Hamarosan kezdődnek a kifizetések
Utoljára módositva: 2019-09-30 07:39:32

Egy-két hét múlva kezdhetik el a Szülőföldön magyarul program keretében nyújtott támogatás folyósítását, értékü idén is közel 330 lej.

Minden évben igen népszerű a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásának, illetve hallgatói támogatásának a pályázata: idén például közel 140 ezren küldték be igénylésüket Erdély-szerte.

A program keretében, amelynek célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása, ebben az évben a megszokottnál jóval később hirdették meg az aktuális pályázatot, amelyre május 3-ig várták az igényléseket. Ettől függetlenül úgy tűnik, nem lesz nagy csúszás az utalások megkezdésével, Szlovákiában ugyanis már a múlt hét végén elkezdték a kifizetéseket, ugyanakkor itthon is folyamatban van már a listák feldolgozása.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. A Szülőföldön magyarul programban, akárcsak tavaly, idén is 22 400 forint, közel 330 lej a magyar állam által óvodásoknak és iskolásoknak nyújtott támogatás értéke, az egyetemistáknak folyósított hallgatói támogatásé pedig 2800 forint, mintegy 40 lej.

A kifizetések menetrendjét a Szülőföldön magyarul program hivatalos honlapján, a www.szulofoldonmagyarul.ro oldalon is közzéteszik — ezt a honlapot érdemes figyelniük a sikeresen pályázott diákoknak és szüleiknek.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...