Három arany– és egy ezüstérem a szatmári sakkozóknak
Utoljára módositva: 2014-08-12 16:15:00

Kétszázharminchét sakkozó mérkőzött meg az elmúlt héten Aradon a legnagyobb hazai versenyen, a 7. Arad Open nemzetközi megmérettetésen.

Ciprian Muntean és Andrei David Tibil

A szatmárnémeti sportolók sem hiányozhattak, és két kategóriában az első helyen zártak. A 2000–2100 ELO–pont alatti kategóriában Călin Gheorghiu, a Szatmárnémeti ACS Petra–Şah sportolója bizonyult a legjobbnak, 9 partin 6 pontot szerezve. Az 1800–1900 ELO–pont alatti kategóriában 5,5 ponttal nyert a Szatmárnémeti Sportlíceum sakkozója, Rareş Moldovan. A legkisebbek viadalában, a 6 évesek között a Szatmárnémeti Voinţa SK sportolója, Ciprian Muntean edző tanítványa, Andrei David Tibil 5,5 ponttal nyert. A 10 éven aluli korosztályban Páll Zoltán edző tanítványa, Héjja Irisz Hanna (Szatmárnémeti Unio SK) a második lett, miután 6 pontot gyűjtött össze a kilenc parti után. Testvére, Ádám Péter elvesztette az utolsó két partit, ezzel visszacsúszott a táblázat negyedik helyére.

A tornán egyébként bírói szerepet töltött be Radu Chirilă és Ciprian Muntean, utóbbi a Szabó Gyula Emléktorna főszervezője, amelyet augusztus 22–26. között rendeznek meg Szatmárnémetibe. Eddig 71-en neveztek a tornára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...