Harmadik hely a lille-i tornán
Utoljára módositva: 2019-04-25 15:28:30

Jól szerepelt a Szatmárnémeti Sportlíceum 13 éven aluli labdarúgócsapata a franciaországi Lille városában megrendezett nemzetközi labdarúgótornán; Denis Buhai lett a torna játékosa.

Ismét jó eredményeket könyvelhettek el Nelu Donca tanítványai: a Szatmárnémeti Sportlíceum 13 éven aluli csapata ezúttal Franciaországban vett részt egy nemzetközi tornán, amelyről végül bronzéremmel térhetett haza.

A Szatmárnémeti Sportlíceum 2006-os születésű labdarúgói április 18. és 23. között vettek részt a Lille városában megrendezett bajnokságon, amelyre számos kontinensről érkeztek korosztályos alakulatok, szám szerint 24.

A csoportmeccsek során nem talált legyőzőre a szatmári gárda, négy győzelemmel és egy döntetlennel jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportban az alábbi eredmények születtek: LPS 2006 – Charleroi Belgium 4–1, LPS 2006 – Dél-Lille 2–0, LPS 2006 – Fives 0–0, LPS 2006 – La Sentinelle 4–0, LPS 2006 – Vieux Lille 7–0.

A negyeddöntőben a szenegáli Dakar Akadémia csapatával sorsolták össze a Sportlíceum együttesét, s itt sem maradt el a győzelem, a szatmári legények 3–1 arányban nyertek, és bejutottak az elődöntőbe, ahol a Lille Carrel csapatával kellett szembenézniük, s a találkozó drámai véget ért, büntetőkkel maradtak alul a szatmáriak. A rendes játékidőben 1–1-es döntetlen született, majd 11-esekkel 8–7 arányban a rendező város csapata jutott a döntőbe.

A szatmári legények csalódottan vonultak az öltözőbe, a fiatal labdarúgók közül többen is úgy érezték, csak a részrehajló bírói döntések miatt nem sikerült már a rendes játékidőben megnyerniük a találkozót. Így már csak a bronzmeccs maradt hátra számukra, s a helyosztón a magyarországi Tarpa község csapatával találkozott a szatmári csapat, és sikerült újabb győzelmet aratnia, amely bronzérmet ért számára.

A Szatmárnémeti Sportlíceum csapata a bronzérem mellett magáénak tudhatta a torna legjobb játékosát is Denis Buhai személyében, aki elsősorban 13 találatával a torna gólkirálya lett, de emellett elnyerte a legkiforrottabb, legteljesebb juniornak járó elismerést is csapattársai és edzője, Nelu Donca nagy örömére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...