Harc dúl a megyei kórházért
Utoljára módositva: 2014-01-09 08:47:59

Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere nyilatkozatháborút folytat a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház adminisztrálási jogáért.

Dúl a harc a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház felügyeleti jogáért

Január 8-án összegyűlt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház orvosi igazgatótanácsa, melyen minden osztályvezető főorvos részt vett, s megbeszélték az elmúlt napok történéseit. A találkozón jelen levő orvosok egyhangúlag szavazták meg, hogy a felújított régi poliklinika épületében elsősorban a kórházban működő osztályok járóbeteg-ellátását kell biztosítani, s amennyiben marad üres helyiség, azt licitre bocsátva adják majd oda más szakorvosoknak, esetleg családorvosoknak, jelentette be a gyűlés végén megtartott sajtótájékoztatón Paula Mare, a kórház orvosigazgatója, arra utalva, hogy a Szatmári Orvosi Kamara vezetősége január 7-i sajtótájékoztatóján jelezte: a megyei tanács nem hajlandó visszaengedni az épületbe a modernizálási munkálatok kezdete előtt a poliklinikán praktizáló két családorvost. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke az esettel kapcsolatban elmondta, az Orvosi Kamara részéről megkeresték őt, hogy közbenjárjanak a két családorvos ügyében, azonban egyelőre nem ígérheti meg, hogy az épületben lesz helye családorvosi szolgáltatásnak. „Mi azt szeretnénk, ha a régi poliklinikán márciusban megkezdődne az orvosi tevékenység. Addig véget ér a földszinti helyiségek licitje, ahol terveink szerint gyógyszertár, a mágnesesrezonancia- és a CT-gépek üzemelnek majd” — számolt be az elnök. Paula Mare azt is elmondta, hogy szeretnék kibővíteni a kórház szakorvosi ellátását: egy temesvári hematológus jelezte, hogy Szatmár megyében praktizálna. „Amennyiben sikerül a temesvári szakembert Szatmárra csábítanunk, egy újabb orvosi szolgáltatással gazdagodna a kórházi ellátás. Ezenkívül szeretnénk, ha reumatológus szakorvosokat is sikerülne a megyébe vonzani, nagy a hiány belőlük” — tájékoztatott az orvosigazgató.

Visszavágó

A sajtótájékoztató keretében Adrian Ştef röviden beszámolt arról, hogy 2011 óta milyen korszerűsítési munkálatok zajlattok a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, majd reagált Dorel Coicának, Szatmárnémeti polgármesterének január 7-i vádaskodásaira. „Amióta a Szatmár Megyei Tanács 2011-ben átvette a kórház adminisztrálását, látható fejlődés történt. Nem lehet ugyanazt elmondani arról az időszakról, amikor Coica a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) igazgatója volt, s hatáskörébe tartozott a kórház is. „Azt javaslom, hogy mindenki foglalkozzon saját feladataival. Én a választási kampányban teljes mértékig támogattam Coicát, mert szerette volna, ha Szatmárnémetit egy olyan személy vezeti, aki képes arculatváltást véghez vinni. Sok a teendő Szatmárnémetiben, s a metropolisz-övezet sok feladatot ad majd a polgármesternek, így arra kellene összpontosítania” — fogalmazott az elnök, majd a sajtótájékoztató végén ennyit mondott: „Én azt javaslom, hogy a megyei kórházat adjuk át egyenesen a Coica magánrendelői hálózatnak (SCM Coica) és nem a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, illetve a Szatmárnémeti Helyi Tanácsnak, de várja meg, míg a Szatmár Megyei Tanács pontra teszi azt, hiszen sok még a tennivaló.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...