Hálát adtak az idei termésért a gencsiek
Utoljára módositva: 2014-07-21 09:38:51

Gencsen is hagyománynak számít az aratófesztivál megszervezése. Az idei volt a 15., a helyszín a helyi kultúrotthon udvara volt. A fesztiválon részt vett Gencs testvértelepülésének a delegációja is Ópályiból. Az egész napos program bállal ért véget.

 

Az ötvenéves házassági évfordulósokat is köszöntötték

A helyi kultúrotthon udvarán már vasárnap délelőtt elkezdték az előkészületeket a bográcsfőző verseny résztvevői. Délelőtt 11 órakor ünnepi istentiszteleten és szentmisén vettek részt a hívek, majd kis csúszással a mezőgazdasági gépek és lovas kocsik felvonulás után 15 órakor sor került a hivatalos megnyitóra. Roka Marius polgármester és meghívottainak köszöntőbeszéde után együtt köszöntötték az egybegyűltek az ötvenéves házassági évfordulót ünneplő párokat, majd a helyi mazsorettek nyitották meg a színpadi műsorok sorát. Változatos kulturális programokban lehetett részük azoknak, akik mégiscsak tiszteletüket tették az eseményen, hiszen a mazsoretteken kívül fellépett az Ópályi Kraszna Népdalkör, a Horpácsik János néptánc és népművészeti egyesület, a Herdon fiúk (Ópályi), a domahidai Kraszna néptánccsoport, a gencsi Pacsirták, a Kaplonyi Asszonykórus, a nagykárolyi Rote Rose néptánccsoport, a teremi, börvelyi és érkávási tánccsoportok, valamint a helyi Esthajnalcsillag tánccsoport.

A helyi mazsorettek nyitották a színpadi műsorok sorát

A kulturális programok után következett a bográcsfőzőverseny díjazása, ami után Szűcs József vezetésével a Nagykárolyi Művelődési Ház koncertjére került sor. A sztárvendégek megérkezéséig a nagykároliy A’la Carte könnyűzenei együttes szórakoztatta a közönséget, végül az este sztárvendégeiként színpadra állt Kristóf Katalin és Milán, valamint Csocsesz. A kulturális műsorok közepette bográcsost, hideg italokat vásárolhattak a jelenlévők, este pedig bálban folytatták a mulatozást, ahol a talpalávalót a Gacsó Mihály vezette A’la Carte együttes szolgáltatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 17:20
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...