Hálát adtak az idei termésért a gencsiek
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:38:51

Gencsen is hagyománynak számít az aratófesztivál megszervezése. Az idei volt a 15., a helyszín a helyi kultúrotthon udvara volt. A fesztiválon részt vett Gencs testvértelepülésének a delegációja is Ópályiból. Az egész napos program bállal ért véget.

 

Az ötvenéves házassági évfordulósokat is köszöntötték

A helyi kultúrotthon udvarán már vasárnap délelőtt elkezdték az előkészületeket a bográcsfőző verseny résztvevői. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteleten és szentmisén vettek részt a hívek, majd kis csúszással a mezőgazdasági gépek és lovas kocsik felvonulás után 15 órakor sor került a hivatalos megnyitóra. Roka Marius polgármester és meghívottainak köszöntőbeszéde után együtt köszöntötték az egybegyűltek az ötvenéves házassági évfordulót ünneplő párokat, majd a helyi mazsorettek nyitották meg a színpadi műsorok sorát. Változatos kulturális programokban lehetett részük azoknak, akik mégiscsak tiszteletüket tették az eseményen, hiszen a mazsoretteken kívül fellépett az Ópályi Kraszna Népdalkör, a Horpácsik János néptánc és népművészeti egyesület, a Herdon fiúk (Ópályi), a domahidai Kraszna néptánccsoport, a gencsi Pacsirták, a Kaplonyi Asszonykórus, a nagykárolyi Rote Rose néptánccsoport, a teremi, börvelyi és érkávási tánccsoportok, valamint a helyi Esthajnalcsillag tánccsoport.

A helyi mazsorettek nyitották a színpadi műsorok sorát

A kulturális programok után következett a bográcsfőzőverseny díjazása, ami után Szűcs József vezetésével a Nagykárolyi Művelődési Ház koncertjére került sor. A sztárvendégek megérkezéséig a nagykároliy A’la Carte könnyűzenei együttes szórakoztatta a közönséget, végül az este sztárvendégeiként színpadra állt Kristóf Katalin és Milán, valamint Csocsesz. A kulturális műsorok közepette bográcsost, hideg italokat vásárolhattak a jelenlévők, este pedig bálban folytatták a mulatozást, ahol a talpalávalót a Gacsó Mihály vezette A’la Carte együttes szolgáltatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...