Hálát adtak az idei termésért a gencsiek
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:38:51

Gencsen is hagyománynak számít az aratófesztivál megszervezése. Az idei volt a 15., a helyszín a helyi kultúrotthon udvara volt. A fesztiválon részt vett Gencs testvértelepülésének a delegációja is Ópályiból. Az egész napos program bállal ért véget.

 

Az ötvenéves házassági évfordulósokat is köszöntötték

A helyi kultúrotthon udvarán már vasárnap délelőtt elkezdték az előkészületeket a bográcsfőző verseny résztvevői. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteleten és szentmisén vettek részt a hívek, majd kis csúszással a mezőgazdasági gépek és lovas kocsik felvonulás után 15 órakor sor került a hivatalos megnyitóra. Roka Marius polgármester és meghívottainak köszöntőbeszéde után együtt köszöntötték az egybegyűltek az ötvenéves házassági évfordulót ünneplő párokat, majd a helyi mazsorettek nyitották meg a színpadi műsorok sorát. Változatos kulturális programokban lehetett részük azoknak, akik mégiscsak tiszteletüket tették az eseményen, hiszen a mazsoretteken kívül fellépett az Ópályi Kraszna Népdalkör, a Horpácsik János néptánc és népművészeti egyesület, a Herdon fiúk (Ópályi), a domahidai Kraszna néptánccsoport, a gencsi Pacsirták, a Kaplonyi Asszonykórus, a nagykárolyi Rote Rose néptánccsoport, a teremi, börvelyi és érkávási tánccsoportok, valamint a helyi Esthajnalcsillag tánccsoport.

A helyi mazsorettek nyitották a színpadi műsorok sorát

A kulturális programok után következett a bográcsfőzőverseny díjazása, ami után Szűcs József vezetésével a Nagykárolyi Művelődési Ház koncertjére került sor. A sztárvendégek megérkezéséig a nagykároliy A’la Carte könnyűzenei együttes szórakoztatta a közönséget, végül az este sztárvendégeiként színpadra állt Kristóf Katalin és Milán, valamint Csocsesz. A kulturális műsorok közepette bográcsost, hideg italokat vásárolhattak a jelenlévők, este pedig bálban folytatták a mulatozást, ahol a talpalávalót a Gacsó Mihály vezette A’la Carte együttes szolgáltatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...