Hangtájakat kutat
Utoljára módositva: 2012-05-30 09:54:33

Június 2-án lép közönség elé Emil Gherasim a nagyváradi Experimentális Művészeti Találkozón.

„Fluidian” a 2011-es Minimum Party Alkotótáboron (Fotó: Lukács Róbert)

A nagykárolyi Emil Gherasim is meghívást kapott a június elsején és másodikán megrendezésre kerülő nagyváradi Experimentális Művészeti Találkozóra.

A kétnapos összművészeti rendezvény különféle kísérleti műfajok találkozását teszi lehetővé, így összpontosítva a jelenkori kísérleti alkotóművészetek különböző ágait. Az Experimentális Művészeti Találkozó egy közösségi igényt próbál kielégíteni, amely szerint szükség van a művészi kísérletezés jegyében született alkotások bemutatására, megvitatására ahhoz, hogy a mindenkori közönség közelebb kerüljön a kortárs művészet megismeréséhez, hiszen az új próbálkozásokban rejlik a kulturális fejlődés kulcsa. Ez egy platform ahol fiatal alkotó- és előadóművészek jelennek meg, közösen idősebb, avagy ismertebb művészekkel egy helyen. A rendezvény több műfaj találkozását teszi lehetővé: képzőművészet, fotóművészet, film- és videoművészet, performance, színházi előadás, audiovizuális művészet, experimentális zene.

A károlyi zeneszerző, akit sokan a Psycho Symphony együttes énekes-gitárosaként, valamint a Macro World zenei projekt gitárosaként ismernek, az utóbbi műfajt képviseli. Fluidian művésznév alatt már évek óta kísérletezik zenei összhangzások terén, elmondása szerint, ahogy arra produkciójának a címe – Soundscapes – is utal, hangtájakat keres.

A nagyváradi művészeti találkozó egy kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy egy szélesebb réteg is megismerje alkotómunkáját. „Fluidian” produkcióját június 2-án tekinthetik meg az érdeklődők a Moszkva Kávézó gyártelepi helyiségében.

 

ifj. Deák Endre

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...