Hamarosan kezdődnek a kifizetések
Utoljára módositva: 2019-09-30 07:39:32

Egy-két hét múlva kezdhetik el a Szülőföldön magyarul program keretében nyújtott támogatás folyósítását, értékü idén is közel 330 lej.

Minden évben igen népszerű a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásának, illetve hallgatói támogatásának a pályázata: idén például közel 140 ezren küldték be igénylésüket Erdély-szerte.

A program keretében, amelynek célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása, ebben az évben a megszokottnál jóval később hirdették meg az aktuális pályázatot, amelyre május 3-ig várták az igényléseket. Ettől függetlenül úgy tűnik, nem lesz nagy csúszás az utalások megkezdésével, Szlovákiában ugyanis már a múlt hét végén elkezdték a kifizetéseket, ugyanakkor itthon is folyamatban van már a listák feldolgozása.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. A Szülőföldön magyarul programban, akárcsak tavaly, idén is 22 400 forint, közel 330 lej a magyar állam által óvodásoknak és iskolásoknak nyújtott támogatás értéke, az egyetemistáknak folyósított hallgatói támogatásé pedig 2800 forint, mintegy 40 lej.

A kifizetések menetrendjét a Szülőföldön magyarul program hivatalos honlapján, a www.szulofoldonmagyarul.ro oldalon is közzéteszik — ezt a honlapot érdemes figyelniük a sikeresen pályázott diákoknak és szüleiknek.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...