Három arany– és egy ezüstérem a szatmári sakkozóknak
Utoljára módositva: 2014-08-12 16:15:00

Kétszázharminchét sakkozó mérkőzött meg az elmúlt héten Aradon a legnagyobb hazai versenyen, a 7. Arad Open nemzetközi megmérettetésen.

Ciprian Muntean és Andrei David Tibil

A szatmárnémeti sportolók sem hiányozhattak, és két kategóriában az első helyen zártak. A 2000–2100 ELO–pont alatti kategóriában Călin Gheorghiu, a Szatmárnémeti ACS Petra–Şah sportolója bizonyult a legjobbnak, 9 partin 6 pontot szerezve. Az 1800–1900 ELO–pont alatti kategóriában 5,5 ponttal nyert a Szatmárnémeti Sportlíceum sakkozója, Rareş Moldovan. A legkisebbek viadalában, a 6 évesek között a Szatmárnémeti Voinţa SK sportolója, Ciprian Muntean edző tanítványa, Andrei David Tibil 5,5 ponttal nyert. A 10 éven aluli korosztályban Páll Zoltán edző tanítványa, Héjja Irisz Hanna (Szatmárnémeti Unio SK) a második lett, miután 6 pontot gyűjtött össze a kilenc parti után. Testvére, Ádám Péter elvesztette az utolsó két partit, ezzel visszacsúszott a táblázat negyedik helyére.

A tornán egyébként bírói szerepet töltött be Radu Chirilă és Ciprian Muntean, utóbbi a Szabó Gyula Emléktorna főszervezője, amelyet augusztus 22–26. között rendeznek meg Szatmárnémetibe. Eddig 71-en neveztek a tornára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...