Halálos biciklisgázolás
Utoljára módositva: 2019-09-26 10:16:36

Kedden este a 19-es országút Szatmárnémeti–Pusztadaróc közötti szakaszán sodorták el a mindenfajta fényvisszaverő eszköz nélküli kerékpárost.

Bármennyire profán kijelentésnek is tűnik, az ősz sajnos a kerékpáros- és gyalogosgázolások időszaka, hiszen alaposan megváltoznak a látási viszonyok, egyre hamarabb köszönt be a szürkület, és a nedves, esőtől és lehullott levelektől (néhol a mezőről felhordott földtől-sártól) csúszós utakon a gyalogosok, a kerékpárosok, de az autósok is nehezebben közlekednek. S nagyon nem mellékesen a hűvösebb időjárásban előkerülnek a legtöbbször sötét színű pulóverek, melegítők, dzsekik, és ember legyen a talpán az a gépkocsivezető, aki késő este, rossz látási viszonyok között észre tudja venni azt a sötét ruhába öltözött biciklist, akinek a kerékpárján még csak egyetlen árva macskaszem vagy lámpa sincs.

Hasonló okok miatt történt a mostani ősz első halálos biciklisgázolása is kedden este, valamivel 21 óra után a 19-es országút Szatmárnémeti– Pusztadaróc közötti szakaszán, ahol egy 48 éves magyarországi gépkocsivezető későn vette észre az úttesten vele egy irányba haladó, semmiféle fényvisszaverő eszközt vagy mellényt nem viselő kerékpárost, nem tudta megtartani az oldaltávolságot, és elsodorta. A 68 éves, pusztadaróci illetőségű biciklis a baleset következtében a helyszínen életét veszítette, a rövid időn belül kiérkező mentősök sajnos már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított eljárást az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...