Halálra ítéltek egy belga dzsihadistát Irakban
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:03:33

A 30 éves férfi négy éve csatlakozott az Iszlám Államhoz. Kötél általi halálra ítéltek kedden Irakban egy belga dzsihadista férfit, aki az Iszlám Állam terrorszervezet tagja volt.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az 1988-ban született Tarik Jadaoun több videofelvételen terrortámadásokkal fenyegette Belgiumot és Franciaországot. Az Iszlám Államhoz 2014-ben csatlakozott Abu Hamza al-Belgiki néven. A férfi a bagdadi bíróság előtti első meghallgatásán május elején még ártatlannak vallotta magát, és azt állította, hogy félrevezették. A férfi elleni legfőbb vádpontok elsősorban az Iszlám Állam kötelékében folytatott harci tevékenységére, illetve az iraki területre való törvénytelen belépésére vonatkoztak. Jadaoun a keddi ítélethirdetésen – a vádpontok ismertetése után – a bíró kérdésére nem kívánt semmit hozzáfűzni. Korábbi belgiumi lapjelentések szerint a férfi a kihallgatása során elismerte, hogy számos alkalommal vett részt közvetlenül a terrorszervezet harci cselekményeiben, és Európába való visszatérése esetén kész lett volna támadásokat elkövetni Belgiumban. Elismerte azt is, hogy több, Európában elkövetett terrortámadáshoz van köze, és legalább két olyan merényletet említett, amelyek halálos áldozatokat is követeltek. A kiszivárgott részletek szerint a kihallgatása során azt is elárulta: az Iszlám Állam számos terroristája rejtőzködik Európában. Bírósági források szerint Irakban eddig több mint 300 embert – köztük mintegy 100 külföldit – ítéltek halálra az Iszlám Államhoz fűződő kapcsolataik miatt. Nagyjából ugyanennyi vádlottra szabtak ki életfogytig tartó börtönbüntetést hasonló vádak miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...