Harminchárman vehetnek számítógépet
Utoljára módositva: 2019-06-20 22:33:29

Ma már szinte elképzelhetetlen egy számítógépmentes világ, hiszen a gépek a diákok számára is a tanulás egyik legfőbb eszközévé váltak.

A szaktárca pontosan 15 évvel ezelőtt indította el az Euro 200 elnevezésű programot, amely számítógép-vásárlást tesz lehetővé a tanulók számára — ahogyan a program neve is mutatja, 200 euró értékben. A program keretében pedig ezen a tavaszon is lehetett támogatásra pályázni, azoknak a diákoknak és egyetemi hallgatóknak, akik nem idősebbek 26 évnél, és akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a 250 lejt az igénylést megelőző hónapban. A szaktárca nemrég közzétett listája szerint az idei évben 4067 fiatal — 4040 diák és 27 egyetemista — pályázott sikeresen; Szatmár megyében 33-an vásárolhatnak ezen a nyáron komputert — ugyanannyian, mint az előző tanévben. A szatmári jogosultak nagy része szokondi, hadadi, sárközújlaki, lelei, turci, szilágypéri, gencsi, piskolti, börvelyi tanuló, a felsőfokú tanulmányokat végzők közül egy szatmári sem igényelt támogatást. Az utalványokat a nyár folyamán vehetik át a jogosultak, számítógépet pedig július 24.–október 10. között lehet vásárolni a kedvezménnyel. A számítógép a következő minimális paraméterekkel kell rendelkezzen: 2 GHz-es processzor, 1 GB RAM és 250 GB-os merevlemez.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...