Hálát adtak az idei termésért a gencsiek
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:38:51

Gencsen is hagyománynak számít az aratófesztivál megszervezése. Az idei volt a 15., a helyszín a helyi kultúrotthon udvara volt. A fesztiválon részt vett Gencs testvértelepülésének a delegációja is Ópályiból. Az egész napos program bállal ért véget.

 

Az ötvenéves házassági évfordulósokat is köszöntötték

A helyi kultúrotthon udvarán már vasárnap délelőtt elkezdték az előkészületeket a bográcsfőző verseny résztvevői. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteleten és szentmisén vettek részt a hívek, majd kis csúszással a mezőgazdasági gépek és lovas kocsik felvonulás után 15 órakor sor került a hivatalos megnyitóra. Roka Marius polgármester és meghívottainak köszöntőbeszéde után együtt köszöntötték az egybegyűltek az ötvenéves házassági évfordulót ünneplő párokat, majd a helyi mazsorettek nyitották meg a színpadi műsorok sorát. Változatos kulturális programokban lehetett részük azoknak, akik mégiscsak tiszteletüket tették az eseményen, hiszen a mazsoretteken kívül fellépett az Ópályi Kraszna Népdalkör, a Horpácsik János néptánc és népművészeti egyesület, a Herdon fiúk (Ópályi), a domahidai Kraszna néptánccsoport, a gencsi Pacsirták, a Kaplonyi Asszonykórus, a nagykárolyi Rote Rose néptánccsoport, a teremi, börvelyi és érkávási tánccsoportok, valamint a helyi Esthajnalcsillag tánccsoport.

A helyi mazsorettek nyitották a színpadi műsorok sorát

A kulturális programok után következett a bográcsfőzőverseny díjazása, ami után Szűcs József vezetésével a Nagykárolyi Művelődési Ház koncertjére került sor. A sztárvendégek megérkezéséig a nagykároliy A’la Carte könnyűzenei együttes szórakoztatta a közönséget, végül az este sztárvendégeiként színpadra állt Kristóf Katalin és Milán, valamint Csocsesz. A kulturális műsorok közepette bográcsost, hideg italokat vásárolhattak a jelenlévők, este pedig bálban folytatták a mulatozást, ahol a talpalávalót a Gacsó Mihály vezette A’la Carte együttes szolgáltatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...