új épületszárnyának a megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozó szerződést — tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanács.

A licitet a temesvári PGA Markers Kft. nyerte meg, a szerződést pedig a nyertes fél képviselője, Claudiu Pralea, a megyei önkormányzat részéről pedig Ioan Rus alelnök szignózta Cristina Ştern, a megyei tanács alá tartozó regionális fejlesztési hatóság vezetőjének jelenlétében. A temesvári cégnek 45 nap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse az új kórházi épületrész megvalósíthatósági tanulmányát.

Amint arról korábban lapunk hasábjain is olvashattak már, az új épületrész a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Prahova utcai épületének udvarán kap helyet, a mostani épülettel párhuzamosan, amellyel össze is lesz kötve. Az új épületrészt hatemeletesre tervezték, és a tetején kialakítanak egy korszerű helikopterleszállót is. Az új épületrész közel 10 500 négyzetméteres lesz, itt kap majd helyet a korszerű műtőblokk, az intenzív terápiás osztály, ugyanakkor ide költözik a régi kórház épületéből a neurológia, a belgyógyászat és a szemészet is.

A 13 900 000 euró (áfával) összértékű pályázat az Interreg V-A Románia–Magyarország Európai Regionális Fejlesztési Alap programban valósul meg a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és a Felső-Szabolcsi Kórház együttműködése révén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...