Halasztódik a főút felújítása
Utoljára módositva: 2019-10-19 11:22:41

A tervező késlekedése, illetve a bürokrácia az, ami késlelteti a nagykárolyi főút felújítási munkálatainak az elkezdését, nyilatkozta érdeklődésünkre Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.

Mint ismeretes, a nagykárolyi önkormányzat hónapokkal ezelőtt aláírta a szerződést a munkálatokra kiírt licien nyertes cég képviselőjével. A júniusban aláírt szerződés révén a 31,084 millió lej összértékű pályázatra kiírt licitet a Tarr Const Kft., a Tarr & Tarr Kft. és az Urbis Concept Kft. nyerte. Az akkori ígéretek az idei őszi munkavégzés elkezdésére vonatkoztak.

Az infrastrukturális fejlesztést célzó, „A károsanyag-kibocsátás visszaszorítása Nagykároly municípiumban a Tartós Mobilitási Terv feltételeinek alkalmazása révén” elnevezésű projekt több részből és fejezetből áll. Egyik fontos része a főút rehabilitációja az Ágoston utcától egészen a város másik végéig tartó, Mioriţei utcai kereszteződésig. A projekt keretében új burkolatot kap az Independenţei, Somos, 1 Decembrie 1918, 25 Octombrie utca (19-es számú főút), Szőlő, Mioriţei, Mihai Viteazul utca (19-es főút), Kaplonyi, Crişan, Cloşca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Temető, Ignişului, Ágoston, Zăgănescu, Corneliu Coposu, Május 1. és a Horea utca is. „A tendert megnyerő cég képviselője még mindig azzal biztat, hogy elvégzi a munkát, a dolog szépséghibája csak az, hogy a tervező nem készült el idejében a tervekkel, továbbá csúszás van a kolozsvári fejlesztési ügynökségnél is, ahol jóvá kellene hagyni, engedélyezni kellene ezeket a terveket, az engedélyek hiányában viszont mi nem adhatunk ki munkavégzési engedélyt. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a kivitelező cég képviselőivel, hiszen több projekt végrehajtási munkálatát is elnyerte nálunk, s ígéri is, hogy idén elkezdi a munkát, azonban én attól tartok, hogy feltúrjuk a város főútjának a Szatmárnémeti felé vezető szakaszát, és ha mégsem érkezik meg a jóváhagyás, tovább késlekedünk, a főút pedig teljesen járhatatlanná válik. Véleményem szerint nem érdemes kockáztatni, s inkább várjunk még fél évet a munkavégzéssel, mint hogy elkezdjük, s egész télen a felmart úton közlekedjünk. A pénz megvan, a kivitelező megvan, s csak azt tudom mondani a nagykárolyiaknak, hogy ez két olyan biztos tény, amivel sok másik város nem dicsekedhet manapság” — mondta Kovács.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...