Harminckét halott a pakisztáni földrengésben
Utoljára módositva: 2019-09-25 14:14:50

Kedden 5,8-as erősségű földrengés volt a Kasmír Pakisztánhoz tartozó részében fekvő Mírpur városában és környékén.

Már harminckét halálesetről számoltak be a hatóságok, miközben a heves esőzés akadályozza az esetleges túlélők megtalálását – közölték szerdán a hatóságok. A hatóságok egyik képviselője beszámolt arról, hogy több mint 450 sérültet ápolnak a mírpuri kórházakban. Százötven sérült állapota válságos. Attól lehet tartani, hogy tovább emelkedik a halottak száma. Utórezgésektől való félelem miatt sok helyi lakos otthonán kívül töltötte az éjszakát. Az alábbi videón látszik, ahogy egy ember éppen hogy megússza azt, hogy egy leomló épület törmelékei maga alá temessék. A mirpuri rendőrfőnök elmondta, hogy motorokkal hozzák el az embereket egy olyan helyszínről, ahol egy híd is megsemmisült és a főút is megrongálódott a csatorna mentén. A helyi katasztrófavédelem munkatársai szerint folyamatosan érkeznek a bejelentések hozzájuk, mely szerint több helyen is súlyosan megsérültek az utak. Mirpur és Kotli körzetekben megszakadt a villamosenergia-ellátás is. Eddig 200 sátrat, 800 takarót és 110 mentést végző személyt küldtek a helyszínre. Az egyik helyi boltos szerint remegtek a falak a földrengés idején.

„Tudtam, hogy ez egy erős földrengés. Abban a pillanatban, amikor kijöttem a boltból, a tető összeomlott” – nyilatkozta a tulajdonos. Az utca tele volt a megsérült házak és boltok törmelékeivel. A fejsérülést szenvedő 65 éves Ramzan Ahmad héttagú családjával volt, amikor házuk összedőlt.

„Midannyian megsérültünk. Megsemmisült házak tucatjait láttam a kórházba vezető úton” – mondta a Reutersnek. A hatóságok a mentéshez vezényelték a légi erőt és a hadsereg műszaki alakulatait, de munkálataikat nehezíti a térséget sújtó heves eső. Egy rendőr elmondta, úgy vélik, még lehetnek túlélők a romok alatt, de a megrongálódott utak és a rendkívüli időjárási körülmények akadályozzák az eljutást egyes településekre. A helyi meteorológia szolgálat jelentése szerint a következő négy napban a régióban folytatódik az esős idő. A rázkódások annyira erősek voltak, hogy a több mint 800 kilométerre fekvő indiai New Delhiben is érezték, az emberek több helyen az utcára futottak otthonukból és a hivatalokból – olvasható az Aljazeera.com oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...