Harc dúl a megyei kórházért
Utoljára módositva: 2014-01-09 08:47:59

Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere nyilatkozatháborút folytat a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház adminisztrálási jogáért.

Dúl a harc a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház felügyeleti jogáért

Január 8-án összegyűlt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház orvosi igazgatótanácsa, melyen minden osztályvezető főorvos részt vett, s megbeszélték az elmúlt napok történéseit. A találkozón jelen levő orvosok egyhangúlag szavazták meg, hogy a felújított régi poliklinika épületében elsősorban a kórházban működő osztályok járóbeteg-ellátását kell biztosítani, s amennyiben marad üres helyiség, azt licitre bocsátva adják majd oda más szakorvosoknak, esetleg családorvosoknak, jelentette be a gyűlés végén megtartott sajtótájékoztatón Paula Mare, a kórház orvosigazgatója, arra utalva, hogy a Szatmári Orvosi Kamara vezetősége január 7-i sajtótájékoztatóján jelezte: a megyei tanács nem hajlandó visszaengedni az épületbe a modernizálási munkálatok kezdete előtt a poliklinikán praktizáló két családorvost. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az esettel kapcsolatban elmondta, az Orvosi Kamara részéről megkeresték őt, hogy közbenjárjanak a két családorvos ügyében, azonban egyelőre nem ígérheti meg, hogy az épületben lesz helye családorvosi szolgáltatásnak. „Mi azt szeretnénk, ha a régi poliklinikán márciusban megkezdődne az orvosi tevékenység. Addig véget ér a földszinti helyiségek licitje, ahol terveink szerint gyógyszertár, a mágnesesrezonancia- és a CT-gépek üzemelnek majd” — számolt be az elnök. Paula Mare azt is elmondta, hogy szeretnék kibővíteni a kórház szakorvosi ellátását: egy temesvári hematológus jelezte, hogy Szatmár megyében praktizálna. „Amennyiben sikerül a temesvári szakembert Szatmárra csábítanunk, egy újabb orvosi szolgáltatással gazdagodna a kórházi ellátás. Ezenkívül szeretnénk, ha reumatológus szakorvosokat is sikerülne a megyébe vonzani, nagy a hiány belőlük” — tájékoztatott az orvosigazgató.

Visszavágó

A sajtótájékoztató keretében Adrian Ştef röviden beszámolt arról, hogy 2011 óta milyen korszerűsítési munkálatok zajlattok a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, majd reagált Dorel Coicának, Szatmárnémeti polgármesterének január 7-i vádaskodásaira. „Amióta a Szatmár Megyei Tanács 2011-ben átvette a kórház adminisztrálását, látható fejlődés történt. Nem lehet ugyanazt elmondani arról az időszakról, amikor Coica a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) igazgatója volt, s hatáskörébe tartozott a kórház is. „Azt javaslom, hogy mindenki foglalkozzon saját feladataival. Én a választási kampányban teljes mértékig támogattam Coicát, mert szerette volna, ha Szatmárnémetit egy olyan személy vezeti, aki képes arculatváltást véghez vinni. Sok a teendő Szatmárnémetiben, s a metropolisz-övezet sok feladatot ad majd a polgármesternek, így arra kellene összpontosítania” — fogalmazott az elnök, majd a sajtótájékoztató végén ennyit mondott: „Én azt javaslom, hogy a megyei kórházat adjuk át egyenesen a Coica magánrendelői hálózatnak (SCM Coica) és nem a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, illetve a Szatmárnémeti Helyi Tanácsnak, de várja meg, míg a Szatmár Megyei Tanács pontra teszi azt, hiszen sok még a tennivaló.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...