Hám János élete példaértékű mindenki számára
Utoljára módositva: 2012-05-26 22:08:06

Május 25-én esti mise keretében a Szatmárnémeti Székesegyházban Hám János püspök boldoggá avatásáért imádkoztak a hívek.

Az ünnepi misét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta

Az ünnepi mise előtt Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyés püspök elmondta, a Szatmári egyházmegye második alapítója Hám János püspök volt, akinek hitvalló élete is érdemes arra, hogy őt is boldoggá avassák.

A szentmise keretében prédikációt mondott Ft. dr. Hankovszky Ferenc püspöki helynök, aki többek között azt is elmondta, hogy az említett misére azért gyűltek össze, hogy Hám János püspök boldoggá avatásáért imádkozzanak. “Hám János életének ismerete alapján már tudjuk, hogy kiérdemelte, hogy Isten szentjei közé emelje. Hám János példakép, határozott keresztény volt, határozott cél felé haladt” – folytatta Hankovszky. Hozzátette, a püspöknek két alapvető célja volt: a szegények, betegek és rászorulók intézményesített segítése, valamint az oktatás megszervezése,  a lányok nevelése is. “Hám János élete példa arra, hogy mindig merjünk határtalan kereszténynek lenni” – tette hozzá Ft. dr. Hankovszky Ferenc.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...