Hálát adtak az idei termésért a gencsiek
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:38:51

Gencsen is hagyománynak számít az aratófesztivál megszervezése. Az idei volt a 15., a helyszín a helyi kultúrotthon udvara volt. A fesztiválon részt vett Gencs testvértelepülésének a delegációja is Ópályiból. Az egész napos program bállal ért véget.

 

Az ötvenéves házassági évfordulósokat is köszöntötték

A helyi kultúrotthon udvarán már vasárnap délelőtt elkezdték az előkészületeket a bográcsfőző verseny résztvevői. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteleten és szentmisén vettek részt a hívek, majd kis csúszással a mezőgazdasági gépek és lovas kocsik felvonulás után 15 órakor sor került a hivatalos megnyitóra. Roka Marius polgármester és meghívottainak köszöntőbeszéde után együtt köszöntötték az egybegyűltek az ötvenéves házassági évfordulót ünneplő párokat, majd a helyi mazsorettek nyitották meg a színpadi műsorok sorát. Változatos kulturális programokban lehetett részük azoknak, akik mégiscsak tiszteletüket tették az eseményen, hiszen a mazsoretteken kívül fellépett az Ópályi Kraszna Népdalkör, a Horpácsik János néptánc és népművészeti egyesület, a Herdon fiúk (Ópályi), a domahidai Kraszna néptánccsoport, a gencsi Pacsirták, a Kaplonyi Asszonykórus, a nagykárolyi Rote Rose néptánccsoport, a teremi, börvelyi és érkávási tánccsoportok, valamint a helyi Esthajnalcsillag tánccsoport.

A helyi mazsorettek nyitották a színpadi műsorok sorát

A kulturális programok után következett a bográcsfőzőverseny díjazása, ami után Szűcs József vezetésével a Nagykárolyi Művelődési Ház koncertjére került sor. A sztárvendégek megérkezéséig a nagykároliy A’la Carte könnyűzenei együttes szórakoztatta a közönséget, végül az este sztárvendégeiként színpadra állt Kristóf Katalin és Milán, valamint Csocsesz. A kulturális műsorok közepette bográcsost, hideg italokat vásárolhattak a jelenlévők, este pedig bálban folytatták a mulatozást, ahol a talpalávalót a Gacsó Mihály vezette A’la Carte együttes szolgáltatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...