Halálra fagyott egy férfi
Utoljára módositva: 2019-12-04 16:48:00

Szerda reggel Szatmárnémetiben, a 14-es lakónegyed egyik betonépítményében találtak rá sorstársai a hajléktalan férfi holttestére. Halálát kihűlés okozta.

Az egyre erősebb éjszakai mínuszok elől menedéket keresve húzta meg magát a 60 éves hajléktalan férfi abban a kis betonépítményben, amely a 14-es lakónegyedbeli Neajlov sétány tömbházai előtt található, és amely gyakran „otthonául” is szolgált, de sajnos az építmény nem nyújtott kellő védelmet számára s szerda reggel holtan találták hajléktalantársai. A kiérkező mentősök már csak a halál tényét tudták megállapítani, amelyet minden valószínűség szerint a kihűlés okozott, a pontos okot az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat állapítja majd meg, ugyanakkor a rendőrség hivatalból eljárást indított az ügyben.

Az eset kapcsán kiadott közleményében a szatmárnémeti Szociális Ügyek Igazgatósága úgy fogalmaz, hogy az elmúlt napokban (napközben) többször is felkeresték a város azon területeit, ahol közismerten gyakran húzzák meg magukat hajléktalanok és éjszakára a hajléktalanszállóba irányították őket, viszont az új kórház előtti részen, parkban — ami szintén egy jól ismert „hajléktalanközpont” — nem találtak senki.

A meteorológiai szolgálat –9 és –11 Celsius-fok körüli (vagy még annál is hidegebb) hőmérsékleteket jósol a következő éjszakákra, ezért az igazgatóság arra kéri a lakosságot, amennyiben az esti órákban hajléktalanokat látnak, illetve ismernek rászorulókat, értesítsék őket vagy az érintetteket irányítsák a hajléktalanszállóra.

Szerda estétől megkezdik éjszakai őrjáratukat a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei is, akik éjféltől hajnalig forró teával, szendviccsel, takarókkal felszerelkezve járják végig Szatmárnémeti kevésbé barátságos részeit, a folyópartot, hajléktalanokat keresve.

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...