Hárman jutottak az országos döntőbe
Utoljára módositva: 2018-02-19 10:14:52

Február 17-én szervezték meg a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei szakaszát. Az országos fordulóra hárman jutottak tovább.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban kilencedik alkalommal tartották meg a Brenyó Mihály Pontszerző Matematikaverseny megyei fordulóját. A szervezők — Urbán Klára, Reich Annamária és Földes Ildikó — szombaton reggel 9 órára várták a tanulókat a megmérettetésre. A versenyen a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolából, a Bălcescu–Petőfi Általános Iskolából, a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolából, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból vettek részt diákok.

A III–IV. osztályosok versenyén minden résztvevő két órát dolgozhatott, majd a versenyt követően a felkért tanárok helyben ki is javították a dolgozatokat. A diákok munkáit Szejke Ottilia elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő, Koczinger Éva és Polcz Zita, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum matematika szakos tanárai, Gabrus Andrea tanítónő a Mircea Eliade Általános Iskolából, valamint Baranyai Zsuzsa, a 10-es Számú Általános Iskola tanítónője értékelte. A gyermekek a verseny után az eredményhirdetésig süteményt fogyaszthattak, játszhattak az iskola udvarán, illetve egy mesefilmet is megnézhettek. Gabrus Andrea tanítónő értékelte az eredményeket, majd átadta a díjakat is. Az országos döntőn, amelyet március 23–25. között Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban tartanak meg, a harmadik osztályból az első, míg a negyedikesek közül az első és a második helyezett fogja képviselni Szatmár megyét. A szervezők gratulálnak az eredményekhez.

Eredmények

III. osztály

I. hely: Szerény Dávid, 10-es Számú Általános Iskola, Szatmárnémeti — tanítónő: Reich Annamária.

II. hely: Nagy Milán, 10-es Számú Általános Iskola, Szatmárnémeti — tanítónő: Reich Annamária.

III. hely: Sibian Márk Flórián, Bălcescu–Petőfi Általános Iskola, Szatmárnémeti — tanítónő: Ianos Erzsébet.

Dicséret: Zab Zsombor és Kárpinszki Zsófia, mindketten a10-es Számú Általános Iskola tanulói, Reich Annamária tanítónő diákjai.

IV. osztály

I. hely: Gádoros Kata, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Szatmárnémeti — tanítónő: Urbán Klára.

II. hely: Kozsán Tiffany, Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola, Szatmárnémeti — tanítónő: Zab Tímea.

III. hely: Katona Dalma, 10-es Számú Általános Iskola, Szatmárnémeti — tanítónő: Pesti Mária.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...