Halálra ítélték a japán fekete özvegyet
Utoljára módositva: 2017-11-08 14:45:22

Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérlet miatt kötél általi halálra ítélték Kakehi Csiszakót, a japán fekete özvegyet. A hetvenéves, egykori milliárdos asszony 2007 és 2013 között megmérgezte áldozatait.

 

A 70 éves asszony a kiotói bíróságon a halálos ítélet kihírdetése előtt az utolsó szó jogán csak annyit mondott:

„Ha netán halálra ítélnek, akkor azután majd egy jót nevetek, és meghalok!”

Az asszony védői demenciára (öregkori elbutulás) hivatkozva felmentést kértek a japán médiában évek óta csak fekete özvegynek becézett Kakehinek.

A bírónő viszont azzal érvelt, hogy a nő igencsak tisztában volt tettével, mivel minden alkalommal azután végzett partnerével, hogy az már ráíratta a vagyonát.

A vádirat szerint 2007 és 2013 között az asszony két korábbi barátját, majd a férjét is megmérgezte ciánnal. A negyedik férfit sikerült megmenteni a kórházban.

Az asszonyt 2014 nyarán tartóztatták le, viszont hónapokon át nem volt hajlandó megszólalni a bírósági tárgyalásokon. Az év második felében aztán kifakadt az egyik tárgyaláson, ahol lényegében beismerte volt milliomos férje, Isao megölését, mindössze egy hónappal az esküvőjük után.

„A férjem az esküvőnk után nem gondoskodott rólam, soha nem volt hajlandó egy fillért sem adni. Közben pedig megtudtam, hogy szeretőt tart mellettem, úgyhogy nincs mit titkolnom tovább, csak azt kapta, amit megérdemelt!” – mondta.

A japán média a gyilkos asszony becenevét a fekete özvegy nevű nősténypók után adta, amely köztudottan sok esetben a párzás után megöli, majd megeszi a hímet.

Egyes helyi lapok „mérges asszonyként” is emlegették Kakehi Csiszakót, akinek állítólag az elmúlt 15 évben legalább 10 tehetős partnere volt, és akik után körülbelül egy milliárd japán jent örökölt.

Viszont a Kjodo hírügynökség beszámolója szerint mára egy vasa sem maradt, mert Kakehi csak a mások pénzének a megszerzéséhez értett. Azt megtartani soha nem tudta, mivel spekulánsoknak köszönhetően valamennyi pénzét elbukta a tőzsdén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...