Halat bográcsba, tárcsába!
Utoljára módositva: 2014-08-24 17:48:13

Az esős, szeles idő sem rettentette el a „Halat bográcsba, tárcsára” halászléfőző-verseny résztvevőit: vasárnap már a reggeli órákban vígan rotyogtak a finom ételek tizenkét csapat bográcsában.

A zsűri elnöke Pálszabó Mihály, a Francia Gasztronómia lovagja, szakácsmester, tanár, a Mestervizsga Bizottság elnöke egy kis „segítséget” is nyújtott a versenyzőknek, megosztotta velük az igazi halászlé titkát. „A legfinomabb halételek titka a megfelelő fűszerezésben rejlik, a négy alapanyagban: a friss halban, a vöröshagymában, a pirospaprikában és a sóban. Ezek segítségével, no és a nagymamától örökölt, hagyományos fűszerekkel lehet igazán ízes halételt készíteni” — mondta a mesterszakács.

Amíg pedig a vérbeli szakácsok a Kossuth-kert fái alatt kavargatták az ételeket, Méhes Kati színművésznő a „Tisza partján nem jó mélyen aludni” című műsorával szórakoztatta a nagyérdeműt. A vidám anekdotákkal és nótákkal pedig gyorsan telt az idő, így kora délutánra már el is készültek a finom halételek.

Az Ady Endre Társaság és a Tisza-Fisch Kft. szervezte halászléfőző-versenyen végül a Bajai Jópofa srácok csapatának halászleve nyerte el a leginkább a zsűri tetszését, így ők vehették át az első helyezettnek járó díjat, második lett a Véndiákszövetség csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Prospero-Ponty Team állhatott fel. A sült halak versenyében a tiszafürediek vitték a pálmát, második díjat nyert a Színcápák csapata, a Szomorú ponty csapata pedig harmadik díjat kapott. Különdíjat is kiosztottak, ezt a Csali csapat tagjai vehették át.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...