Halálra ítélték a japán fekete özvegyet
Utoljára módositva: 2017-11-08 14:45:22

Három gyilkosságért és egy gyilkossági kísérlet miatt kötél általi halálra ítélték Kakehi Csiszakót, a japán fekete özvegyet. A hetvenéves, egykori milliárdos asszony 2007 és 2013 között megmérgezte áldozatait.

 

A 70 éves asszony a kiotói bíróságon a halálos ítélet kihírdetése előtt az utolsó szó jogán csak annyit mondott:

„Ha netán halálra ítélnek, akkor azután majd egy jót nevetek, és meghalok!”

Az asszony védői demenciára (öregkori elbutulás) hivatkozva felmentést kértek a japán médiában évek óta csak fekete özvegynek becézett Kakehinek.

A bírónő viszont azzal érvelt, hogy a nő igencsak tisztában volt tettével, mivel minden alkalommal azután végzett partnerével, hogy az már ráíratta a vagyonát.

A vádirat szerint 2007 és 2013 között az asszony két korábbi barátját, majd a férjét is megmérgezte ciánnal. A negyedik férfit sikerült megmenteni a kórházban.

Az asszonyt 2014 nyarán tartóztatták le, viszont hónapokon át nem volt hajlandó megszólalni a bírósági tárgyalásokon. Az év második felében aztán kifakadt az egyik tárgyaláson, ahol lényegében beismerte volt milliomos férje, Isao megölését, mindössze egy hónappal az esküvőjük után.

„A férjem az esküvőnk után nem gondoskodott rólam, soha nem volt hajlandó egy fillért sem adni. Közben pedig megtudtam, hogy szeretőt tart mellettem, úgyhogy nincs mit titkolnom tovább, csak azt kapta, amit megérdemelt!” – mondta.

A japán média a gyilkos asszony becenevét a fekete özvegy nevű nősténypók után adta, amely köztudottan sok esetben a párzás után megöli, majd megeszi a hímet.

Egyes helyi lapok „mérges asszonyként” is emlegették Kakehi Csiszakót, akinek állítólag az elmúlt 15 évben legalább 10 tehetős partnere volt, és akik után körülbelül egy milliárd japán jent örökölt.

Viszont a Kjodo hírügynökség beszámolója szerint mára egy vasa sem maradt, mert Kakehi csak a mások pénzének a megszerzéséhez értett. Azt megtartani soha nem tudta, mivel spekulánsoknak köszönhetően valamennyi pénzét elbukta a tőzsdén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 24.
Mindig van hova tovább lépni. Amikor úgy érzed már mindent kipróbáltál, a legtöbb esetben valójában épp csak néhány módszerrel próbálkoztál. Lehet, ma még nem találtad meg az utat, amelyet keresel, de ez nem ok arra, hogy feladd! Ma legyél kitartó, és ne fogadd el a látszólagos kudarcot! Próbálkozz addig, amíg sikerrel nem jársz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...