Halat bográcsba, tárcsába!
Utoljára módositva: 2014-08-24 17:48:13

Az esős, szeles idő sem rettentette el a „Halat bográcsba, tárcsára” halászléfőző-verseny résztvevőit: vasárnap már a reggeli órákban vígan rotyogtak a finom ételek tizenkét csapat bográcsában.

A zsűri elnöke Pálszabó Mihály, a Francia Gasztronómia lovagja, szakácsmester, tanár, a Mestervizsga Bizottság elnöke egy kis „segítséget” is nyújtott a versenyzőknek, megosztotta velük az igazi halászlé titkát. „A legfinomabb halételek titka a megfelelő fűszerezésben rejlik, a négy alapanyagban: a friss halban, a vöröshagymában, a pirospaprikában és a sóban. Ezek segítségével, no és a nagymamától örökölt, hagyományos fűszerekkel lehet igazán ízes halételt készíteni” — mondta a mesterszakács.

Amíg pedig a vérbeli szakácsok a Kossuth-kert fái alatt kavargatták az ételeket, Méhes Kati színművésznő a „Tisza partján nem jó mélyen aludni” című műsorával szórakoztatta a nagyérdeműt. A vidám anekdotákkal és nótákkal pedig gyorsan telt az idő, így kora délutánra már el is készültek a finom halételek.

Az Ady Endre Társaság és a Tisza-Fisch Kft. szervezte halászléfőző-versenyen végül a Bajai Jópofa srácok csapatának halászleve nyerte el a leginkább a zsűri tetszését, így ők vehették át az első helyezettnek járó díjat, második lett a Véndiákszövetség csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Prospero-Ponty Team állhatott fel. A sült halak versenyében a tiszafürediek vitték a pálmát, második díjat nyert a Színcápák csapata, a Szomorú ponty csapata pedig harmadik díjat kapott. Különdíjat is kiosztottak, ezt a Csali csapat tagjai vehették át.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...